skeva je napisao:
Polako mijenjam misljenje da je za Ristica bolje da jos jednu sezonu igra u FMPu

. Moze on i te kako pomoci i sa svojih 17 godina
I meni djeluje dobar, ali mora još da radi. Samo se bojim da Vlada nije baš stručnjak za rad sa centrima.
Koliko sam uspio da vidim sa nekih klipova, dečko ima rezon u igri, ali se leđnom tehnikom pri finiširanju, previše oslanja na poluhorog. S tim da ga odlično izvodi sa obe ruke, pa je recimo pouzdano oružje.
Mnogo bolje djeluje nakon asistencije kad primi loptu okrenut licem prema košu. Tu je raznovrsniji u izboru načina realizacije, odlično fintira, ide direktno na zakucavanje, a vidim da ide i na drugi obruč, što znači da igra sa puno rezona. Ipak to su sve protivnici koji nisu baš mjerodavni, juniorske ekipe i ekipe iz KLS. Na višem nivou, moraće da popravi neke elemente. Posebno mi se čini (mada nisam siguran), da se ne gradi dobro, pogotovo u ofanzivnom skoku, gdje do lopti dolazi zahvaljujući dugim rukama.
Onaj šut sa vrha reketa mi se sviđa, jer uopšte ne razmišlja previše da ga potegne, što će reći da je prilično siguran u realizaciju. Ipak ima prostora za napredak i valjaće ga uključiti u rad sa prvim timom, što prije. Najviše mi se sviđa što razmišlja u igri i zna da odigra pas na vanjske igrače i to relativno brzo, bez previše razmišljanja.
Elem... Ide Budućnost i pritisak da je pobjeda imperativ. Nije toliko zbog skora i plasmana, već zbog vraćanja samopouzdanja i povratka u ritam, nakon par loših utakmica i posebno kriminalnog izdanja u Širokom. Sad ćemo da vidimo ima li Vukoičić štofa za prave stvari. Ekipu treba izvući iz čabra, a lično neću biti zadovoljan ni da se to uradi tako što će opet većinu posla da obave Raško i Igor. To bi značilo da opet nema rezervnih varijanti i da ekipa zavisi od dva igrača, pre ključne utakmice.
Nimalo mi se ne sviđa što ne postoji treći konstantan u ekipi, da je pouzdan za 10-15 poena i realizaciju kad škripi. Simonović je bio u dobroj formi, ali i dalje za njega kao izrazitog šutera ne postoji adekvatna akcija već je on i dalje primoran da čeka rasplet akcije gdje bi na kraju lopta završila kod njega. Savović igra na mahove i ima preveliku slobodu u šutu za tri. Kontam da je ok da šutne pokoju, obzirom da ima pristojan šut, ali ide se u krajnost. Tako je i SUbotić nakon Orleana, gdje je pogađao sve živo, dobio nevjerovatnu sloodu da zvekne trojku kad hoće, pa je u narednim utakmicama, glumio Novickog iako nije ni blizu toga da je pouzdan šuter. To mi je nekako čudno, iako znam da Vukoičić voli brzu igru sa puno šuteva, ali nema balansa u tome.
Budućnost je opet ekipa koja je nezgodna, srećom igra daleko ispod nivoa, kad je gost. Kontrolisan napad, jaka odbrana i kontrola reketa i to rade velikom borbenošću, pošto ne obiluju nešto visokim kvalitetnim igračima. Ne libe se da šutiraju i dosta akcija završavaju šutem, a naši ako odigraju odbranu na nivou posljednjih utakmica, mogu da uđu u vleiki problem. Budućnost nije ekipa, koja olako ispušta stečenu razliku. Znači od prve minute valja igrati angažovano, izbjeći budalesanje sa zonom i kontrolisati skok, što dosad i nije bio toliki problem...