Silvio Dante je napisao:
Милијаш и Жигић могу да појачају ову репрезентацију само уколико се преселе на клупу под хитно.
apsolutno! Zigic u nikad goroj formi.
Silvio Dante je napisao:
Лазовића одмах у напад (јуче је више урадио за 20 минута на терену него веина осталих заједно за 90),
nisam siguran, onih 20min. je vrlo diskutabilno, da je krenuo otpocetka mozda bi se utopio u kolektivnu ocajnu sliku preostalih ovako je bio svjeziji od ostalih, mislim da mi Mrdja uliva mnogo vise povjerenja, ali ja bih utakmicu poceo sa Lanetom na lijevom spicu i ajde-de Pantom na desnoj.
Silvio Dante je napisao:
Кузамановића уместо Милијаша за задњег везног и Тошић мора у игру бар на пола сата.
Kuzman. u potpunom nokdaunu, otvoreno pitanje je koliko je takav igrac psihicki jak da se ponovo izdigne iznad svega i u pravom smislu ostavi srce i sve svoje fudb. znanje u utakmici koja ce mu, slobodno mogu da kazem, obiljeziti karijeru i odrediti dalji fudb. i zivotni tok. Tosic svakako na mjesto Laneta!
Silvio Dante je napisao:
Ми Немце морамо да нападнемо ако нешто мислимо да радимо. Суботић и Видић ће бити штопери, као тандем су слаби и мислим да Немцима са Езилом, Швајнштајгером и Ламом неће бити никакав проблем да одиграју било какву добру акцију да израде ове наше ко павијане.
Немци су енциклопедија фудбала.
naprotiv igrace se bunkerica i vrebati neka sansa tek negdje nakon 70min, ubijedjen 99%,
Vidic i Subotic jednostavno i apsolutno ne korespondiraju jedan sa drugim, ako uzmemo jucerasnjih Vidicevih 4-5 vidnih pogresaka, strepnja je utoliko veca.
Silvio Dante je napisao:
Наш менталитет је такође ужас, одмах пљувања и сл. а реално домет нам је пласман на светско и то је успех. Све преко тога фантазија.
Јуче читам , Хандкеа питају кога би волео да освоји СП? Човек каже:"Србија, али реално екипа је упитна, то је такав менталитет да чим се наиђе на прву препреку одмах дође до распада колектива."
Апсолутно тачно, ево сада читам на Монду да Антић на тренингу покушава да дигне морал али ови наши су ко попишани.
Такође, концепција игре јуче са прескакањем средине терена (а у средини имамо два одлично брза играча) је неразумљива. Поготово против Гане којој је одбрана (као и већини афричких селекција) слаба страна.
oduvijek smo igrali tako, ove momke jednostavno niko ne uci kako da igraju progresivnu pas-igru. Bunarenje: prepoznatljiv stil Ex-Yu fudb. skole, podstil: "Mihina skola". Igra je iz vrem. 80-ih proslog vijeka, smejurija kroz citave kvali. Jednostavno mi ne znamo i nikad nismo znali drugacije i ove momke nema ko da nauci da zaigraju neki moderniji fudbal. Da posjeduju indiv. kvalitete za tako nesto: apsolutno! Nije generalni problem u ogranicenim fudb. mogucnostima ili samom mentalitetu, vec u sposobnosti ucitelja da utice na to da pokrenu pobjednicki mehanizam u glavama i stvore drugaciji odnos prema igri, zemlji i dresu. Ali to nije samo nedostatak Antica nego generalni problem nase fudbal. organiz., klupskih i reprezen. saveza i pogresnih (korumpiranih i dr.) ljudi u njoj. U fudbalu su nam potrebni autoriteti i vizionari poput Z. Obradovica, Dude Ivkovica, Vujosevica (kosarka) ili Zorana Gajica (odbojka), a takav soj ljudi u fudbalskim dimenz. ova zemlja ne posjeduje! Antic je jedna velika dobricina koja umije da podigne ljudski kvalitet i utice na osobine bitne za uspjeh svakom pojedincu (ohrabri, ulije samopouzdanje, stvori osjecaj samouvazav.), ali da danas prenese neko moderno fudb. znanje: apsolutno ne! Par puta sam pomislio da moze drugacije ali su me uvijek iznova ponavljane banalne greske i akcije razuvjeravale da se nesto mijenja nabolje.
Nas uspjeh u kvali. je pomalo rezultat srecnih okolnosti, vrlo dobre realiz. u prekidima (sto je direkt. posljedica ovog prvog), losih fudbalskih perioda protiv. timova i trenutaka euforije ali nikako dokazanog fudb. znanja! mozemo jos da dodamo: dobru odbranu i Milijasevu penal-realizaciju!
Silvio Dante je napisao:
Такође игра са два дефанзивна везна је неразумљива. Јасно је било да ми ако желимо даље морамо да тражимо три бода против Гане и морало се ући офанзивније у игру, са једним дефанзивним везним (Станковић) и једним офанзивним везним (Тошић).
Tosic igra na kril. pozicijama, ali se slazem da skoro isto tako kvalitet. moze da odigra i na centru.
Silvio Dante je napisao:
Антић је повео 4 деф. везна а само једног правог офанзивног везног. Добро би нам дошао Сулејмани овде.
Koja 4?? Jedino je Raca pravi defanzivni vezni, ostali mogu da igraju jako dobro i u ofanzivi (Kacar, Stankovic, Ninkovic, Kuzman, Tosic), sto su nemali broj puta pokazali u svojim domic. klubovima.
Problem je u tome sto mi generalno nemamo ofanzivnu igru sem pojedinacnih inicijativa i akcija Jovanovica i Krasica, koji ako prodju-prodju! Jedini pravi odg. na sve probleme u centru je Milijas: posve beskoristan igrac, koji sem prekida ama skoro pa nista nema. Neko pominje nepodobnost Kacara zbog povrede i malog broja utakmica ove sezone (Pitanje: koliko minuta je imao Milijas u Wolvsima?). Ja pokusavam da naglasim da je Kacar (ili Kuzman.,) trebao da upadne na njegovo mjesto prije vise od god. dana, prije poslednje povrede i danas bi vjer. imali respektab. centralnog igraca uz Stankovica. A moglo je vjerov. nesto vise da se ucini povodom toga i u ovim pripremama.
Silvio Dante je napisao:
А и додао бих да је труд играча мали, јер је залагање играча било јако мало и мало се трчало а данашњи фудбал се гради искључиво на трчању и снази.
Problem je u tome da smo mi bili osudjeni na trcanje samo na sopstven. polovini terena. otud i manjak manev. prostora za kretanje.! Lijepo se vidjelo da se zatvaranjem Krasica i Laneta apsolutno gubi sva moguc. da se dodje normalno do protiv. 16-erca. Ali mogu da se slozim da su Ganci jednostavno agilniji bili, fizicki jaci i lako se otvarali kroz nas dezorijent. vezni red.
Krasic je dosta tu remetio igru.. Neocekivano od njega.
P.S.Mislim da cemo posle ove najnov. katastrofe prosto da nestanemo sa fudb. mape svijeta (na nekih 30 god. pa nadalje), poput Madjarske 50-ih god. proslog vijeka. Tu podrazum. i klupski i reprezent. fudbal. Zivi bili pa vidjeli