banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 10:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
FIA opet preispituje McLaren, naime, opet je jedan tim ove godine na svoj nacin tumacio pravila, mada su ovo jos neki koristili... Problem je u spoju zadnjeg krila i ajkulinog repa, koje nije po pravilima FIA, pa se sada preispituje da li je to OKi... Nesto kao DD difuzor prosle godine... Naime, ajkulin rep je supalj i preuzsmerava vazduh prema zadnjem krilu. Pri velikim brzinama podize pritisak iza gornjeg elementa zadnjeg krila i tako smanji otpor, sto daje izvesnu prednost... Videcemo sta ce biti od ovoga, ali svakako nece ostaviti pocetak sezone na miru da dodje :D :D :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hispania Racing

Slika

Slika

Slika

Poslednji tim za ovu sezonu je predstavio bolid...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Koliko reklamnog prostora na bolidu...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

HTV još uvijek vijeća o prijenosu sezone Formule 1!

NOVI gazda, novi vozači, nova staza u Južnoj Koreji, poneko novo pravilo i - Michael Schumacher, to su neke novosti koje čekaju ljubitelje Formule 1 u sezoni 2010. koja 14. ožujka starta u Bahreinu, na jednoj od najmodernijih svjetskih staza. Očekivali smo da će gledatelji HTV-a djelić oktanskog šušura moći vidjeti i preko malih ekrana, u već uigranoj režiji Ivice Blažička i Nevena Novaka. No, prema informacijama koje stižu s Prisavlja, sezona F1 upitna je u programskoj shemi HTV-a.

Upravo je neuklapanje u programski okvir jedan od razloga što se šest dana uoči početka sezone pri ravnateljstvu državne dalekovidnice razgovara hoće li iskoristiti već kupljena prava i prenositi utrke. HTV je još lani osigurao prava prijenosa za utrke F1, i to za iduće tri sezone, što je prije mjesec dana potvrdio i urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević.

"Jako sam ponosan kako smo ispregovarali i uspjeli smanjiti cijenu u razgovoru s ljudima vlasnika F1 Bernija Ecclestonea. On je imao stav kako je svjestan da je recesija i da se slaže s tim da se spusti cijena F1 kada su ovakva vremena, što je vrlo mudro. Cijena F1 za nas je zato pala za oko 70 posto", kazao je tada Kovačević, potvrdivši da su se na HTV-u koplja lomila zbog gledanosti od 7-8 posto.

Prije nego što je otputovao na Olimpijske igre u Vancouver, od Ivice Blažička, preko kojeg je HTV i uspio ishoditi popust za prava prijenosa, moglo se čuti da njegovi poslodavci nemaju sluha za F1, pa je jasno da je probleme s uklapanjem u program itekako očekivao. Na HTV-u još uvijek ne nude službene informacije po pitanju prijenosa sezone F1.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
sva sreća pa imam Premiere

Doduše bez Blažička i Novaka, ali sigurno neću gledati na ATV-u

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šumaer :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hertzog je napisao:
Šumaer :lol: :lol: :lol:

ili kad mi kaže: ''I ŠTA SAD DESILO, šta se sad desilo...''
Pa nije fudbal majku mu :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

HTV će ipak prenositi utrke Formule 1!

HTV će ipak prenositi utrke sezone Formule 1 koja 14. ožujka starta na stazi u Bahreinu! Iako je HTV još lani otkupio prava prijenosa utrka F1 za tri nadolazeće sezone, zbog neuklapanja u programsku shemu pet dana uoči početka sezone bilo je upitno hoćemo li oktanski cirkus gledati na našoj javnoj televiziji. S Prisavlja su danas izvijestili, na radost ljubitelja Formule 1, da će prijenosa ipak biti.

"Nakon dugotrajnih pregovora danas je potvrđeno kako će iduća sezona Formule 1 biti prenošena na HTV-u. Tako HTV i u predstojećoj sezoni nastavlja 25-godišnju tradiciju prijenosa Formule 1.", potvrdio je Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a.

"Mi smo u skladu s našom sadašnjom financijskom situacijom stavili do znanja da iznos koji je bio proteklih godina niti približno ne možemo i ovaj put platiti, i dobili smo ovu sezonu po značajno povoljnijim uvjetima.", dodao je.

Podsjetimo, urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević, još prije mjesec dana potvrdio je da HTV ima osigurana prava za prijenos sezone F1. No, ubrzo je postalo jasno da Ravnateljstvo traži prostor u programu za gledaniji sadržaj, a sportska redakcija pobunila se protiv izbacivanja F1 iz programa, zbog čega bi HTV još plaćao i "penale, s obzirom na kupljena prava. Svoju bitku su ipak dobili.

"Jako sam ponosan kako smo ispregovarali i uspjeli smanjiti cijenu u razgovoru s ljudima vlasnika F1 Bernija Ecclestonea. On je imao stav kako je svjestan da je recesija i da se slaže s tim da se spusti cijena F1 kada su ovakva vremena, što je vrlo mudro. Cijena F1 za nas je zato pala za oko 70 posto", kazao je tada Kovačević.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ubacen je i Studio F1 u Nedelju pre trke... O McLarenovom zadnjem krilu ce se odlucivati nakon trke u Bahreinu

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gadi mi se onaj smrad matori, sta je napravio od F1 pa to nema nigde... sada i Rim ubacuje u kalendar, jos jedna ulicna smaracka trka... Koji je to lobi samo da oni juzni paraziti dobiju trku i da prkose Milanu... Onaj Rim treba zapaliti!!!
:angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Spoiler:
F1: Bolidi "zuje" kroz Rim od 2013.

Trke Formule jedan od 2013. godine voziće se i na ulicama Rima. Milano zabrinut za budućnost Monce.

Od 2013. godine trke Formule jedan voziće se ulicama glavnog grada Italije. Dogovor čelnika Rima i FIA postignut je još u decembru prošle godine, ali se nije znalo kada će se tačno voziti premijerna trka.

Sada je i to definitino poznato.

Velika nagrada Rima naćiće se u kalendaru takmičenja Formule jedan od 2013, a od te sezone broj trka u "najbržem cirkusu" biće povećan na 20, ozvaničio je u utorak prvi čovek Formule 1 Berni Eklston.

"Odlučeno je da trka za Veliku nagradu Rima bude 20. u kalendaru Formule 1, a premijeru će imati 2013. godine", precizirao je Eklston.

Tokom pregovora dogovoreno je VN Rima ne utiče na trku u Monci, ali je i pored toga gradonačelnica Milana Leticija Morati zabrinuta za budućnost trka na "Autodromo nacionale"

"Mislim da je uredu da postoji konkurencija između gradova, ali takođe mislim i da je pošteno da se poštuje tradicija", izjavila je gradonačelnica Milana.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Eksluzivno: StefanGP se seli u Sarajevo, Volkswagen financira dalji razvoj bolida!

Zdravo! Ako ste prvi put na PunGas.com, možda želite i pratiti naš RSS feed da bi bili obaviješteni o novostima.

Zoran Stefanović odlučio se svoj Formula 1 tim preseliti u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, nakon što je postigao dogovor sa zvaničnicima Vlade Federacije BiH i Kantona Sarajevo i Volkswagen Sarajevo.

Rukovodstvo Stefan GP ekipe je bilo razočarano zbog odluke Vlade Srbije da im ne daju potporu tokom njihovih napora da dobiju svoje mjesto na F1 gridu. Prvobitno je sam Bernie Ecclestone dao izjavu za medije u V.Britaniji kada je dao podršku Stefan GP i Zoranu Stefanoviću, te je izjavio da Stefanović ima i podršku Vlade Srbije koja će financijski stati iza prvog F1 tima iz Srbije.

Međutim, izgleda da su u Vladi Srbije odlučili povući svoju ranije najavljenu financijsku podršku, pa je tako Stefan GP ostao bez novaca za svoj F1 tim. Formula 1 mediji su proteklih dana izvještavali o poreznoj kartici AMCO kompanije, te su objavili daje net dobti u prošloj godini kompanije AMCO, vlasnice Stefan GP ekipe, bila samo 42 eura.

Stefanović se do jutros nije oglašavao po ovom pitanju, i odbijao je odgovoriti na pitanja novinara o situaciji koja se pojavila nakon što je objavljeno financijsko stanje njegove kompanije.

PunGas.com saznaje iz dobro obaviještenih izvora bliskih Vladi Federacije BiH, da su političari iz BiH odlučili iskoristiti ovakvu situaciju u kojoj se našao StefanGP nakon što je Vlada Srbije povukla svoj novac iz ekipe i ponuditi Stefanoviću prostorije za fabriku StefanGp Formula 1 ekipe.

U dogovoru sa zvaničnicima vlade Kantona Sarajevo, i sa Volkswagen Sarajevo, Vlada F BiH je ponudila prostorije u krugu Sarajevske tvornice automobila u Vogošći, koji se brzo mogu prepraviti za namjene jednog Formula 1 tima.

Volkswagen Sarajevo je u dogovoru sa svojim principalima odlučio i sponzorisati F1 ekipu, i na mala vrata ući u Formulu 1.

Ulazak u Formulu 1, Volkswagen je demantirao više puta, uglavnom zbog visokih troškova koje iziskuje vođenje Formula 1 tima, no sada se situacija promijenila. Imaju svoju fabriku u Sarajevu, vladu koja je spremna pomoći razvoja autosporta, i tim koji nema novaca.

Obzirom da postoje i realne šanse da se StefanGP aplikacija za učešće u F1 šampionatu prihvati naredne sezone, Volkswagen i Vlada F BiH su spremni dodatno investirati u ekipu, a Volkswagen motorsport odjel bi se brzo trebao locirati u Sarajevu, kako bi nastavili rad na nekadašnjem bolidu Toyote, i na osnovu njega prilagodili bolid za kratko vrijeme pravilima Formule 1 za narednu godinu.

Da bi to i postigli, Volkswagen i Vlada F BiH će zajednički ući u projekt izgradnje staze u Rajlovcu, predgrađu Sarajeva, na lokaciji nekih 5 kilometara od fabrike automobila u Vogošći. Prvobitno staza će služiti kao testni poligon za Volkswagen i Stefan GP, ali se vlada Federacije BiH nada da će kroz izgradnju ove staze pomoći i u razvoju auto moto sporta i smanjenju nesreća na cestama.

Pozicija staze u Rajlovcu, bila bi idealna kao testna staza za F1 timove, koji žele razvijati motore, jer se nalazi na pristojnoj nadmorskoj visini. Kompletna saobraćajna infrastruktura i geografski položaj, također odgovara standardima Formule 1.

Samo 2 kilometra od lokacije gdje je predviđena F1 staza Rajlovac, smješten je željeznički terminal, 4 kilometra dalje je aerodrom, a samo 150 kilometara je udaljena luka Ploče, svemu tome će dodatno i pomoći izgradnja Sarajevske obilaznice koja bi trebala riješiti problem sa gužvom.

Poput Qatara, i ova F1 staza će prvo tražiti akreditaciju kao testna staza za F1 timove, da bi kasnije bila prilagođena (kada se za to steknu financijski uslovi) za licenciranje i ako zvanična F1 staza, a mogli bi u doglednih 5-6 godina gledati i Grand Prix Bosne i Hercegovine.

Cijela priča je naravno izmišljena….baš kao i balon od sapunice kojeg neki vole nazivati StefanGP.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

formula1.com ulazi u novu sezonu sa izmenjenim izgledom svoje stranice :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

VN Bahreina...
Practice 1 FRI 08:00
Practice 2 FRI 12:00
Practice 3 SAT 09:00
Qualifying SAT 12:00
Race SUN 13:00

Jos 21 sat do prvog treninga 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stefan Grand Prix Team
Milana Rakica 35
Postanski fah 545
11000 Belgrade
Republic Serbia

Slika
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kakvo sediste jedne tako velike "kompanije" :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 19:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:38
ja sam u nekim novinama prije par dana procitao da im je proslogodisnji prihod bio oko 40 eura
od ovih nasih muljatora

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
stani_jarane je napisao:
ja sam u nekim novinama prije par dana procitao da im je proslogodisnji prihod bio oko 40 eura
od ovih nasih muljatora

Mozda profit, tesko prihod....

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

McLaren-ovo zadnje krilo je proglaseno legalnim, tako da se fanovi ne brinu oko eventualnih sankcija... Valjda i RB ima spremljenu slicnu stvarcicu

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavrsen prvi trening i Hertz je zadovoljan 8) 8) 8)
Citiraj:
Pos No Driver Team Time/Retired Gap Laps
1 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:56.583 18
2 8 Fernando Alonso Ferrari 1:56.766 0.183 18
3 11 Robert Kubica Renault 1:57.041 0.458 19
4 7 Felipe Massa Ferrari 1:57.055 0.472 19
5 1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:57.068 0.485 19
6 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:57.163 0.580 19
7 15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:57.194 0.611 19
8 4 Nico Rosberg Mercedes Benz GP Ltd 1:57.199 0.616 15
9 6 Mark Webber RBR-Renault 1:57.255 0.672 17
10 3 Michael Schumacher Mercedes Benz GP Ltd 1:57.662 1.079 16
11 17 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:57.722 1.139 18
12 10 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:57.894 1.311 20
13 5 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:57.943 1.360 17
14 16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:58.399 1.816 13
15 9 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:58.782 2.199 11
16 12 Vitaly Petrov Renault 1:58.880 2.297 13
17 22 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 2:00.250 3.667 18
18 23 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 2:01.388 4.805 11
19 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 2:03.680 7.097 8
20 19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 2:03.848 7.265 21
21 18 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 2:03.970 7.387 15
22 25 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth No time 2
23 21 Bruno Senna HRT-Cosworth No time 3
24 20 Karun Chandhok HRT-Cosworth No time 0

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kubica #3
Sutil #1

:headbang:

(naravno, ovo vrlo vjerovatno nema veze s pravim stanjem, al' neka euforija pocne :lol:)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uh odlicna dva kruga u duelu Vettel-Alonso... Alonso ga stigao, a Vettel nece da ga pusti i zalepili se... na kraju ga oduvao Ferrari 8) 8) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]