banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 07:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 366 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2008, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
miki je napisao:
Čovjek je na komentarima B92 toliko jednostavno objasnio situaciju
Citiraj:
E moj udovičiću.. ovo je tvoj poraz, ovo nije poraz srbije, nije poraz vaterpolista srbije, ti si jedini i isključivi krivac za ovu bruku.. tvoja nakazna strategija i držanje igrača kao što su savić koji je poslednji pogodak dao pre 2 godine na treningu, čuvaš pijetlovića sa 2 lične dok pekoviću ispada lopta, za šta si ga čuvao, za produžetke?? Sram te bilo!!

Pa sunce ti žarko ljubim jel moguće da vanja i vujasinović ulaze u 4. četvrtini kod -3, jel moguće da se šapić ispucava kao da igra protiv somalije na kupu slanih jezera a ne polufinale OI, pa jel moguće da te je američki strateg navukao držanjem bekova 2m od centra u odbrani?! jel moguće da soro brani, pa jel moguće da si ti još uvek selektor!?!!

Ko bi rekao da će olimpijada u pekingu, praznik za oči svih prijatelja sporta postati ovakva tragedija.. boli mene lakat iskreno za bilans medalja, ali me boli srce kad vidim naš olimpijski tim, jad i čemer ovog korumpiranog društva, kad vidim ćurkovića i gdju lakićević trčim automatski u wc, kad vidim anu palčicu koja po direktivama jomaxa, adidasa odustaje od igranja za nemanjićev grb, kad vidim kako terzić privatizuje žensku odbojku, kad vidim kako vaterpolisti igraju sa 30% snage bez želje i hrabrosti.. pa kako čovek da ne završi u bolnici sa poremećajom nervnih impulsa u mozgu

Milorade, Novače, JJ.. Hvala za sve! Srbija je ponosna što ima takve šampione!

Jedino ovo troje nabrojanih su za pohvalu, ostalo užas...

Ana Ivanović - povreda palca :) pa to je toliko smiješno da ja ne znam šta da kažem. mogla je krava reći neću da igram, nego se kao najveća zdapi dovukla u peking i onda se kao povrijedila. da Bog da bila 1000 na svijetu

JJ - kraljica koja igra srcem iako je totalno van forme

Đoković - polufinale protiv nadala je najveća škola i nadam se da je izvukao pouke

Čavić - car

fudbaleri - neorganizovana bagra sve sa selektorom

odbojkaši - potrošeni Nikola Grbić i nije mogao više, no s obzirom na povrede i ovo je ok. šteta što kolaković nije imao više povjerenja u petkovića

vaterpolisti - narušena atmosfera, šapićevo divljanje, selektor bez autoriteta...logičan ishod

odbojkašice - mrtve, bez želje za pobjedom, doduše prve su im igre pa im se možda može progledati kroz prste. selektor izgubio kompas

Olivera Jevtić - smiješna

Jasna Šekarić - ne znam šta joj se desilo, možda se umorila od nošenja zastave

Stojić/Jagar - ovih momaka mi je stvarno žao jer sam siguran da bi bili kandidati za medalju da nisu imali peh u polufinalu

ostali - marginalci

Ако неко зна да испљује то су онда Срби...
Нисам сигуран да су наши спортисти заслужили овакав третман.Код нас ако није злато одмах је спортиста смеће.Јутрос је онај Филиповић у брзом ходању на 50км заузео 30. место.Сјајан резултат и човек има нови лични рекорд, али забога па он је 30-ти какав је то резултат :roll:
Запитај се ти дечко колико је пара Србија уложила у ове спортисте па да има право да очекује медаље и добре резултате.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Vaterpolisti su čini se, ubjedljivo najviše razočarali i činjenicu da su i dalje u borbi za medalju, mogu da zahvale samo ništavnoj konkurenciji, odnosno velikom jazu između par vodećih ekipa i ostatka svijeta, odnosno situaciji u kojoj je moguće suvim individualnim kvalitetom, dobiti i recimo Španiju...
Ne bih da se pravim pametan, ali odavno mi se čini da debelo nešto škripi u ekipi i da Udovičić ne uspjeva da pronađe adekvatna rješenja u igri i da se sve svelo na to da Vlada Vujasinović, napravi nešto i povuče kompletan tim. Slično, kao Hrvati u rukometu. Kakav trener, kakvi bakrači, samo jedan čovjek je sposoban da vodi taj tim na parketu, inače je to samo skup vrhunskih individualaca. Ne znam, puno o vaterpolu, ali znam kako funkcioniše stvar u većini ekipnih sportova i znam da trener MORA da ima ogroman uticaj na igru, a to ovdje izgleda nije slučaj. Nema alternativnih rješenja, nema improvizacije u igri, nema sistema. Možda je Udovičić i dobar trener, ali ja ne vidim da je ičim to pokazao trenirajući reprezentaciju. Za poraz od CG u finalu EP, okrivio je sudije. OK, suđenje nije bilo na nivou, ali to nije opravdanje za činjenicu da su crnogorci tada, djelovali daleko organizovanije, spremnije i motivisanije. Zašto ne ponudi konkretne odgovore i objašnjenja, umjesto da konstantno ponavlja da je tim izgubio ritam? Zašto se šapić ispucava i uopšte, zašto taj čovjek više ne igra onako kako zna u reprezentaciji? Gdje je Filip Filipović? Zašto je forsirao Sora, ako u timu ima najboljeg golmana na svijetu? Činjenica je da je golman najmanje kriv za razvoj situacije u terenu i tu je samo da eventualno popravi kikseve odbrane, a ne da bude glavni oslonac iste. Sve u svemu, puno rupa, koje su dosad pokrivene individualnim kvalitetom, ali više nije moglo. Dalko od toga da kritikujem ili omalovažavam Udovičića, ali ipak su za njega Porobić i Manojlović trenerski magovi. Daj Bože da se dovoljno motivišu za narednu utakmicu, ali bojim se da su oni došli sa vizijom sebe u finalu, dok su Crnogorci došli da uzmu medalju, nakon evropske titule i zagrišće debelo da Crnoj Gori donesu i prvu olimpijsku medalju.

Sad odgledah i drugo polufinale olimpijskog turnira u košarci i sa žaljenjem konstatujem da je ogromna šteta što Đinobili nije mogao da igra. Sa njim u timu, i onako raspoloženim Skolom, kome nisu mogli ništa ni Entoni ni Boš, a ni Hauard, ne bih se baš zakleo, da utakmica ne bi otišla u neizvjesnu završnicu. I da, Priđoni je blijeda sjenka Pepea Sančeza i tu je, uz kratku klupu, veliki nedostatak Argentine.
Dalje konstatujem da je Karmelo Entoni neopjevano govedo, koga je sudijska trojka umjesto da ga 15 puta šalje na liniju bacanja, davno trebala da udijeli isključujuću grešku. Ali dobro, ima tu u američkom timu i ljudi koji pokazuju i sportski duh i poštovanje prema protivniku, prije svega Kid i Dvajt Hauard.

edit:
Eh, da ne zaboravim. Nije važno što je Srbija izgubila u polufinalu vaterpolo turnira, kad je Hrvatska ispala ranije. Važno da smo se mi svi dobro ismijali njihovim "kompleksima", a oni zasad tri medalje, uz garantovanu još jednu, koju osvaja Blanka Vlašić, i vrlo vjerovatno bronzu u rukometu. Pa da se nasmijemo još malo, njihovim "kompleksima".

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hrvatska ako se ne varam ima 4 medalje: strešeljaštvo, gimnastika, 2x tekvando, i u igri su još dve.

Inače, kompleksi nemaju veze sa sportskim uspjesima.

I sumnjam da bi Argentina nešto napravila sa USA i sa Đinobilijem, USA nije ni igrala 100%.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Запитај се ти дечко колико је пара Србија уложила у ове спортисте па да има право да очекује медаље и добре резултате.

Moram dalje, a moderatori nek' mi oproste što pišem u dva posta...
Gore citirana rečenica, jedna je od rijetkih sa kojom ću se složiti sa autorom iste. Srbija na ovom olimpijskom turniru, nije ni mogla bolje da prođe između ostalog, jer u foteljama saveza, odbora i organizacija, sjede arahični ostatci prošlih vremena ili partijski kadrovi, nestručni za poslove koje obavljaju. Personifikacija, odnosno najsvjetliji primjeri pomente konstatacije su šef misije u Pekigu gospođa Lakićević-Stojačić, i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković. Nek' mi oprosti nekada sjajni sportista, ali on je jedna smiješna karikatura i loš izgovor za za poziciju koju obavlja. O pomenutoj gospođi, neću ni da trošim riječi, pošto uopšte ne znam, koja je definicija njene funkcije u Pekingu, osim da daje izjave i paradira po Pekingu uz sportiste? Nije to toliko ni bitno, da je u pitanju samo ona, ili samo Ćurković, ali činjenica je da bivših sportista, predanih radnika ili ljudih, stručnih za poslove koje obavljaju, ima jako malo u sportskim strukturama i da u takvom sistemu, teško može da se dođe u situaciju da se osvajaju medalje. Osvrnimo se malo na ljude koji su Srbiji i donijeli medalje. Čavić - rođen, odrastao, školovan i istreniran u SAD. Do prije godinu dana, nije čak ni jezik znao da govori kako treba. Đoković - rođen u Srbiji, ali kompletno se formirao kao teniser u inostranstvu. Nema dakle ni naznake od rada sa sportistima i ulaganja u njihov razvoj, ali se opet od njih očekuje da dostojno reprezentuju zemlju. Uostalom, treba konačno malo pogaziti taj nacionalni ponos, prestati se busati u prsa sosptvenom snagom, pameću i dominacijom i početi sa učenjem od drugih svijetlih primjera. Možemo mi Hrvatima, da prostite srati koliko hoćemo, ali činjenice govore u njihovu korist, bar posljednjih godina, dok Srbija, polako ali sigurno ide ka dnu. Evo primjer SAD... Umjesto da se konstantno trubi o nebulozama kako su izdopingovani, nadrogirani i kako moraju da pobjeđuju, bolje se povesti za svijetlim primjerima kako se sistematski radi. Neko pomenu da nemaju ligu u odbojci, ali im je reprezentacija u finalu OI, jednostavno jer maksimalno ulažu i sve podređuju uspjehu reprezentacije. U vaterpolu takođe nemaju ligu i nekad su djelovali smiješno, ali su napredovali ogromnim koracima, do te mjere da Srbiji, u međuvremenu samoproglašenoj najvećoj vaterpolo sili, očitaju lekciju u polufinalu OI...
nakon što su im obe štafete kiksnule u štafeti 4x100, najavili su ISTRAGU povodom toga, a kod nas se sve završi sa izjavama da nije bio naš dan, da nije bilo ritma, sportske sreće i adekvatnog rasporada zvijezda. Naravno uz neizbježno pominjanje familije sudijama i bjesomučno rastezanje teorija zavjere protiv srpskog sporta.

Uostalom jedna ilustracija je dovoljna da kaže sve... Felps je za svoje dsotignuće na OI, navodno dobio od sponzora i federacije, nagradu od 50 miliona dolara. Čavić je za svoju medalju dobio penziju u iznosu od 2000 eura, poslije 35 godine i nagradu od 50.000 evra, za osvajanje medalje. E sad, normalno je da se po ulaganjima, teško Srbija može mjeriti sa SAD, ali talenta, bar u nekim segmentima sporta, sigurno ne manjka i za neke bi bilo dovoljno samo obezbjediti normalne uslove za trening.
Sad će zaslužni funkcioneri, trener i ostala olimpijska svita, da preko čuvenih PR službi, isfabrikuju gomilu saopštenja, najave adekvatne korake i mjere, a na kraju će da ostane sve kao i obično. Mrtvo slovo na papiru...

edit:
Uleti Vader sa postom, pa moram i na njega da se nadovežem... U pravu si za hrvatske medalje - moj lapsus, ali za košarku ne bih mogao da se složim. Te priče o neigranju sa 100% snage, bojim se da su davno prežvakane i apsolvirane. Apsolutna dominacije, više ne postoji ni u jednom sportu, a da su Ameri toliko samouvjereni, do te mjere da mogu da kalkulišu i raspoređuju snagu, što će reći da igraju praktično revijalnu utakmicu, ne bi Karmelo Entoni onako kretenski nasrtao na Argentince, a Kid letio po terenu kao da ima 20, a ne 35 godina. Siguran sam da su igrali i sa više od 100% snage, jer je 2002. godine, upravo Argentina načela legendu, o nepobjedivosti Dream teama. Što će reći, da su imali veliki motiv da im se revanširaju...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nitro je napisao:
a kod nas se sve završi sa izjavama da nije bio naš dan, da nije bilo ritma, sportske sreće i adekvatnog rasporada zvijezda

Nije bilo blagoslova.

Američka istraga o štafeti može samo utvrditi da su se zeznuli pri izmjeni, da nisu bili uigrani, i to je sve. Stradala je i ženska štafeta Jamajke i to u finalu a mogli su osvojiti zlato. I još dosta štafeta je stradalo, to je učestalo, izgleda.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 21:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
USA polako gradi kolektivne sportove, ali zato su atletiku pomalo izgubili. Tacnije, Bolt im je "ukrao".

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ova Olimpijada postaje sve gora i gora (ako je uopšte moguće). Nadao sam se da će Argentinci da drmnu nadobudne (čast izuzecima) Amerikance i tako mi malo poprave raspoloženje nakon onih silnih poraza naših, kad ono - cvrc! Đinobili se odmah povrijedio i odmah je došlo +20 i tad je praktično bilo gotovo. Doduše, ona tri slobodna bacanja na kraju prvog poluvremena bila su prilično bitna, naročito sa psihološke strane. Blokada na Entoniju je bila čista kao suza.

Ono što upada u oči jeste prvo da su Amerikanci neuporedivo viši i jači od ostalih ekipa. Nisam mogao da vjerujem kad je Džejms, inače bek, u jednoj nižoj postavi zaigrao centra (!) Takođe, oni odmah od starta utakmice kreću sa sumanutim psihološkim nasrtajima na protivnika, presing i tako to i skoro sve ekipe do sada su padale na to, sumanuta dodavanja u aut, gubljenje lopte i to i odmah se pravi prednost. Ne mogu da vjerujem da nijedna ekipa nema plejmejkera koji će da SMIRI igru i pametno proigrava centre. Doduše, to bi sigurno odlično radio Jasikevičijus, ali avaj - on je ispao.

Dobra je stvar, bez obzira na to, što su Španci u finalu. Gledano sa neke spiritualne strane, kad nekoga razvalite 40 razlike, možete smatrati da ste ispucali dobar dio sreće. Sljedeći put kad se sretnete sa takvom ekipom, stvari će biti mnooooogo guravije. Ja se nadam da će španski stručnjaci da skrenu pažnju igračima da je osnovno da se nipošto ne dozvoli Amerikancima pravljenje velike prednosti na samom početku. Može to da bude 5-6 razlike ili tako nešto, ali treba im konstantno disati za vratom. Australija je to dobro radila u četvrtfinalu, ali nisu imali dovoljno snage i kvaliteta da odigraju do kraja. Španija je mnogo jača, na prvoj utakmici Gasol ništa nije mogao da uradi, Kalderon takođe, Rodriges i Fernandes su promašivali sve živo (da i ne spominjem Navara koji je indisponiran već odavno) i očekujem da se nekom kosmičkom pravdom sve vrati u finalu :wink: Dakle, ne treba pasti na jeftine američke fore sa prepadanjem i presingom od samog početka. Treba igrati duge napade i tražiti priliku za šut za 3 poena (pošto će Gasola garant da čuvaju tako da ne može da mrdne). Treba prvenstveno pritisnuti Hauarda, koji je pravi nasljednik O'Nila (fizička snaga + slabo izvođenje slobodnih bacanja), Džejmsa (koji je dobar, ali da se zaustaviti) i Entonija, kome se ne smije dozvoliti da ostane sam na trici jer to obilato koristi (mislim da veliku većinu poena postiže upravo odatle). Brajanta je nemoguće zaustaviti, pa se valja nadati da neće da odigra previše dobro i da će razigravati ostale (slabije) igrače. Ovo ostalo je boza - Deron Vilijams, Kris Boš, Kris Pol, Majkl Red, Buzer, Vejd, Prins - to su imena koja mogu da uplaše samo nekog mlađanog NBA fana.

Treba li uopšte da navodim koliko je bitno da Amerikanci izgube ovu utakmicu???

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ono što upada u oči jeste prvo da su Amerikanci neuporedivo viši i jači od ostalih ekipa. Nisam mogao da vjerujem kad je Džejms, inače bek, u jednoj nižoj postavi zaigrao centra (!) Takođe, oni odmah od starta utakmice kreću sa sumanutim psihološkim nasrtajima na protivnika, presing i tako to i skoro sve ekipe do sada su padale na to, sumanuta dodavanja u aut, gubljenje lopte i to i odmah se pravi prednost. Ne mogu da vjerujem da nijedna ekipa nema plejmejkera koji će da SMIRI igru i pametno proigrava centre. Doduše, to bi sigurno odlično radio Jasikevičijus, ali avaj - on je ispao.

Ovo sam ja htio da pomenem, ali sam se zagubio negdje u vaterpolu... Evidentno je da Amerikanci imaju ogroman broj skokova u napadu, a odnos njihovih i protivničkih izgubljenih lopti je ogroman, naravno u njihovu korist. Što će reći, da ta dva elementa, stvaraju tu razliku kojom pobjeđuju. E sad, ne mogu da se otmem ni utisku, da bi stvari izgledale drugačije, da sudije sviraju više evropskije, odnosno da dopuštaju manje kontakta u odbrani i da im ne tolerišu onaj čuveni "prvi korak".
Zbog toga ni ja ne mogu da se otmem utisku, da je Argentina, sa Đinobilijem i kvalitetnim plejem, koga od odlaska Pepea Sančeza nemaju, mogla ravnopravno da se nosi sa njima. Za Špance ne znam. Čini mi se da u njima nema dovoljno nečega, da bi mogli uopšte da se usude da se ravnopravno nose sa Amerima. Mislim da ih i oni previše respektuju.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 22:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008, 14:20
Nitro je napisao:
Možemo mi Hrvatima, da prostite srati koliko hoćemo, ali činjenice govore u njihovu korist, bar posljednjih godina,

Gle ovdje nisi u pravu.Kod nas netko mora učiniti nešto veliko da se pokrene i da ga lokalna vlast i država počne pratiti.Pogledaj primjer Janice i Ivice Kostelića,da nije njih bilo misliš da bi imali utrku u Zagrebu i to najutrku svjetskog kupa?Malo morgen.Da nije bilo Blanke misliš da bi imali miting u Zagrebu i Splitu?Malo morgen.Da nemamo ovih rukometaša misliš da bi imali SP doma i nove dvorane?Morgen.Da nema Udea i Seligmana bi imali dvorane za gimnastiku u Čakovcu i Osijeku?Morgen.
Kod nas prvo moraš napraviti nešto veliko da te država primjeti i počne ulagati,ali pogledaj Blanku pa još nema pravu dvoranu za trening,trenira u skladištu,jadno.A ljudi sad očekuju bar zlato upakirano s rekordom,kako pitam te ja?
Nismo mi rezultate napravili jer imamo nekakav jak sistem rada,isključivo talenat i možda malo bolja pratnja saveza,samo to.
Ulaganja su sigurno veća nego kod vas ali ne sad nešto naročito.
Problem je i što se dosta ljudi ponašaju kao idioti,ono nekima je još bitnije da Srbija popuši,nema veze što smo mi jadni,samo nek Srbija izgubi i sve će biti ljepše,takav sistem razmišljanja ja nevolim.Nema druge nego zasukat rukave i napumpat lovu u talentiranu djecu i čekat,nema druge.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Za Špance ne znam. Čini mi se da u njima nema dovoljno nečega, da bi mogli uopšte da se usude da se ravnopravno nose sa Amerima. Mislim da ih i oni previše respektuju.

Sasvim je moguće da si u pravu :( ali nadajmo se da se varamo.

Što se tiče suđenja, u pravu si da se Amerikancima dosta toleriše iako se ne igra po njihovim nego FIBA-inim pravilima. Razlog je vjerovatno respekt sudija prema imenima u timu (ne i prema samom Križevskom koji, ako se ne varam, nije neko pretjerano zvučno trenersko ime), ali situacija bi se (možda) promijenila da kojim slučajem na suprotnoj strani sjedi, šta ja znam, Duda Ivković ili neka slična legenda.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Evo polako i ove OI se završavaju,ostala su još 2 dana.Dok će naše komšije Hrvati,Slovenci,Crnogorci(mislim na navijače) na lagani odmor nama Srbima nema predaha.Počinje US-open i ponovo nervoza,sikiracije,znojenje dlanova,titranje želudca.... Nije lako Srbin biti :lol: :lol: :lol: neprestana borba

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Olimpijada polako prolazi i vrijeme je da se sumiraju rezultati a boga mi i utisci. Nisam mogao da odolim komentaru forumasa Nitro sa kojim se slazem gotovo u potpunosti. Krajnje je vrijeme da se u srpski sport pocne ozbiljno ulagati te da na vodeca mjesta dodju ljudi i od para i od struke pa makar to bio i Cepter. Jer stvarno je zalosno da medalje osvajaju sportisti u koje drzava nije ulozila nista ili premalo ili ih je cak obmanula kao u slucaju Cavicevog stana u Beogradu. Da ne pominjem Janice kojima drzava nije bila u stanju "da kupi kajak???" pa su sad pod nekim drugim zastavama. Ili da se zapitamo gdje su nasi kolektivni sportovi? Nije valjda da su ulaganja 1995 ili 96 bila tolika da su tada nasi sportisti osvajali evropske, svjetske i olimpijske medalje i u kosarci, rukometu, odbojci i vaterpolu...a sada je to sve puno rjedje da je zasigurno neophodan rez...temeljit i odlucan...mozda kao u kosarci...ali ako budemo cekali dva olimpijska ciklusa ostacemo bez kolektivnog sporta uopste, zato je neophodan brz, temeljit i odlucan rez...A mozda su nas i ramazili, ko zna :-?

Ja sam iskreno ocekivao bar 4 medalje...bar jednu u kolektivnim sportovima, cak sam blagu prednost davao odbojci valjda ponesen onim fantasticnim nastupom u Svjetskoj ligi u odnosu na vaterpolo te dvije u tenisu ( racunao na Anu i Novaka ) i naravno Cavica. Prizeljkivao sam medalju Nikole Stojica i Gorana Jagara ponajvise zbog Stojica. Taj covjek bas ima pehove. Uvijek je tu negdje ali nikako na olimpijskom postolju...u duetu sa Visackim 2000 bio 5. sa Stegicem u Atini 5. na Svjetskom prvenstvu u Njemackoj prosle godine sa Jagrom 6. a na olimpijadi zakace bovu i nista od A finala da bi u B finalu za duzinu i po camca bili bolji od drugoplasiranih i tako osvoje 7. mjesto. Ali i ova olimpijada je pokazala da su zelje jedno a realne mogucnosti nesto drugo. O sportskoj sreci, komsijskim kravama i Omeginim mjeracima ne bih trosio tastaturu, drugi su sve rekli... 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Španci imaju 0.1% šanse protiv USA u košarci. Ne bih ja imao ništa protiv da se ostvari tih 0.1% ali teško, ipak su to jako male šanse.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Vader je napisao:
Španci imaju 0.1% šanse protiv USA u košarci. Ne bih ja imao ništa protiv da se ostvari tih 0.1% ali teško, ipak su to jako male šanse.

naravno. ova ekipa je u prvih 3-4 utakmice na turniru pokazala da je 10 stepenica iznad ostalih bjednika u kosharci, a poslije toga je veoma tesko naci motiv pa ponekad izgleda da igraju "na silu". imaju kisobran pod svojim kosem a napadi im u 50% slucajeva zavrsavaju za 4-8 sekundi.to je kosarka u svoj svojoj ljepoti i brzini a ne kurchevo vodjenje lopte u krug 23 sekunde i poluizradjeni shut u zadnjoj.kakvi argentinci i shpanci i ostale talashike.ljudi su u americi ostavili bar josh dvije ovakve reprezentacije.inache, svi strucnjaci se pozivaju na lovu i ulaganje i to kako novac pokazuje sve ali ovde to kao da ne vrijedi. pa zna se gdje se igra najbolja kosarka - tamo gdje pet prvih ugovora vrijedi kao sva evropska i juznoamericka kosarka zajedno. uostalom, ljudi kupe i tu nesto ako vrijedi i ako ima perspektivu pa dorade, nije valjda da im mi,shpanci,argentinci,hrvati,rusi,ostatak svijeta donosimo pravu skolu i igru.one pobjede i one igre kad je ameriku predstavljala poluprofesionalna kosarka sa pokojim isluzenim nba igracem ne treba smatrati nekekvim "dokazom" i kako se, eto, moze...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 07:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Uzese Argentinci u fudbalu ...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 08:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
Ако неко зна да испљује то су онда Срби...
Нисам сигуран да су наши спортисти заслужили овакав третман.Код нас ако није злато одмах је спортиста смеће.Јутрос је онај Филиповић у брзом ходању на 50км заузео 30. место.Сјајан резултат и човек има нови лични рекорд, али забога па он је 30-ти какав је то резултат :roll:

Prvo, nisam se izrazio kako treba, pa da pojasnim. Rekoh, marginalci u smislu rezultata, ali se slazem da je odlican rezultat postigao svaki sportista koji je na ovoj olimpijadi odradio licni rekord.

Dalje, Srbija vec 15 godina ne ulaze u sport, pa to nije sprijecilo neke prethodne generacije i sportiste da osvajaju medalje. Ali ne ulazim u tu pricu, vec govorim o voljnom momentu i losoj atmosferi u pojedinim ekipama. to je ono sto je nedopustivo. takodje je nedopustivo da ne pogines za svoju zemlju na ovakvom takmicenju. ako neko dolazi sa stavom, oni mi nisu dali pare, nisu ulagali u mene i slicno, onda takav sportista i ne treba da se takmici za svoju zemlju.

Uzimam opet kao primjer Anu Ivanovic koja me svojim postupkom jako razocarala. vidjelo se jos kad je trebalo da se dogovore oko dubla da tu nesto nije u redu, a onda se povuci u zadnjem trenutku, to je bas jadno. i kao povreda palca, pa ne igra rukomet da joj je palac bitan dio sportske anatomije, vec joj je taj isti palac fiksiran tokom cijelog meca.

I na kraju, ja ljudi vas ne razumijem, vi pricate o nekom ulaganju sredstava u sport u zemlji u kojoj penzioneri nemaju sta da jedu, srednja klasa zivi od prvog do petnaestog, ljudi grcaju u kreditima, odbrambeni sistem nikakav, zemlja prezaduzena...Pa nije sport najvaznija stvar na svijetu.

I jos jednom da ponovim ako nekom nije bilo jasno. Ja ne govorim o tome koliko je ulagano u koga, vec jednsotavno pricam da za debakl u pojedinim sportovima ne treba traziti razlog u novcu vec u narusenoj atmosferi i voljnom momentu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
sa index.hr
Citiraj:
Srpskim vaterpolo baksuzima nema kraja: Šapić slomio nogu u Olimpijskom selu!

SRPSKA vaterpolska reprezentacija u velikim je problemima uoči utakmice za 3. mjesto na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje im je suparnik Crna Gora.

Nakon teškog poraza u polufinalu od Sjedinjenjih Država 10:5, Srbija će protiv Crne Gore za broncu igrati bez najboljeg strijelca Aleksandra Šapića.

U petak nakon polufinalnog potapljanja Šapić je u Olimpijskom selu pao niz stepenice, te je slomio desnu nogu iznad skočnog zgloba. Odmah nakon intervencije liječnika Šapić je krenuo put Beograda gdje će obaviti operaciju. Po prvim informacijama Šapić će izvan plivališta biti nekoliko mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Naša Blanka samo srebro, očekivalo se više ali ni srebro nije loše.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Citiraj:
Naša Blanka

:lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Skandal: Kubanac udario suca nogom u glavu!
Kubanski taekwondaš Angel Valodia Matos doživotno je suspendiran nakon što je u susretu za broncu protiv Kazahstanca Armana Čilmanova nogom udario suca u glavu.
Njegov trener također je dobio doživotnu suspenziju zbog ponašanja koje je opisano kao teško narušavanje duha taekwondoa i olimpijskih igara.

Meč za broncu se pretvorio u kaos kada je Matos pri vodstvu 3:2 dobio udarac i pao na tlo. Dok je sjedeći čekao liječničku pomoć sudac ga je diskvalificirao jer je prošla jedna minuta. Zbog takve odluke Matos je započeo raspravu sa sucem, a potom ga nogom udario u glavu.

"Sankcije će odmah stupiti na snagu, a svi rezultati kubanskog borca u Pekingu će biti izbrisani," poručili su iz Svjetske taekwondo federacije.

http://www.youtube.com/watch?v=4DtzeycIYf4

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 366 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]