Нова Варош je napisao:
Ја сам за АБА лигу у којој могу сви испасти и сви ићи у ЕЛ.
Избацити Мађаре, Чехе, Макаби и сличне њима, само да Југославија игра.
Нек челници лиге заврну рукаве, нађу спонзора јаког, договоре се са Евро лигом, да може било ко играти.
Да промјене правила, да може из једног града више од 2 клуба.
Ово је циркус, па не могу испасти Мзт ни Солнок, а једно вријеме није ни Будућност могла.
Ма дај бјежи.
Ја сам луђак, па ћу ово увијек гледати, али ово у циркус прераста.
Писао сам већ једном, ако треба да Српски клубови изађу из ове лиге, по цјену да неколико година не играмо еуро лигу, него еуро куп, правимо младе играче за репрезентацију. Док се не промјени руководство ЕЛ, или ови из Аба лиге нађу спонозре и договоре се са еуро лигом да може било ко играти.
Тебра,коме говориш? Чини ми се као да причам са дјецом из вртића мог сина.
Ситуација је данас таква,да најмање се гледају резултати и рад клубова а много више неки други интереси,лобирања,мућке и сплеткарења.
Ову лигу је Партизан највише пљувао када је газио у њој без пораза,али мало људи са овог форума је тада пратило кошарку.Не сјећа се нико колико је Партизан био кажњен јер се спрдао са лигом,када је послао јуниоре у Словенију да играју са Крком или Пивоварном Лашко,не сјећам се више...
Усред сезоне је случајно откривено да Солнок и МЗТ имају загарантовано учешће и следеће сезоне,тј. немогу да испадну?! И то се крило?!
Усред сезоне се открива,сасвим случајно,ово срање око изласка у ЕЛ следеће године?!
Јел треба да причам како је прије неколико година измишљено оно бодовање фамозно,и када је
Партизан скупио бодове да следеће 3 сезоне игра ЕЛ одједном,преко ноћи је то правило укинуто?!
Јел треба да причам о власничким правима,о подјели пара које лига заради? Колико ко добија?
АБА лига је приватна лига (предузеће) у којему,између осталих,Партизан и сви други српски клубови треба да играју за пар словенаца и хрвата,да њима пуне џепове. То је суштина и концепт ове лиге.
За то вријеме Србија је изгубила лигу,изгубила савез,изгубила гомилу кошаркашких центара,излаз у Еврокупове...
Српска кошарка се систематски уништава сигурно 10-ак година ван терена,уништавају је ликови који немају пуно везе са кошарком,више са политиком и привредним криминалом.Сада,није мој проблем што велика већина њих има везе са КК Ц.звезда и ФМП.
Кошаркашки људи су маргинолизовани,остављени без утицаја и пара.Данас неки клуб може имати на клупи и Ивковића,Обрадовића ,Маљковића,и остале,али ако нема ван терена моћне људе неће бити никакав фактор.
п.с. Одакле више ничу сви ови бисери на форуму(овај владо видим је најновији).