banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2013, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Pravda za Vavica!!!
Citiraj:

Вавић, некад Делија, сада вођа Гробара, опет на суду
24 мај, 2013

За петак је заказан наставак поновљеног суђења једном од вођа навијачке групе “Алкатраз” Александру Вавићу због оптужби да је 2005. ножем ранио Стефана Гајића.

На почетку поновљеног суђења Вавић, који је оптужен за кривично дело тешке телесне повреде, је рекао да није крив и да остаје при ранијој одбрани.

Он се на претходном рочишту није појавио јер је преко адвоката обавестио суд, без подношења икаквог лекарског оправдања, да није могао да дође на претрес због болова које има од операције киле (коју је имао пре две године).

Судија Ивана Рамић је, међутим, тада наложила да се Вавић, коме се суди због оптужби да је у јануару 2005. на Карабурми ножем ранио Стефана Гајића, приведе у суд уз помоћ полиције.

Такође је поново издала налог за привођење оштећеног Гајића и Милана Ранкића, који на том суђењу треба да буду саслушани као сведоци, а које Полицијска станица Палилула већ три пута избегава да приведе на суђење.

Вавић је у фебруару 2012. године био осуђен на годину дана затвора, али је Апелациони суд у Београду укинуо ту пресуду и наложио да се суђење понови.

Сада партизановац, Вавић је у време извршења кривичног дела био навијач Црвене звезде, али је недуго после инцидента прешао у конкурентски табор, па су се тако променили и искази оштећеног Гајића, али и других сведока, навијача Партизана.

Гајић и други сведоци у полицији су Вавића препознали са стопостотном сигурношћу, али су већ у истрази, када је Вавић прешао у навијачки табор Партизана, негирали да је он учествовао у том инциденту.

Први основни суд га је осудио, јер је оценио да је очигледно да су сведоци намерно мењали исказе, како би заштитили новог “колегу” и ослободили га одговорности.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2013, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Ovo je jos bolje.

Citiraj:
Optuženi navijač "živi od roditeljske pomoći", a vozi novi BMW

- Nisam zaposlen, živim od onoga što mi daju roditelji. Nisam nikoga ranio, napali su me motkama i ciglama neki pijani i drogirani momci. Tada sam bio simpatizer Crvene zvezde, a za Partizan sam počeo da navijam od 2010. Pre toga sam navijao za reprezentaciju Srbije - rekao je na ponovnom suđenju pred Prvim sudom Aleksandar Vavić, osumnjičen da je 2005. nožem ranio Stefana Gajića.

Sudiji tvrdio da ga izdržavaju samo roditelji...

Iako Vavić tvrdi da živi od roditeljske pomoći, na suđenje ispred Palate pravde u utorak došao je u novom metalik sivom BMW. Tek posle naredbe sudije ispričao je da ne zna ko je ranjen, ali da tu grupu zna iz kraja. Objasnio je i da su ga oni napali, ali nije znao da kaže ko je ubo Gajića.

Slika
... Onda je ušao u skupoceni automobil BMW

Sudiju je interesovalo i za koga je navijao u vreme tuče, 2010.

- Bio sam simpatizer Zvezde. Samo sam išao na utakmice - rekao je on.

Ramićeva ga je upitala kada je počeo da navija za Partizan.

- Negde oko 2010. Pre toga sam navijao za reprezentaciju Srbije. Sad navijam opet kada je tim preuzeo Mihajlović. Zbunjen sam :lol: :lol: - požalio se Vavić.

I sta ocekivati od nekog kome je ovaj lik vodja.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 04:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
papučar je napisao:
Meni samo nije jasno po kojoj se logici onda za njega trazi manja kazna a ne za onog policajca veca. Misic je za ono sto je uradio dobio malo, nisam pravnik ali je malo. Onakav lik na slobodi je uvijek opasnost, pogotovo kad se krece u nekom coporu i kad mu proradi zelja za dokazivanjem, tako da mu je trebalo jos vecu odrapiti. Grobarima da ne pricas.

Мишић је за оно што је урадио добио мало, а жандар који је убио Ђ. Зарића је добио шта и колико?

Ја колико знам ни за Мишића, ни за момке из случаја Татон нико није тражио ослобађајуће пресуде већ само пресуде у складу са законом и оптужнице за јасно дело.

То се није десило. Оба случаја (а пре свега Татон) искориштена су у политичке сврхе ради убирања јефтиних политичких поена.

Као што је навео бригата има на тим трибинама много тежих случајева и криминалаца. Ево поменути Вавић има досије као "Рат и мир" и уместо у затвору, налази се на изборним прославама у главном одбору СПС-а. Док Величковић ни крив ни дужан већ 4 године лежи на робији оптужен за дело које није починио јер не постоји ни један доказ да јесте.

Први сам рекао (а то се може наћи и на овој теми ако се мало претресе) да момци из случаја Татон морају и требају да буду осуђени али на казне адекватне за почињено кривично дело, а то дело није сигурно оно за које их терети оптужница по којој им је пресуђено.

Исто важи и за Мишића.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 04:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
И још да додам: Нити су навијачи некаква битна изборна маса нити су избори разлог да се не спроводи закон против појединаца.

Разлог је врло јасан: Појединци са Југа, севера и неких других трибина раде за ДБ. Добар део их је повезан са политичким странкама које контролишу клубове и обављају прљаве послове за политичаре. Почев од уцена и претњи до диловања дроге.

То је јавна тајна у Србији али о томе не пише нико, већ новинари увек пишу о стварима које су небитне и мени је смешно да то читам. Неко је овде помињао Бранкицу Станковић. Јесте Станковићева поставила питање зашто појединци са трибина имају доста кривичних пријава али нису осуђени али није дала одговор зашто. Њој је било битније да у служби своје медијске куће и тадашњег режима преко те емисије покуша да оптужи претходни режим за паљење амбасада и слично. Станковићева јако добро зна (као и остали) за кога ради Вавић, за кога раде поједини ликови са севера, за кога ради Никола Дедовић, Сима Србија, чији су они пријатељи и ко су им партнери у бизнису. Оном новинару који о томе направи емисију ја скидам капу али таквог нема, јер за такву емисију требају муда а постоји и врла могућност да га поједе "демократски мрак" а "данас свако зна да је глава само једна"...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 08:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Da, shvatam o cemu pricas i u pravu si. Kako kazes to je javna tajna, svi to znaju. Ali mene ovde samo jedna stvar nervira, a to je zasto neko uopste se poistovjecuje, prica, vaga zatvorske kazne, je li Misic dobio vise ili manje, zasto nije ovaj ako je on itd. Onog trenutka kad neko ubije covjeka ili uradi nesto kao sto je uradio Misic, on za mene postaje kriminalac. Isto kao i bilo koji drugi. Moj mentalni sklop mi ne dozvoljava da ga branim, trazim smanjenje kazne, vazem je li Marko, Janko dobio manje ili vise nego on. On je kriminalac i ta prica je zavrsena. Zasto niko nije stao u odbranu Pere koji je opljackao kladionicu jer je 10 godina nezaposlen. I tu je drzava zakazala, dovela ljude na rub egzistencije pa se odlucuju na svakakve poteze. Ali niko nije stao u odbranu takvih ljudi. Niko ne vaga da li su dobili manje ili vece kazne od nekoga desetog. A sa ovim tatinim i maminim sinovima kriminalcima se poistovjecuju i traze pravdu za njih. Gdje je pravda za hiljade gladnih, zar oni ne zasluzuju da se o njima prica i da im posvetimo paznju. Zasluzuju sigurno prije svakakvih kriminalaca, zvali se oni Misic, Miskovic ili kako vec.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 08:56 
Veteran
Veteran

Ovakve ja ne mogu pravdavati ni traziti pravdu, sve da su dobili dozivotni zatvor

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/384172 ... o-Francuze

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jezivo.
Ima i danas u drugom dijelu bas strasnih scena. Cuj pravda matere ti.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Nije ubijen, sam je pao.

Greška ljekara je kumovala smrti Francuza!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 10:19 
Veteran
Veteran

Cek, zar to nisu bili ubaceni agenti DB-a? :scratch:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 15:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2003, 19:29
Јебеш медије... СЛУГЕ РЕЖИМА.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
jel postavljao neko u ovoj temi pregled poljskih grupa 2012-2013 godina ili se meni pricinjava?

ne mogu naci nigdje link.......

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
А на основу чега треба да се вјерује овоме што пише у Блицу?
Са друге стране, постоји човјек са именом и презименом, који је видио да је момак сам пао, а постоји и аудио снимак дјевојке која позива хитну помоћ и каже "дечко је пао са 20 метара".

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Blic” ekskluzivno u nastavcima prenosi nepoznate detalje iz sudskog procesa protiv ubica navijača iz Francuske.Činjenice potvrđuju čak i odbrane okrivljenih, a jedan od njih Vladimir Bošković navodi:
- Milan Tarlać, pre nego što je došao kod mene da prespava rekao je da su nekog Francuza navijači Partizana bacili sa zgrade ili garaže.

Danas u nastavku ima jos o tom da bez dileme bacen.
I ne treba vjerovati Blicu, treba vjerovati Malagurskom koji je snimio film i kojem je od najveceg interesa da svojim filmom digne prasinu i da bude sto gledaniji.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

А Блицу не треба да диже прашину и да буде што тиражнији?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa napisali ljudi da prenose detalje iz sudskog procesa, ne znam sta trebaju, skenirati ih sa pecatom i potpisom pa stancati uz novine. I da to urade, opet bi neki rekli kako je laz, namontirano, drzava se urotila i kakve sve gluposti ne.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Потребно је, рецимо, да наведу неке доказе, свједоке и сл., а не да причају причу без икаквог основа која ће им продавати новине.
А ево постоји и доказ да један од момака није био тамо, скенирано са потписом и печатом, па ти опет кажеш да је намонтирано.

Poslednji put menjao bob_rock dana 25 Maj 2013, 16:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Okacicu sutra taj drugi dio kad ga objave, gdje se dokazuje da je bacen.
Nije tacno da je potpisano, a da li ima pecat nije ni bitno.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:51 
Veteran
Veteran

Sve je u sudskom postupku objasnjeno, samo vjeruje onaj ko zeli, a onaj ko ne zeli njemu se nista ne moze dokazati.

Ali na kraju krajeva jedna stvar je bitna. DA li je decko bacen ili pao bitno je sa sudskog aspekta u utvrdjivanju duzine kazne. Medjutim ljudski moralno gledano nije mi jasno kako neko moze da brani ove nasilnike i trazi opravdanja za njih (pri tom ne misilm ljude na ovom forumu nego na razne grupe navijaca). Traze pravdu za "bracu grobare" koji su lomili momka dok ih je preklinjao da stanu. Takav neko ne moze biti moj brat. Kako se niko od njih nije sjetio da ih osudi i kaze vi niste nasi. Vidi se dokle je nase drustvo potonulo i izgubilo kompas kada ljudi masovno imaju simpatije za ovakve nasilnike.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Па потписано је од службеног лица, тј. полицајца, куд ћеш бољи алиби.
А да је ставрно намонтирано, кад фалсификују потпис полицајца, не би им био проблем фалсификовати ни потпис Стефана Величковића.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mislim ja da je ta prijava i potpis policajca namontiran. Samo sto nikako ne znaci da je taj Velickovic morao biti tamo. Kao da policajac nije mogao na osnovu tablica ispuniti prijavu, popuniti i potpisati, ili da Velickovic nikog ne nadje kao svjedoka da je bio tu sa policajcem. Ni ta radnica u kladionici ili gdje je vec bio, ni niko od poznanika, nema nigdje niko da posvjedoci kako je on bio tu osim te prijave koju on nije potpisao i ona treba biti neki neoboriv dokaz kako je on nevin. Sto kaze Danchi sve je u sudjenju objasnjeno, pa nek vjeruje ko sta hoce. Dobili su kaznu, kazna im prepolovljena i daj opet neku pravdu. Koju pravdu za skotove, treba ih odvesti u Tuluz i dati vezane halfovima od Tatona da se gotive malo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]