Citiraj:
Tadić: Platiću kaznu!
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je spreman da plati kaznu ukoliko nadležne institucije procene da je prekršio zakon kada je u stadionskoj loži nazdravio za pobedu srpske fudbalske reprezentacije nad selekciom Rumunije.
- Ako sam kojim slučajem prekršio zakon time što sam prihvatio času koja mi je ponuđena, treba da snosim zakonske posledice, odnosno da platim kaznu kao i svaki drugi građanin. Kada bih kojim slučajem vozio automobil i prekoračio brzinu morao bih da platim kaznu - kazao je Tadić novinarima u Budimpešti.
Prema njegovim rečima, neselektivna primena zakona je uslov postojanja pravne države.
- Nisam ja nešto pio toga dana, već sam se kucnuo čašom, ali ako sud nađe da je prekršen zakon, smatram svojom obavezom da platim kaznu - rekao je Tadić.
On je dodao da je u loži stadiona Crvene Zvezde boravio zato što ga na to obavezuje protokol, i da bi radije, da je to moguće, utakmicu sa sugrađanima posmatrao sa tribina.
- Sugerisao bih ministrima da kad god mogu budu na tribinama. Ako ja moram da poštujem protokol, drugi ne moraju da se drže tog protokola, i građanima to "bode oči" - rekao je Tadić i dodao da predstavnici države u svakoj prilici moraju da se ličnim primerom bore protiv svih socijalnih poremećaja, uključujući nasilje i preterano konzumiranje alkohola i duvana.