Milanko Djeric je napisao:
portugal - njemacka : apsolutna prednost na strani portugala. ovaj put mi mnogo vise lici da bi se mogla ponoviti 2000ta nego 2006ta godina i ubjedljiva pobjeda portugala. zna skolari kako se igraju nokaut utakmice, a ova njemacka ni ne lici na onu koja je prije dvije godine igrala najbolji fudbal na svjetskom prvenstvu. sve u svemu, laka (2:0) pobjeda portugala.
spanija - italija : tacno je da zabari jadnom igrom uvijek daleko doguraju, ali ovaj put izgledaju previse lose cak i za to. ni jedan njihov igrac mi se ne svidja, i mislim da je spanija konacno spremna za najvise domete. ocekujem laganih 1:0 za spaniju, osim ako italijanima opet ne sviraju neki penal u prvih 20 minuta i ne iskljuce jednog spanskog igraca (sto se, nekako, italijanima uvijek 'posreci').
holandija - rusija : bas mi je zao sto se rusi ovako rano sastaju sa holandjanima. mislim da ce biti 2:0 za holandiju, jos pogotovo ako moj omiljeni igrac, van persie, zaigra umjesto nistelrooja u napadu. holandjani jednostavno imaju previse dobrih igraca da bas svi zakazu u jednoj ovakvoj utakmici. holandija, inace, osvaja prvenstvo.
hrvatska - turska : ja sam, kanda, jedini koji ne primjecuje neku veliku igru hrvatske reprezentacije. ovo je svakako najslabiji cetvrtfinalni par, sanse su podjednake (mada sam ja, naravno, svim srcem uz tursku). i jedni i drugi su prilicno igracki tanki, hrvati su ovde iskljucivo zahvaljujuci nacionalnom zanosu i harizmaticnom selektoru, mada je veliko pitanje koliko to moze da nadoknadi odsustvo kvaliteta. i njihova samouvjerenost je mnogo vise posljedica toga da su svjesni da nemaju sta da traze medju vrhunskim ekipama po igrackom kadru, pa moraju da igraju psiholoske igre i da se hrabre ne bi li sta usicarili. dakle, 1:1 i pobjeda turske na penale.
Ja bas nekako mislim suprotno, sto se sve cetiri prognoze tice. Njemce niko nece lako dobiti, mada Portugal jeste bolja ekipa, i mislim da imaju nesto bolje izglede, da ce ih lako dobiti, nece. Spanija je u posljednjih ne znam koliko prvenstava spremna za najvece domete, pa to nista nije znacilo a nece ni sad. Italijani, opet, u prvom dijelu takmicenja nisu imali ni srece, a i neke odluke sudija su najblaze receno cudne protiv njih, tako da ni ovdje nece biti laganih rezultata. I, bas me to zanima kad je Italiji sviran penal ili iskljucen igrac protivniku, a da nije zasluzeno. Ovaj Francuz je izletio opravdano, ne znam sta se tu ima reci. Penal za Rumune je prilicno smijesan, neki ponisteni ili neponisteni golovi, da se sad ne raspravljamo oko toga. Mozda je Zidan neopravdano iskljucen?
Holandjani i Rusi, bice mozda i najzanimljivije. Nek sad neko kaze da "se tek sad vidi koliko Englezi fale na sampionatu, bla bla bla", jebeni Englezi koji nisu odigrali postenu utakmicu od Brazila 2002. ili eventualno Hrvatske 2004. Nece Holandezi lako do pobjede, Rusi trce puno, bice problema.
Sto se Hrvatske i Turske tice, ne bih rekao da su Hrvati inferiorna "momcad". Cak iako igracki nisu toliko jaki kao nekih 7-8 vrhunskih reprezentacija, sjajno koriste svoje vrline. Mada ne smatram da su nesto posebno dobro igrali, nisu oni Njemce bas razbili, jedino su protiv Poljaka odigrali odlicno, i to sa kombinovanim timom, ali nisu ni '98. briljirali, provlacili se do cetvrtfinala i onda eksplodirali. Turci su nepredvidljivi sa druge strane, imaju duha, fanatizma, nije im strano da odu do samog kraja. Jedan od interesantnijih turnira u posljednje vrijeme, mada mi se prikazani fudbal uglavnom ne svidja.