NISAM NIČIJI
Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da ga ne pogađa sukob Bjekovića i Antića, koji je navodno nastao zbog njegovog dolaska u Humsku
Nakon 12 dana priprema i četiri prijateljske utakmice fudbaleri Partizana juče su se iz Dubaija vratili u Beograd. Crno-beli su odmerili snage protiv Dnjepra (1:1), Salcburga (0:1), Kazara (2:0) i Urala (3:2), a novi trener Miroslav Đukić tvrdi da je zadovoljan urađenim. On naglašava da je u igri njegovog tima evidentan napredak, ali isto tako ističe da ima još dosta detalja koje treba poboljšati.
- Generalno mogu da budem zadovoljan urađenim u Dubaiju. Svaka kontrolna utakmica dala mi je neke nove informacije i iz svakog duela izvukao sam određene pouke. Bilo je trenutaka kada sam bio apsolutno zadovoljan, a bilo je i drugačije. Sada na red dolaze takmičarski mečevi, pa će i kvalitet igre morati da bude na još većem nivou. U fudbalu su najbitniji detalji i na njima ćemo morati još da radimo - ističe Miroslav Đukić.
Šef stručnog štaba ekipe iz Humske napominje da ga ne pogađa sukob koji je zbog njega nastao na relaciji Radomir Antić - Nenad Bjeković.
MESTO NIKOM NIJE ZAGARANTOVANO
Poslednja utakmica, protiv Urala, pokazala je da će tim crno-belih pretrpeti značajne izmene u odnosu na kraj jesenjeg dela šampionata.
- Mesto u timu nikome nije zagarantovano. Do utakmice sa Mladošću iz Apatina ima još nedelju dana i u ovom trenutku ne mogu da kažem ko će igrati. Svaki trening podjednako je bitan, pa prema tome, neko ko se nametne za jednu utakmicu, ne znači da će igrati u drugoj. U ekipi postoji jaka konkurencija, što je vrlo dobro jer vas tera na konstantni rad. Kao tim moramo još da sazrimo i radićemo na tome. Iz pojedinih igrača crpljene su samo one mogućnosti koje im je bog dao, a zanemarivane su timske obaveze. To mora da se promeni, jer svako u timu ima svoja zaduženja koja mora da ispunjava.
- Nenad Bjeković odlučio je da stane iza mene zbog toga što veruje u moj rad, a ne zato što sam njegov čovek. Sa njim razgovaram svakog dana i imamo odličnu komunikaciju. S druge strane, uvek ćete imati one koji će da kritikuju, jer je to najlakše, pogotovo u ovakvom trenutku. Što se Radomira Antića tiče, glupo je da ja pričam o kakvom je treneru reč, jer iza njega stoje rezultati. Nas dvojica uvek smo imali korektan odnos, pa je tako i sada - naglašava Đukić.
Prema mišljenju mnogih stručnjaka, ali i onih koji to nisu, glavni problem Miroslava Đukića jeste u tome što je isuviše smiren, kako na treninzima tako i na utakmicama.
- Za sebe mogu da kažem da sam prilično temperamentan čovek, ali probleme treba rešavati smirenošću. Umem da podviknem kada to treba, mada mislim da je mnogo bolje da poštovanjem i poverenjem gradim odnos sa igračima. Uvek sam spreman da stanem na prvu borbenu liniji i primim svaku kritiku kako bih zaštitio igrače - ističe Đukić.
_________________ Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...
|