Meni se čini da je Braun na izlaznim vratima... Nek' me Brigate koriguje, ali mislim da on ima ugovor do kraja ABA lige, a po onome što je pokazao, čini se da je procijenjeno da za novac koji je plaćen, nije odigrao na nivou. Zato je Samardžijski i doveden... On je potpuno drugi tip centra, dominira visinom i može da odigra odbranu, a za ove dvije utakmice, meni djeluje i borbeniji. Braun je prototip Amera u košarci. Može da odigra odbranu vrhunski, kad je koncentrisan i kad hoće. Da odbrani pick 'n roll, to mu je misaona imenica i nerješiva enigma. 1 na 1 može da izdominira, ali pretjeruje i forsira, često bez potrebe. Meni je toliko upadljiva ostala njegova rola u Kazanju protiv Uniksa, kad ga je Vukoičić uveo pri zaostatku od 6 poena, čini mi se, a on usere dva napada zaredom i to kako. Prvo prima loptu na 5 metara od koša, okreće se licem protivniku i zabija se direktno u njega, sve to u prvih 10 sekundi napada. Iz kontre Zvezda prima koš... Odmah naredni napad, opet u prvih 10-ak sekundi, kreće u prodor uz čeonu liniju, zatvaraju ga dvojica i on ni ne gleda slobodne igrače, već šutira preko dvojice iz nemoguće situacije i pogađa tablu. Pa da je to uradio kod Pešića, koji dopušta maksimum improvizacije u napadu, Kari bi ga ekserima zakucao za klupu... Sve u svemu, on je itekako iskoristiv, dobro finišira oko koša i u teškim situacijama, pod jakim pritiskom, ali nije dominantan u skoku ili to bar nije ni pokazao, nije konstantan i ima problem sa koncentracijom i lošim ulaskom u utakmice. Da nije orijentisan samo i isključivo na jednu stvar (traženje koša), možda bi bio upotrebljiviji za ekipu, pa bi traženjem drugih rješenja, sam sebe vraćao u utakmicu. Ovako imamo skupo plaćenog centra, koji ne može da obezbjedi dominaciju pod košem. Prevelik luksuz, pogotovo što je još i stranac...
E sad dolazimo do Skota... Mislim da se on još uvijek adaptira i da je poprilično pogubljen. Ne zaboravimo da je on prošlu sezonu proveo u Radničkom, izučavajući Mutinu tantričku filozofiju, prangijaj kad god možeš, a bogami i kad ne možeš, pa shodno tome, dolazak u ekipu, gdje to i nije baš slučaj, njemu predstavlja problem. Previše je divllji igrač, da se od njega traži racionalna selekcija šuta i uopšte rješenja u napadu, ali on želi da se adaptira. Nažalost to često rezultira potpuno nelogičnim odlukama u fazi napada, pa tako dobijemo igrača koji u jednom napadu zvekne trojku iz driblinga preko igrača, a u narednom probije prvu liniju, pa iz situacije koja je za njega prilično lagana za polaganje, on bira neke sulude asistencije. To sam vidio u par navrata, da iz odraza ka košu, kad je maltene već na polaganju, spušta loptu u noge centrima. O njegovoj selekciji odnosa zakucavanje - polaganje, ne treba trošiti riječi. Uglavnom bira prvu opciju, a sa onim dugim rukama, dugim korakom i brzim prvim korakom, imao bi daleko veću realizaciju, kad bi racionalnije birao rješenja. Dobra stvar je što on pokušava da se adaptira, dok kod Brauna nemam taj utisak.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|