Nitro je napisao:
Uopšteno gledajući, Igokea ima puno prepreka i najlakši način trenutno, da izbori Evroligu prema aktuelnim propozicijama, jeste da uđe u finale završnog turnira i onda odabere grad gdje će biti domaćin naredne sezone. Izbor im je prilično sužen. Beograd, Sarajevo i Zenica. Pitanje je i dopušta li Evroliga domaćinstvo u drugoj zemlji?
Ovdje se slazemo. U stvari, Igokei je jedini nacin da eventualno igra Evroligu (mada jos uvijek do obezbjedjivanja samog plasmana ima dosta da se igra) bas to kako si opisao. Sto se tice domacinstva u drugoj zemlji, za ULEB je ABA liga jedna cjelina, a time i podrucje koje ona obuhvata, tako da se u tom pogledu i Ljubljana i Siroki Brijeg i Skoplje smatraju dijelom te iste cjeline.
Nitro je napisao:
To je kod nas uglavnom samododjeljivanje zvjezdica i nema neku pretjeranu validnost. Pitanje je ima li i hotel Bosna četiri zvjezdice, kao najprestižniji hotel u BL i okolini. Kaldera inače ima osam soba i tri apartmana, što nije dovoljno ni za pola ekspedicjje jednog Evroligaša, tako da ne ulazi u kategoriju mogućih smještaja.
Ovdje se ne slazemo. Ne znam otkud ti ovo za "samododjeljivanje" zvjezdica?! Da je to istina, onda zasto ne bi svako sebi dodijelio 5 zvjezdica, ili mozda 6? Sto se tice Kaldere, tu si u pravu, ali ne znam da li znas zasto ULEB zahtijeva dva hotela? Jedan je za klub, a drugi za sudije. Tako da Kaldera itekako ulazi u pricu, ako nista drugo, onda za sudije. A Hotel San je i vise nego dovoljan za klub.
Naravno, sve ovo ULEB moze i drukcije protumaciti, moze im se.
Nitro je napisao:
Ne, to je liga ljudi koji zive NORMALAN zivot. Mi smo sirotinja, na nivou smo jebenog Tadzikistana i za to ne trebamo kriviti evroligu.
Opet pretjerujes. Recimo, Liga sampiona u fudbalu je za ovu kosarkasku Evroligu treca dimenzija, ali oni nemaju nikakvih problema da jedno Sarajevo, Zeljo ili Borac igraju u njoj, ako taj plasman i ostvare. Naravno, uz ispunjavanje uslova, to je jasno. Ali ne mijenjaju uslove i pricu od kola do kola. Cak su nekim svojim odlukama od prije par godina ucinili da tim malim timovima iz malih zemalja bude lakse doci do Lige sampiona. ULEB nije nista vise do privatna firma u kojoj se radi kako gazda kaze.