Венгер нахвалио Партизан
9 дец, 2010
Арсен Венгер, хладан као да је Енглез, беседио је после победе над Партизаном. Причу је почео самоуверено:
– Можда сам био мало нервозан код 1:1, али сам веровао да ћемо победити и да ћемо се пласирати међу 16 тимова у Лиги шампиона. Испоставило се да сам био у праву – обратио се Арсен Венгер новинарима.
– Утакмица је била тешка, нисмо успевали да нађемо на простор који је био добро покривен фудбалерима Партизана. Имали смо потешкоћа са њиховом одбраном. Нисмо играли толико брзо као што знамо. Осећао сам да су наши пасови били мало спорији.

Енглези су га питали против кога би волео да игра у следећој рунди Лиги шампиона:
– За вас новинаре било би боље да идемо у Шпанију. Да будемо реални, Барселона је можда најбоља у овом тренутку.
Није Француз крио задовољство због успеха које његова екипа ређа на свим фронтовима:
– Ми смо у врло доброј позицији у Премијер лиги, квалификовали смо се даље у Лиги шампиона.
Ни констатација да синоћња игра неће бити довољна за успех у наредној рунди, није га избацила из такта:
– Свака утакмица је различита, не можемо ову да упоређујемо са Реалом или Барселоном. Најважније је да смо се квалификовали и да 14. годину за редом идемо даље. Мислим да ће нам улазак међу 16 тимова у Лиги шампиона помоћи да будемо спремни за сва такмичења у којима играмо.
Партизан је улазио у шансе и то је забринуло Венгера:
– Нисам био задовољан нашом игром у одбрани, можда су и Партизанови играчи на то утицали јер су били јако добро постављени – закључио је Француз новом похвалом на рачун црно–белих.

Скакао је Александар Станојевић, гестикулирао поред терена, стекао се утисак да је пожелео и да помогне неким пасом својим играчима и на крају морао да честита Арсену Венгеру и играчима Арсенала.
– Наставили смо онако како смо и почели, као што смо играли целу Лигу шампиона. Нико нас није посебно надиграо, али смо из наших грешака остали без бодова. Жао ми је што смо изгубили јер је и посед лопте 57:43 говорио да смо можда могли да дођемо до бода. У сваком случају, ово је велико искуство, знамо шта нам недостаје – рекао је после утакмице у Лондону Александар Станојевић.
Енглеског новинара интересовало је ко ће освојити Лигу шампиона, али је Станојевић био скроман:
– Нисам ја компетентан да коментаришем ко ће освојити Лигу шампиона. Волео бих да буде екипа која игра најлепши фудбал у Европи, можда Арсенал или Барселона.
Партизан је одиграо, можда, најбољу утакмицу у Лиги шампиона:
– Може да се каже да је била једна од најбољих. Било је добро и у Београду против Арсенала, али нисмо узели бод који смо желели и којем смо се надали и овде.
Венгер је похвалио тактичку поставку црно–белих и то прија Станојевићу:
– Желео сам да из дефанзиве кроз добар пас из средњег реда направимо акцију за гол. Нисмо, међутим, успели то да урадимо. Наравно да је задовољство играти овде и пружити отпор таквом тиму какав је Арсенал, али остао је и жал јер смо такмичење завршили без бода.
Станојевић после свега може да буде задовољан и без бодова:
– Ово је велико искуство за нас. У Београду смо покушавали офанзивним пресингом, овде организованом одбраном. Задовољство нам је што смо уопште имали задовољство да играмо са Арсеналом.
Партизан није пао ни после примљеног гола из пенала:
– Знали смо како Арсенал игра и рекао сам играчима пре утакмице да је сваки гол битан и да није свеједно да ли ћемо изгубити са голом или два ако већ дођемо у ту ситуацију. Жао ми је што смо изгубили са два разлике, а не са једним – закључио је Александар Станојевић.
http://www.zurnal.rs/2010/12/09/stanoje ... index.html