skeva je napisao:
Ja ne vidim ovdje prepreka za Igokeu, imau blizu aerodrom koji ima redovnu liniju do ciriha, penzioneri ce dati para da se prosiri dvorana i svi zadovoljni

. Malo smo se presli u zaljenju Igokee, nece tu biti problema cini mi se...
Da budemo realni, uvijek ce se nesto iskopati ako se zeli iskopati. Ja jos uvijek smatram da CZ Telekom ima podjednake, mozda i vece sanse da bude prva na kraju. Ako tako i bude, i ako ostane na snazi pravilo o plasmanu u EL, treba vidjeti ko je drugi putnik ako lider na tabeli uzme ligu. Bude li to drugi na tabeli, onda Igokea ima realne sanse. Bude li finalista fajnal-fora, sansa opet postoji.
Hipoteticki gledano, ako Igokea izbori nastup u Evroligi, moze se postaviti pitanje aerodroma i dvorane. Recimo da se aerodrom moze rijesiti uvodjenjem nekih linija i uskladjivanjem reda letenja, to ne bi trebalo biti neizvodljivo. Ali dvorana ce se tesko rijesiti. Neke price kazu da su arhitekti vec bili na licu mjesta i da postoje ideje kako tamo spakovati 5.000 stolica, ali meni to zvuci i izgleda nemoguce. Kad god sam u dvorani, zvjeram po svim coskovima, i zaista ne vidim kako izmisliti jos 1900 mjesta.
Ono u sta ne sumnjam je da ako se plasman zaista i ostvari, i ako bude postojala ikakva izvodljiva mogucnost da se EL igra u Laktasima, uz bilo kakve prepravke, dogradnju ili bilo sta drugo, EL ce se i igrati u Laktasima. Novac nece biti problem.