Popo od mene ces umjesto kesice Hariboa dobiti kesicu Ameri-do-tea

Polemika se vodila oko svrhe visokih udaraca. Ja zastupam tezu da visoki udarci imaju svoju ulogu, da nisu uvijek zamjenjivi nekim drugim udarcem rukom ili nogom, naveo sam i primjer kada moze da se koristi. Prica o klizavom terenu samo govori da visok udarac ne treba primjenjivati na klizavom terenu, a ne da visoke udarce ne treba uopste koristiti bez obzira na teren. Poenta moje price je da je koristenje visokih udaraca nogom za jednog eksperta pitanje ne ravnoteze ili rizika nego pitanje strategije. Jedan udarac rukom u glavu moze nokautirati protivnika, ali ako prihvatis da udarac nogom jeste jaci od udarca rukom, onda moras prihvatiti da udarac nogom u glavu postaje nezamjenjiv kada udarac rukom ne moze postici cilj, u vezi toga sam vec naveo primjer kada protivnik pokrije rukama lice i glavu da ne mozes prodrijeti rukama do njegovog lica, to imate priliku da vidite u svakoj tuci napolju. Tamo gdje ruke ne mogu prodrijeti, razorna snaga noge krci sebi put. Naravno ne mislim na udarac gdje snaga dolazi samo iz koljena nego iz kuka, znaci gdje se koristi citavo tijelo.