Citiraj:
Protiv Austrije Mexes dao sva tri gola
One njegove bravure po terenu, teško je opisati. Čovjek dade autogol, skrivi penal i još pade ko zadnja šeprtlja, u svom šesnaestercu, kod drugog gola. Penal je posebno bio impresivan i upečatljiv. Ščepa čovjeka oko pojasa, sa leđa i svali ga na zemlju - na jedno dva metra od sudije. Potezi dostojni jednog Nemanje Rnića. Nek' mi oproste navijači Partizana, ali on mi je prvi pao na pamet.
Sulejmani je pokazao kakva je klasa od igrača i prosto ga je grijeh držati u mladoj selekciji. Dečku je mjesto u startnoj postavi A tima i tu nema puno da se priča. Takvog igrača Srbija dugo nije imala. Lucidan dribler, kreativan, pokretljiv i efikasan. Ne vrijedi džaba onolike pare, a Ajaks ne istresa toliko, ako igrač baš ne vrijedi. Kačar je nevjerovatno efikasan za veznog igrača i trebalo bi i njemu pronaći mjesto. Ne znam zašto i Ergić ne igra, jer mi je daleko prihvatljivije rješenje od nejakog Ilića ili drvenog Stankovića. Uglavnom, vezni red bih volio da vidim u sastavu Sulejmani, Ergić, Stanković i Janković, s tim da me ne bi iznenadilo da Antić počne utakmicu sa pet igrača u vezi, a onda bi još jedan bio upravo Milijaš.
Dotični se odlično snalazi baš u toj formaciji, zato što ima dva igrača koji pokrivaju njegove nedostatke, a to su smanjena pokretljivost u fazi napada i slabe defanzivne karakteristike. Stanković i Ergić bi dobro pokrili te njegove nedostatke, gdje bi ovaj prvi odrađivao krljatorski dio posla, pošto za drugo i nije, a Ergić bi se adekvatno priključivao napadu, gdje bi usamljen bio jedan napadač, a taj vjerovatno ne bi bio Žigić, već Pantelić.
Elem, Milijaš je u očajnoj formi i kao što veš rekoh, on je poziv zaslužio tokom prošle sezone, a trenutno mu u reprezentaciji nije mjesto. Navodim samo mogućnost Antićevog razmišljanja, da ne bude zabune. Prosto ne vjerujem da će Antić protiv Francuza da postavi ofanzivnu formaciju sa dva napadača, pogotovo zbog prepoznatljive statičnosti i defanzivne indiferentnosti veznih igrača...