[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=83q4G0CoKgk[/youtube]
..da se prisjetimo (ne)slavnih dana iz ne tako daleke proslosti i pokusamo napraviti paralelu sa ovim danas.. Epizode u Njemackoj 2006 necu uzimati za reper mada su se i tu neke stvari na najgori nacin ponovile!
Subjektivno, imali smo tada najbolje pojedince ali za tim kao cjelinu to ne bih mogao da kazem. Misljenja sam da je ih je u tom trenutku vodio pogresan covjek
(Santrac) sa malim autorit. (Piksi je uzivao vece postovanje medju reprez. drugovima nego on, eh da nam je opet takav danas!), koji nije uspijevao da nadje pravi kompromis izmedju individ. kvaliteta tadasnjih evropskih zvijezda i timske igre. Danas opet mogu isto da kazem:-ipak, jos je nismo pronasli! Ali ono sto me raduje i pravi razliku u odnosu na '98u je pojava
Antica kao prve palice, ispred svih ostalih u repki i savezu. Premda mi njegove izjave za medije ne izgledaju sa mnogo elokvencije i ne ostvaljaju utisak inteligentnog, skrivenog znacenja "izmedju redova" (kao npr. one od Duleta Ivkovica, Vujosevica ili npr. Zorana Gajica u odbojci..), jos uvijek mu dajem puno povjerenje i uzdam se u njegovu pronicljivost i rad na terenu sa igracima! Nadam se da ce pronaci pravi odnos i kompoziciju medju igracima pred put za Afriku.. Atmosferu u timu vec imamo.
Ono sto vidimo sa ovog snimka gore je igra viktorije pred nasim golom i strah me je da pomislim da nas isto moze i dole u Africi cekati, npr. vec u 8-finalu i susretu protiv
Rooneya & Co.. Za razliku od tad danas ipak imamo bolju prvu liniju odbrane:
Ivanovic-Vidic-Lukovic-Kolarov i iskreno se nadam da ovde nece biti nikakvih radikal. i nepredvid. sok-izmjena!! Steta za
Ivicu!-on mi je bio ipak peti pik i njegovo iskustvo ide ispred obecavajucih
Obradovica i Subotica i njihove mladosti i brzine. Licno mislim: '98 tu su bila samo dvojica valjana:
Miha i Djorovic! Mirkovic, Jokan, Djukic (i Saveljic!!!-ni danas mi nije jasno kako je ovaj tip prosao kroz reprezent. "vrata"?!

-tu se danas ponavlja slicna epizoda sa
Racom) prosto, ipak nisu imali tu klasu! Pitanje golmana ostaje problematicno i ova dva primljena
Kraljeva gola bila su po slobod. procjeni oko 80% odbranjiva! Uz
Stojketa sansu da se pokaze trebalo bi ukazati
Jorgacevicu:- ipak je to ucenik slavnog Michela Preudhomme-a!
Piksi i Jugovic jednostavno nadigrani i pocisceni sa centra i otuda promaja u nasem sesnaestercu! Danas su tu
Stankovic i Milijas!!! (iako je smjesten na krilnu poziciju zbog tecnije, efikasnije pas-igre (uvjeren sam:-i boljeg izvodjenja slobodnjaka od Milijasa) ovde mislim da je mjesto
Tosicu prije nego
Kuzmanu, s tim da bih Bambija rado vidio i u tandemu sa
Pantom u spicu, naravno samo u slucaju kad bi Antara odlucio da igra ofanzivnije, mislim da bi prosetali protiv. odbranu

(ali ipak:-oba tanki u duel-borbi!).
Kacar kao allrounder moze svugdje i izvrstan prvi Joker! Krila ne kresati!
Krasa i Lane zacementirani! Dakle imamo 4-motora: Krasa, Lane, Bambi i Kacar! za tranziciju lopte od naseg do njihovog sesnaesterca.
Otprilike toliko, moja idealna prva postava u ovom trenutku i Boze zdravlja!

I da: Bergkamp!