shoole je napisao:
kitopsina, јесу пјевали Енглези ту Ten German Bombers?
То им је омиљена пјесма кад зајебавају Швабе, а мислим да сам видио снимак баш са ових степеница у Штутгарту на коме то пјевају.
Uh, ne sjećam se baš... Moguće je. Znam da su u pješačkoj zoni postavili mali štand gdje su dijelili/prodavali majice sa slikom spitfajera koji obara njemački avion. Ali štand se nije baš dugo održao, heh.
Ja sam više pazio da mi neko ne povrati po ramenu. Par puta su me centimetri dijelili da i to doživim. Posebno poslije utakmice.
Međutim, cijeli dan je prošao bez incidenata. Dan prije toga je na istom mjestu, gore pod ovim stubovima izbila ona legendarna tuča Engleza i Nijemaca, pa onda njemačke policije i Engleza. 40000 Nijemaca napušta taj ograđeni prostor na Schlossplatzu gdje se gledala utakmica Njemačka - Švedska i viče "Tako se to radi!". Nijemci satrali Švedsku pa zezaju Engleze. A gore na stepenicama pod ovim stubovima engleska prethodnica od nekih stotinjak ljudi, najblentavije od blentavog i pijani ko guzice. Ja sam sa svojim društvom već bio odmakao nekih pedeset metara kad je počela prva tuča. U onoj rijeci ljudi se naravno nije ništa moglo vidjeti, a i nije mi bilo do toga.
Svjetsko prvenstvo je bio nevjerovatan doživljaj. Svaki dan u grad, uvijek se nešto dešavalo, a posebno kada se igrala utakmica u Štutgartu.
Joj, ne mogu da nađem švicarske navijače sa velikim kravljim zvonima okačenim oko vrata...