Jedino dobro što mogu reći za Zvezdinu utakmicu u Kruševcu je pobjeda. Mada nisam siguran, koje je konkretno značenje te pobjede, s obzirom da je titula svjetlosnim godinama daleko, a plasman u Evropu, svakako neće izostati. Dakle, pobjeda čisto za zavaravanje naivnih i ništa drugo... Igre i dalje nema, mada postoji neka naznaka pomaka. MIlijaš je 90 odsto ekipe i bez njega, Zvezda ne bi davala ni golove, niti bi postojala ta naznaka od igre. U perspektivi, jedini čovjek koji bi mogao da dostigne taj nivo, što se tiče organizacije igre, je Lazetić. Ostali su uglavnom teška boranija, počev od napadača pa do tzv. vezista. U jučerašnjoj utakmici, dva napadača Tričkovski i Some, koji pokazali nisu, apsolutno ništa. Tričkovski je ugurao loptu sa metra u praznu mrežu i to je bilo sve. Some se trudio, ali je dečko teška sirovina i uz naporan rad, možda bi se od njega dao napraviti solidan napadač, naravno ako se malo obuzda. I prošle sezone je u dresu Bežanije, na isti idiotski način, dobio crveni karton, u utakmici protiv Partizana, kada je slaveći pogodak, otišao da se nadjebava sa navijačima. Dakle, momak je posirov i tehnički nepotkovan, ali bi se od njegovih fizičkih predispozicija, dalo nešto napraviti. Odbrana je naivna poput dječije na malom fudbalu, što donekle opravdava činjenica da su igrali neiskusni Tomović i čovjek koji nije štoper - Petković, koji je još i ostavio povoljan utisak. Mijailović na lijevom beku je teški mentol, i bez obzira na par dobrih poteza, daleko je on od kalibra igrača za Zvezdu. Koroman? Ja nažalost nikad neću vidjeti ono što poklonici lika i djela ovog čovjeka vide, a to je ta njegova dobra igra. Moje viđenje njegove igre je otprilike ovakvo - davi loptu, nasrće na protivnike i kad treba i ne treba. Ne kreće se bez lopte i uopšte igra skroz nerezonski. Dribla po trojicu, centrira bez gledanja i šutira u situacijama kad ne treba. Jednostavno nije timski igrač i vidi se zašto je Lazetić, koji je sličan profil igrača, igrao u Italiji, a ovaj grijao klupu u Portsmutu i žario i palio po Rusiji u vrijeme tamošnje tranzicije fudbala. Sad čisto sumnjam da bi i u ruskoj ligi mogao da igra, barem u nekom ozbiljnijem timu. A nije baš ni da je Terek iz Groznog ozbiljan tim. Dakle, što se prije vide leđa ovom čovjeku, biće bolje za TIM... Doduše jasno mi je zašto ga neki veličaju. Uglavnom se polazi od toga da se on bori, da grize i da zna da probije stranu. Da ja nosim Zvezdin dres, sa sve svojim kljakavim koljenima, i ja bih se borio kao lav, a da 15 puta u toku utakmice navalim sa loptom na po trojicu protivnika, i ja bih nekako progurao loptu između njih 3-4 puta, što mene naravno ne bi činilo igračem, a još manje dijelom tima. Dizati ovog čovjeka u nebesa, velika je uvreda za ljude kao što je bio pokojni Rajko Mitić, Šekularac, Džajić, Pižon, Piksi pa i Nemanja Vidić.
Sve u svemu jadno... Mnogi su skakali na Zemana, kad je govorio da je tim nedovoljno kvalitetan, a sad se vidi koliko je čovjek bio u pravu. Janevski mi i dalje, nit' smrdi nit' miriše. Mislim da ni on nema dovoljno autoriteta i da će imati problema. Kad on nema dovoljno digniteta da ispičkara onog idiota Đorđevića, koji ga po novinama naziva Čeda Čvorak, šta onda ima tu da se priča o autoritetu. U suštini mi ga je i žao, jer je vjerovatno dobar trener, ali za raditi u Zvezdi, treba nešto više od toga. Trener treba prije svega da bude jaka ličnost, naviknut da radi pod teškim pritiskom, koji smije da pošalje u tri lijepe Koromana, kad se šetka po terenu ili Somea, kad na onakav idiotski način dobije crveni karton. Takvog nema i dugo ga neće ni biti... Pitam se da li je Stepanović bio možda najbolje rješenje, kad se već insistiralo na Zemanovom odlasku.
Ironično je da Zvezdi konstantno trpaju golove igrači, koji su od visprenih i učenih stručnjaka u Zvezdinom trenerskom kadru, procjenjivani kao neperspektivni i nedovoljno kvalitetni. Još jedan u nizu eksera, koji njeni sosptveni kadrovi, zabijaju u Zvezdin sanduk.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|