Nisam gledao utakmicu, pa da ne kenjam bez potrebe o igri, mada je komentar mog starog, bio dovoljan da shvatim šta se dešavalo na terenu ("Ne mogu ga dati protiv farskih ostrva i na kraju ovi dadoše sami sebi")...
Zaključak... Antić nije čudotvorac, ali... Protiv Farskih ostrva bi i reprezentacija prve lige, morala da postigne 2 gola i da bez problema razbije taj bunker. Vađenja na priču "danas svi igraju fudbal" odavno su prevaziđena, pošto je reprezentacija Srbije, dosad nebrojena puta dokazala tu tezu. Dakle nema neke svrhe, konstantno ponavljati tu frazu, koja može da posluži samo kao podsjetnik na brojna sramoćenja reprezentacije, kroz kvalifikacione cikluse.
Ne bih se baš previše zanosio idejom da će reprezentacija lako da dobije Francuze... Daj Bože, ali postoji nekoliko detalja, na koje treba obratiti pažnju. Domenek je evidentno loš stručnjak, bar za nivo reprezentacije Francuske, a Francuska više nema Zidana, koji bi sam nosio igru cijele reprezentacije na leđima - prednost za Srbiju. Loša vijest je da Anri i kompanija, nisu baš voljni da olako rasprodaju ugled i reputaciju i da će im vjerovatno ova pljuska od Austrije, biti dovoljna za otrježnjenje, što će reći da u iduću utakmicu ulaze maksimalno motivisani. A taj njihov ekstra motiv, ja nikako ne bih potcijenio, jer se još prisjećam prve utakmice između Italije i Francuske, nakon onog finala SP 2006. Motiv do neba, Francuzi željni revanša i razbijeni Italijani. Dakle, ne treba ih otpisivati, pogotovo što Srbija nije pokazala previše protiv Farana. Koliko Antić može da unaprijedi igru za ovih par dana, veliko je pitanje. Uglavnom, mislim da je greška vraćanje Sulejmanija u mladu reprezentaciju i da je tamo prije mjesto Baboviću. Sulejmani je igrač vrhunskog kvaliteta i nešto što reprezentacija dugo nije imala, a što je još važnije, taktički je polivalentan igrač, upotrebljiv na više pozicija, što u napadu, što u veznom redu... To bi moglo da se odnosi i na Kačara, jer nije mlada reprezentacija ta koja treba da ganja rezultat po svaku cijenu. Važnije je da se kroz nju igrači formiraju za A tim, a mislim da Sulejmaniju, Kačaru i Smiljaniću, koji već igraju prktično glavne uloge u svojim timovima, takav vid afirmacije, nije potreban...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|