|
Gledao sam, kao vjerovatno i svi, sve utakmice Srbije u Litvaniji i taj Paunić ni približno nije toliko loš igrač kao što ga Acrobatico predstavlja. U analizama prije EP pisano je da je Paunić naš fizički najspremniji igrač i mislim da se to vidjelo, jer je, kada bi igrao, zujao kao osica oko čovjeka i igrao je veoma, veoma dobru odbranu, za razliku, recimo, od Savana ili Kešelja. Meni je recimo neshvatljivo da Teodosić protiv Rusa (ili Grka?) postigne 20 poena, a da mu ukradu 8 lopti, da Bjelicu lopta udari u noge dok je vodi, da Tepić u par navrata ne može prenijeti loptu preko centra, jer mu je kradu, da Peroviću treba u prosjeku pola sata da zakuca kada primiloptu ispod obruča. Ali, sve su to stvari koje će se neminovno popraviti i zato je najbolje da Duda ostane selektor: on poznaje ovaj tim u dušu. Dovođenje novog trenera značilo bi i građenje ispočetka, a za tim nema potrebe. I ja sam, kao i većina, očekivao mnogo od ovog prvenstva, vidio sam nas u finalu i sve je bilo veličanstveno do one utakmice za Francuzima. Možda čak i sa Litvom, jer su oni ubacivali ono što više nikada neće ubacivati; u prvom poluvremenu šut za 3 7/10. Protiv toga se ne može igrati, pogotovo ako protivnik igra pred domaćom publikom. Samo polako, pronaći greške, ispraviti ih, uigrati još malo bolje ekipu, kondiciono je pojačati i poraditi na odbrani i brzini lopte u tranziciji, jer naši napadi su užasno spori.
_________________ Cause I'm tired of this scenes...
|