Šta reći nakon prespavane noći i fešte do kasnooo u noć.

Znam da je lako zvučai kao general poslije bitke, ali ja nekako ni u jednom trenutku nisam sumnjao da se možemo domoći zlatne medalje. Nekako mi je to bilo jasno, i nekako sam to svim srcem priželjkivao i potajno se nadao još od one fantastične utakmice drugog kola grupne faze protiv Španije. Kada smo tu utakmicu dobili, onako ju lijepo prelomili, vraćali se iz mrtvih i na kraju pokazali karakter, znanje i snagu, bio sam ubijeđen da sve možemo. Iskreno više me mučio polufinalne meč protiv Italije, koja je došla u nekom, malo kombinovanom sastavu kojeg nisam ranije gledao, malo sam strahovao, ali sam nakon utakmice Italija - Hrvatska, bio potpuno svjestan da dobijamo Italiju - ubjedljivo. Na kraju tako je i bilo.
Finale, kao svako finale, jako teško. Veliko opterećenje predstavljala je činjenica da igramo bez Ćuka koji je glavni kreator ideja u napadu, ali kada smo svi postali svjesni da Mađari ipak nisu zaustavili Mandića koji je na kraju postigao čak 4 gola. I naravno naša fanstastična odbrana. I naravno - Milan Glušac. Sjajni Milan Glušac.
Ono što niko nije znao, pročitali smo danas u medijima, čime je ova titula nekako "porasla u našim očima" i iziskuje pravo divljenje selektoru Stevanoviću i zlatnim delfinima.
Citiraj:
Vaterpolisti Srbije prošli kroz pakao, selektor prvi put otkrio sve!
Srbija je postala šampion Evrope u vaterpolu! Međutim, put Delfina na samom takmičenju nije bio lak, borba se vodila u bazenu, ali i van njega. Selektor reprezentacije Uroš Stevanović otkrio je kakvi su problemi mučili njegov tim u najvažnijim mečevima na Evropskom prvenstvu u Beogradu.
"Na dan polufinalne utakmice sa Italijom, sedmorica igrača su se usred noći probudili s temperaturom i stomačnim problemima, pa su preskočili jutarnji trening, gde je Stevanović mogao da računa samo na osam vaterpolista. Posle treninga, pred duel sa Azurima, pozlilo je i Milošu Ćuku, Nikola Jakšić je čak i povraćao na rasplivavanju, a svi su bolesni igrali polufinale", rekao je selektor.
"Posle tog meča, Mandić i Ćuk su dobili temperaturu 40, a do finala nisu trenirali Glušac i već pomenuti Ćuk, koji je i propustio duel sa Mađarskom. Što se finala tiče, meč za zlato je sa visokom temperaturom odigrao Nikola Dedović", dodao je Stevanović.
Srbija je postala šampion Evrope tako što je pobedila Mađarsku 10:7, na kraju ubedljiva pobeda, ali meč je bio pun neizvesnosti sve do sredine poslednje četvrtine. Na kraju, pred domaćom publikom naši Delfini su iskoristili prednost publike, ali su pokazali i inat i hrabrost, uz neizostavni detalj: dva puta su na jednom turniru pobedili Mađarsku.
https://mondo.rs/Sport/Ostali-sportovi/ ... aturu.htmlNa kraju šta reći, titula je stvarno zaslužena, ova reprezentacija stvarno ima karakter i znanje, i dobro je da smo se zahvaljujući ovoj generaciji jako brzo, nakon odlaska one nepovjedive ekipe, brzo vratili u sam svjetski vrh, i vrlo brzo objedinili evropsku i olimpijsku titulu. A sada juriš na Svjetsko zlato, ako Bog da.