banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2349 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 118  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OI London 2012
PostPoslato: 13 Avg 2012, 08:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
:lol:

Vrh

Tema posta: OI London 2012
PostPoslato: 13 Avg 2012, 08:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Josipe ne pravi se glup,koga boli qrac sta je mate parlov.on se takmicio za jugoslaviju sa kojom vi koliko sam ja upoznat nemate nikakve veze.isto to je rekao i onaj vas mate iz ok

Vrh

Tema posta: OI London 2012
PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nego gledam juce dodjelu medalja i zavrsila se hrvatska himna i nasi silaze sa postolja i krecu prema izlazu,vec pocinju zvizduci misleci da idu u svlacionicu ali oni odose do zadnjeg italijana i svima cestitase,poslije toga svim hrvatima.utom ce mico dusanovic,oh boze kako je ovo lijepo a onda usuti skontavsi da su to srbi.

Dvije rijeci:smekeri i sampioni

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Hrvatska ima veze sa Jugoslaviom. Ali je također svojevoljno raskinula veze sa Jugoslaviom. Tako da ima pravo na mnoge od tih medalja. Posebno na one osvojene u pojedinačnoj konkurenciji. Ili bi možda najbolje bilo da te medalje ostanu samo Jugoslovenske.
jer ma kakvo vi opravdanje pokušavali naći i sami znate da je sve to šuplja priča.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Josip321 je napisao:
Hrvatska ima veze sa Jugoslaviom. Ali je također svojevoljno raskinula veze sa Jugoslaviom. Tako da ima pravo na mnoge od tih medalja. Posebno na one osvojene u pojedinačnoj konkurenciji. Ili bi možda najbolje bilo da te medalje ostanu samo Jugoslovenske.
jer ma kakvo vi opravdanje pokušavali naći i sami znate da je sve to šuplja priča.

ja sad nemam vremena traziti po netu ali sigurno ima sportista koji su osvojili medalje u jednoj drzavi pa poslije nastupali za drugu.samo pogledaj da li imaju sad te medalje u toj novoj drzavi.

nista josipe,konsultiraj se sto bi vi rekli sa hrvatskim ok pa to malo poganjajte.cisto sumnjam da bi vi tako lako odustali od toga da imate nekakavo pravo na isto

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Prilikom prijema u MOK , sve novostvorene drzave su se odrekle bilo kakvih veza sa Jugoslavijom...
Tako da su sve medalje pripale Srbiji, koja je formalno pravno proglasena za nasljednika Jugoslavije i tu je svakoj prici kraj.
Sportistima pa i Parlovu, medalje niko ne moze oduzeti ni svojatati one su njegove osvojene za jednu bivsu zemlju

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
Josip321 je napisao:

ja sad nemam vremena traziti po netu ali sigurno ima sportista koji su osvojili medalje u jednoj drzavi pa poslije nastupali za drugu.samo pogledaj da li imaju sad te medalje u toj novoj drzavi.
nista josipe,konsultiraj se sto bi vi rekli sa hrvatskim ok pa to malo poganjajte.cisto sumnjam da bi vi tako lako odustali od toga da imate nekakavo pravo na isto

Pa zar je usporedivo to dvoje???
Ta nije te igrače kupio Katar ili neki Arapi pa da je to usporedivo. Pašalov je za Hvatsku nastupao a Bugar je. Ne znam da li je osvajao za Bugarsku išta prije ali ako jeste to je definitivno da su te medalje Bugarske. Ali kasnije kada se odlučio za Hrvatsku to su Hrvatske medalje. Ali u tu priču nisu bili uključeni referendumi o nezavisnosti, izbori, rat i puške.
Tako da je to neusporedivo.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

eto objasnio ti je gore covjek koji zna bolje od mene

kao sto sam rekao,da imate bilo kakvo pravo vi bi to davno trazili

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Brigate BL je napisao:
Prilikom prijema u MOK , sve novostvorene drzave su se odrekle bilo kakvih veza sa Jugoslavijom...
Tako da su sve medalje pripale Srbiji, koja je formalno pravno proglasena za nasljednika Jugoslavije i tu je svakoj prici kraj.
Sportistima pa i Parlovu, medalje niko ne moze oduzeti ni svojatati one su njegove osvojene za jednu bivsu zemlju

Da, istina. Ali zašto su se odrekli?? zašto i to nije podpalo pod sukcesiju???
Pa morali smo mnoge kompromise tada raditi. Ta pola nam sportaša nisu pustili na OI u Barceloni. Nije ni rukometaša bilo.
Morali smo mi puno toga popustiti.

Ali zar je pošteno da se Srbija kiti medaljama Mate Parlova i sličnih pojedinaca??? Evo, neću spominjati medalje iz momčadskih sportova.

Iskreno vas pitam??

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Drug to mozda nije moralno....
ali sa druge strane je legalno i ovjereno...
Niko Hrvatsku nije tjerao da to potpise , ali je potpisano tako da se rasprava moze voditi u nedogled...
Nije Srbija trazila medalje vec su se zemlje odrekle toga u nacionalnom zanosu.
MOK je medalje prepisao zemlji koja nastavlja tradiciju i kontinuitet...
Imao si pred Olimpijadu sjajan clanak u Jutarnjem, gdje je sve objasnjeno .. I ispalo je da ste sami krivi sto to nije islo u sukcesiju jer niste zeljeli bilo kakve veze sa Jugoslavijom
i da sve medalje SSSr su pripale Rusiji

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Josip321 je napisao:
Pa morali smo mnoge kompromise tada raditi. Ta pola nam sportaša nisu pustili na OI u Barceloni. Nije ni rukometaša bilo.

Ali zar je pošteno da se Srbija kiti medaljama Mate Parlova i sličnih pojedinaca??? Evo, neću spominjati medalje iz momčadskih sportova.

Iskreno vas pitam??

Vi radili kompromise?
Vi kukate za Barselonom a nas stjerali pod zastavu MOK?

Niko se ne kiti medaljama hrvata,niko ne kaze nas Mate Parlov,poletjeli ste ko ovce na so da sto prije uteknete iz Jugoslavije,guzice ste dali svabama za to a kamoli medalje.
Odrekli ste ih se,Srbija je priznata kao pravni sljedbenik Jugoslavije u MOK,broje joj se te medalje i to je to.
Sta bi vi,da se dijeli sto valja a sto ne valja neka Srbija rjesava....dobra vam sukcesija.U sukcesiji ste zinuli za zlatom i objektima diplomatije a sve drugo bas i niste zainteresovani.
Zaboli me kita za Matom Parlovom i inima ali se te medalje broje,Srbija je naslednik Juge kao sto je i recimo Rusija naslednik SSSR....

Poslednji put menjao _Krol_ dana 13 Avg 2012, 09:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Brigate BL je napisao:
Drug to mozda nije moralno....
ali sa druge strane je legalno i ovjereno...
Niko Hrvatsku nije tjerao da to potpise , ali je potpisano tako da se rasprava moze voditi u nedogled...
Nije Srbija trazila medalje vec su se zemlje odrekle toga u nacionalnom zanosu. MOK je medalje prepisao zemlji koja nastavlja tradiciju i kontinuitet...

Slažem se da se ovako može u nedogled i da bi onda ta rasprava bila bezpredmetna. Ali zar misliš da su se odrekle medalja zato što su htjele, eto tek tako ih se odrekle. I to odrekle ih se u korist Srbije??????

Znam da je sada pravno gledano to tako. Ali onda bi se vi barem mogli ponašati tako da se nehvalite tuđim medaljama.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
OK Srbije datira još iz 1912 god iz vremena Kraljevine. Nastankom SFRJ stvorena je jedna krovna organizacija po kojom su nastupali Jugoslovenski sportisti. Rascjep nije htjela Srbija. Čovjek kad želi da se osamostali od roditelja nemoze da izdvoji svoju sobu iz kuće i prenese je u stan. Slično je i sa ovim.
OK Srbije slavi 100 god, a HOO Hrvatske 21 godinu.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Procitaj clanak u jutarnjem ako nadjem na netu bice ti sve jasno.. Zasto i kako ste pristali na to...
Ne hvalimo se mi medaljama ...Ali nastavljamo kontinuitet tako da se i one broje...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
da...Srbija je i pravni naslednik Jugoslavije , sta tebi tu nije jasno?Srbija nema samo zasluge nego i obaveze i dan danas, cudo kako se nesetite pa to trazite... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
http://www.jutarnji.hr/matesa--sve-olim ... i/1042591/

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:
Josip321 je napisao:

Iskreno vas pitam??

Vi radili kompromise?
Vi kukate za Barselonom a nas stjerali pod zastavu MOK?

Niko se ne kiti medaljama hrvata,niko ne kaze nas Mate Parlov,poletjeli ste ko ovce na so da sto prije uteknete iz Jugoslavije,guzice ste dali svabama za to a kamoli medalje.
Odrekli ste ih se,Srbija je priznata kao pravni sljedbenik Jugoslavije u MOK,broje joj se te medalje i to je to.
Sta bi vi,da se dijeli sto valja a sto ne valja neka Srbija rjesava....dobra vam sukcesija.U sukcesiji ste zinuli za zlatom i objektima diplomatije a sve drugo bas i niste zainteresovani.
Zaboli me kita za Matom Parlovom i inima ali se te medalje broje,Srbija je naslednik Juge kao sto je i recimo Rusija naslednik SSSR....

Kako se nekitite kada ju prisvajate??

A uostalom sve svojim govorom o sebi sam kažeš.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Ne prisvajamo vec smo ih nasledili.....ja svojim govorom kazem ono sto jeste i sto i ti znas.....pogrijesio si forum....pisi Tadicu neka ti se izvini za medalje.Sta pokusavas da dokazes,sta pitas kad odgovore znas?Cini mi se da bi ti ispriku i da neko kaze jest to su vase medalje.E pa nisu,pripale su zemlji koja se nije posrala u sred vlastite kuce.

Poslednji put menjao _Krol_ dana 13 Avg 2012, 09:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
da...Srbija je i pravni naslednik Jugoslavije , sta tebi tu nije jasno?Srbija nema samo zasluge nego i obaveze i dan danas, cudo kako se nesetite pa to trazite... :lol:

Hoš reći da se sukcesijom nisu djelile i obaveze?? Da je dug ostao samo vama??

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Brigate BL je napisao:
Procitaj clanak u jutarnjem ako nadjem na netu bice ti sve jasno.. Zasto i kako ste pristali na to...
Ne hvalimo se mi medaljama ...Ali nastavljamo kontinuitet tako da se i one broje...

Aj okaci ako nadjes, bas me zanima sta su napisali. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2349 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 118  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]