banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2012, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Na ss.ba pise da ga ja neki Romin rasparao.
Slager, nisu sve podgrupe fasisticki orijentisane. Dobar dio jeste.
A i ko ih jebe, idioti najobicniji. Ja bi stavio sve i jednog crnca njima u inat.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
rece tasko vec i romini imaju svoj dio u ovome...
a inace je ovako kad igraju talijani i englezi, ne znam sto je bas sad ovo toliko cudno...
od 1985. i susreta juventusa i liverpoola, hejseli...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

evo clanak: Wednesday, 27 May 2009
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8068088.stm
Citiraj:
Why is there buttock stabbing in Rome?

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Citiraj:
KADA RIMLJANI dočekuju Engleze u svom kvartu, policija je na nogama. Ili barem trebala biti, vođena poviješću krvavih incidenata koji su uvertira nogometnim susretima rimskih i talijanskih klubova. Podsjetit ćemo na samo neke od njih i otići do 1984. godine, kada se u finalu Europskog kupa nastupali Roma i Liverpool. Nakon poraza, rimski su navijači po ulicama ciljali grupe Engleza. Bez ikakvog kodeksa, stradavali su turisti, a s 200 šavova u bolnici je završio i 13-godišnji dječak kojeg su izrezali - mačetom.

2001. godine 14 navijača Liverpoola izbodeno je noževima u uoči utakmice Kupa Uefa. Bila je to godina s dvostrukim programom; Liverpool se s Talijanima susreo i u Ligi prvaka, opet su se vadili noževi i nastradalo je pet engleskih navijača. 2006. godine izbodeni su navijači Middlesbrougha, a posljednjih godina pamtimo horor oko finala Lige prvaka u Rimu, kada su izbodena tri navijača Manchestera. Sukobi navijača Rome i Manchestera prerasli su u neugodnu tradiciju.

Nadalje, 2009. godine ispred Olimpica je proboden navijač Arsenala. Sinoć su, pak, doček Englezima priredili ultrasi Rome, uoči susreta Lazio-Tottenham. Ugledni britanski mediji jutros postavljaju pitanje kako je moguće da policija nakon godina žestokih treninga opet nije spriječila krvoproliće, ovaj put na trgu Campo dei Fiori, omiljenom i frekventnom mjestu mladih i dokonih. Stvar je poprimila elementne rasističkog incidenta, jer on to zapravo i jest: i na tribinama je raspoloženje prema "Juden Tottenhamu" bilo antisemitsko.

Na Olimpicu je u goste Laziju stigao Tottenham, ali to je na noge podignulo Romine ultrase. 50-ak maskiranih huligana priredili su kulisu dostojnu visokobudžetne filmske akcije: palicama, bokserima, željeznim šipkama, kamenjem i noževima - svojim identifikacijskim oružjem - ranili su 10 navijača Tottenhama, jednog od njih teško. Policija je tek jutros uhitila dvojicu osumnjičenih, 26-godišnjeg Francesca Ianarija i 27-godišnjeg Maura Pinnellija. Obojica su navijači Rome, a policija sumnja da su i ostali napadači članovi iste navijačke skupine. Dvojica uhićenih osumnjičeni su za ubojstvo.

Izbodeni britanski državljanin Ashley Mills, izvještaj je britanskog veleposlanstva, izvan je životne opasnosti, ali je izgubio dosta krvi. Uboden je u vratnu aortu. Jedan navijač u bolnici je s dubokom ranom u području glave. Svjedoci kažu da je dobio udarac aluminijskom stolicom. Prema izvještajima nekim medija napadnuta su i dva turista, jedan iz Bangladeša, a drugi iz Kalifornije. Iz bolnice su potvrdili da su tijekom noći zadržali na promatranju još dva britanska državljanina zbog fraktura i razderotina.

"Neki od napadača uz maske su nosili i vojničke šljemove na glavi. Čuli smo povike: Židovi! Židovi""; Guardianovom reporteru rekli su svjedoci. Antisemitski povici mogli su se čuti i tijekom utakmice koja je na Olimpicu završila bez pogodaka.

Rimski gradonačelnik Gianni Alemanno rekao je da je zbog antisemitističkog prizvuka ovaj incident puno teži. Čin navijača Rome nazvao je odvratnim i strašnim. Vlasnik bara u kojem se incident dogodio kupio je staklo dok je razgovarao s reporterima. "Uništili su sve što su mogli. Kako da su se ovdje odvijale borbe bikova. Ne razumijem gdje je policija otišla. Bili su ovdje, ali samo njih dvojica. Što su uopće mogli napraviti?"

Kada su se vratili s pojačanjem, sve je već bilo gotovo.Talijanski mediji jutros se bave rekonstrukcijom događaja.

Za napad su prvotno osumnjičeni navijači Lazija, poznati po svojim ultradesničarskim stavovima. Nemalo je puta policija uklanjala njihove antisemitističke transparente s Curve Nord. No, nakon što su uhićena dva navijača Rome, talijanski mediji nude priču o primirju i privremenoj sprezi različitih neo-fašističkih skupina. Iako navijače Rome i Lazija veže veliko rivalstvo i duboko razilaženje u uvjerenjima, činjenica je da i na Curvi Sud caruju neke ultradesničarske podskupine. Navijači Lazija ogradili su se od incidenta.

Posljednji incident veliki je udarac i za rimskog gradonačelnika, koji je nekadašnji član talijanskog neo-fašističkog pokreta. Njegovi pristaše pobjedu su 2008. godine na izborima slavili s podignutom desnicom, pozdravljajući sa stepenica rimske gradske vijećnice.

Na najvećem je udaru treneutno ipak rimska policija. Gdje su bili u vrijeme sukoba?

http://www.index.hr/sport/clanak/rim-se ... 48353.aspx

Da, da, momci... Pa vi sad pricajte o Laciu svasta...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Navodno je i sada ista stvar.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Schlager je napisao:
mali off,i pitanje za ove što prate serie A,kad već pričate o laziu...otkud u fašističkom laziu onoliki crnci sinoć?

zar nije prije par godina izbila masovna frka što je igrao onaj jedan polubjelac polucrnac? :(

Jednostavno, klub je poceo da dovodi igrace bez obzira na boju koze, samo rezultat je postao bitan kad se vrte ogromne pare.

Ispocetka su pravili sranja, al' su se onda smirili pa sad samo tudje crnce prozivaju.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Смећари жабарски...Све су то иста говна,прије свега лацијо и наполи,а онда читава италија.Ништа ови други нису другачији,само што нису толико активни и заступљени у медијима...

Сјећам се прије годину,двије,слике са дербија Рома Лацијо,мурија заплијенила сатаре,ватрогасне сјекире,месарске ножеве,чакије,чак је било и маказа за сјећи живицу(оних највећих)...

А и не знам шта су ови из Лондона очекивала од гована жабарских...Комотно би са калашом ишо кад би гостово у италији ! :iconbiggrin:

@shakal Никад они мени нису били нешто посебно,увијек су играли шупачки,енглези су енглези !

Poslednji put menjao Caplar dana 23 Nov 2012, 14:11, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zacetnici ultra pokreta

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Shakal ne rauzmijes se ti u to...

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma jasta, eno Engleza finih, olicenje navijacke kulture.

batice :(

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sreca pa ni englezi ne vole noz/flasu/sataru/macetu...

edit:
vidi ovog dzon vejna
stvarno ne razumijes se ti u to :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Englezi kulturni ljudi, dodje na utakmicu, kupe kokice, odgledaju 90 minuta i odu kuci spavati, gospoda.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gdje milanko boktejebo... sad je momenat da uleti...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Da nije negdje u Rimu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
shakal je napisao:
Ma jasta, eno Engleza finih, olicenje navijacke kulture.

batice :(

glavu gore Shako, mlad si čkode naučićeš :wink:

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Ima i među Rominim kretena fašističkih, kao i uostalom kod skoro svih navijača u Italiji, samo što Lacijali ne kriju, čak su im i pojedini igrači otvoreno fašisti. Gledao sam na Curvi sud transparente podrške Palestini, a Totenhem važi za pro-jevrejski klub tako da ovo ne čudi.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 17:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2003, 19:29
GialloRosso je napisao:
Ima i među Rominim kretena fašističkih, kao i uostalom kod skoro svih navijača u Italiji, samo što Lacijali ne kriju, čak su im i pojedini igrači otvoreno fašisti. Gledao sam na Curvi sud transparente podrške Palestini, a Totenhem važi za pro-jevrejski klub tako da ovo ne čudi.

Парола је била на "Curva Nord"
Slika

Ромина трибина исто припада екстремној десници (некада давно су били љево орјентисани) и вјеруј ми да и они то не крију, само што се на нашим просторима више повезују навијачи Лациа и фашизам. Ево пар слика Роминих навијача на којој се виде свастике и наци-фронтови.
Slika
http://img505.imageshack.us/img505/3046 ... a042mj.jpg
http://img505.imageshack.us/img505/9426 ... 2601cx.jpg
http://img505.imageshack.us/img505/5950 ... 8865mj.jpg
http://img505.imageshack.us/img505/3140 ... f092cd.jpg
Slika

Само им је једна подргупа љево орјентисана "Fedayn"

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 19:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Slika

Уз још пар барјака трибина би била једноставно савршена.
Шарпата са шаловима у бојама клуба,барјаци у бојама клуба и заставе у бојама клуба.
А не у данашње вријеме,када навијач чије су боје клуба црвене врти црни барјак и качи црну заставу...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Bila je i kod Rominih navijača:
Slika

Što se tiče fašističkih opredjeljenja, ima toga dosta na Curvi sud što govore i te slike, ali mislim da oni ipak nisu većina.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 20:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Aj pustite te price o Laciu i fasizmu, ni nasi klubovi nisu nista drgaciji, samo sto se to kod nas drgacije zove.
Jebala vas Roma!

Citiraj:
A.S. Roma was founded in the summer of 1927 when a secretary of the National Fascist Party, Italo Foschi, initiated the merger of three older Italian Football Championship clubs from the city of Rome; Roman FC, SS Alba-Audace and Fortitudo-Pro Roma SGS. The purpose of the merger was to give the Eternal City a strong club to rival that of the more dominant Northern Italian clubs of the time. The only major Roman club to resist the merger was S.S. Lazio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]