banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 05:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Ajmo onu nasu,penal za partizan hocemo penal zaaaa partizaaaan....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Znači ovo nije penal :lol: Ne znam koji je qrac onda nama sudio protiv Pazara za istu stvar.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tole namjestio.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lol. Ko spominje Toleta? Ovo je penal pa je penal, to što ti tvrdiš suprotno pokazuje da veze nemaš o fudbalu, pa ne vidim zašto bi se raspravljali.
BTW da izigravaš moralnu vertikalu grobarskim paranoicima koji dvije godine jašu po SNS, Vučiću, namještenim utakmicama, sponzorima koji se guraju u Zvezdu košarci i ostalim glupostima, mooooožda bi onda imao pravo i meni nešto da kažeš, ovako me možeš zaobići komotno.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_зока je napisao:
Napucana lopta sa metar i po u čovjeka i to je penal? Namjerno igranje rukom je ovo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OxG8HyOV_fI[/youtube]

Btw, taj penal niko ne spominje nego samo Žurnal. Tole potkupio sve ostale.

P.S.
Zaboravio si i prvi go iz ofsajda.

:lol: :lol:

Zoka te fazone napucana lopta koristimo mi kad igramo fudbal. :D Realno cist penal, ali ne bi ovaj sudija to svirao ni protiv Zvezde ako vam je za utjehu. :P

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:32 
Administrator
Korisnikov avatar

papučar je napisao:
BTW da izigravaš moralnu vertikalu grobarskim paranoicima koji dvije godine jašu po SNS, Vučiću, namještenim utakmicama, sponzorima koji se guraju u Zvezdu košarci i ostalim glupostima, mooooožda bi onda imao pravo i meni nešto da kažeš, ovako me možeš zaobići komotno.

Kojim paranoicima? Pa nema tri grobara na forumu, bilo ko ko malo više serucne po Zvezdi se banuje da ne bi ispalo da ja štitim Grobare. Al' čak ni da nisu banovani količina sranja koje istresaju po Zvezdi nije ni približna količini sranja kojom se nabacujete samo ti i Skeva.....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:34 
Administrator
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:

Zoka te fazone napucana lopta koristimo mi kad igramo fudbal. :D Realno cist penal, ali ne bi ovaj sudija to svirao ni protiv Zvezde ako vam je za utjehu. :P

Citiraj:
ovako najkrace receno svaki kontakt lopte i ruke u 16 nije penal,to je prosto stvar koju te uce na svim sudijskim seminarima,i to ce ti svaki fudbalski sudija reci. ranije otprilike to jeste bilo tako,pre nekih 20-25god,pa cak je i tada postojala napucana lopta...
sada cak nije ni bitno da li je situacija opasna po gol,niti da li je situacija npr na samoj gol liniji i da li je ruka mozda sprecila loptu da udje u gol.mozda ovo sada nije dobro pravilo,mozda to treba drugacije regulisati,ali za sada je otprilike ovako kako cu sada ispricati.a evo obraticu se i na dpk-u kauboju,da napise nesto o tome...

stvari koje se gledaju prilikom igranja lopte rukom- da li postoji nemera igraca ili ne,da li je ruka u prirodnom polozaju ili ne, da li je igrac imao vremena da skloni ruku ili nije imao,da li lopta ide ka ruci ili ruka ka lopti. sve su to elementi na osnovu kojih se odlucuje da li je nesto penal ili nije(sasvim moguce da sam neki od elemanata koji se gleda i zabravio da nabrojim). i da naravno da onda sudija na osnovu situacije procenjuje da li je postojala namera ili ne,da li je mogao da skloni ruku ili ne i sl.ali to ne znaci da je to slobodno sudijsko uverenje u pravom smislu reci-moze da svirne i ne mora.nego ako se vidi da postoji namera i lopta ide ka ruci,onda je penal.ali naravno da je na uatkmici sudija koji procenjuje tu situaciju,ne procenjuje je gledalac na tribini.
naravno da i pomeranje celog tela,tako da se podmetne ruka,a ne samo trzaj ruke se smatra da ruka ide ka lopti,jer je lopta krenula nekom putanjom,a ti si pomerio celo telo i ruku iz polozaja a u polozaj b i tako si lopu udario rukom. i naravno prirodni polozaj ruke je razlicit u razlicitim situacijama,npr u skoku je cesto prirodan polozaj ruke u visini ramena i brade,kod klizanja ruka ostaje ispod tela,a druga je cesto savijena u laktu negde na nivou grudi.

ukratko i uopsteno,bez price o nekoj konkretnoj situaciji to se gleda kod odluke da li je neko igranje rukom u 16 penal ili ne.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tacno je fudbal u kurcu ako loptu koja ide prema golu zaustavi ruka i to nije penal.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta u ovom tekstu dokazuje da nije penal?
Evo još jednom samo ta situacija. https://twitter.com/Gospodin_Macola/sta ... 77/photo/1

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
zerocool je napisao:
Tacno je fudbal u kurcu ako loptu koja ide prema golu zaustavi ruka i to nije penal.

Ал' баш. :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kf_qzqcQRBI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa procitaj da sam ja rekao da sudija ne bi svirao ni protiv Zvezde. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo je najjače, nije penal zato što se nekad u prošlosti za sličnu stvar i Zvezdi nije svirao. Btw po Zokinoj logici ovo prošlo kraj penala nije. Napucana sa pola metra.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

papučar je napisao:
Ovo je najjače, nije penal zato što se nekad u prošlosti za sličnu stvar i Zvezdi nije svirao.

Гдје си то прочитао?
Иначе, занимљиво је да сам скоро постављао клипове гдје се, између осталог, види како Звездин играч игра руком у 16 метара и послије тога није свиран пенал за Партизан, а ти си тврдио да је то само стандардно гробарско кукање, да нема ништа ненормално што 20 година нема пенала за Партизан у Дербију, док си се сад стиц'о да докажеш да је пенал. Истанчан осјећај за правду, нема шта.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:49 
Administrator
Korisnikov avatar

papučar je napisao:
. Btw po Zokinoj logici ovo prošlo kraj penala nije. Napucana sa pola metra.

Citiraj:
Let me also emphasize that nowhere does the rule book say anything about whether or not the player gains an advantage by the ball hitting his or her hand. In other words, even if the ball were to hit a player's arm and drop right at his feet or even were to go directly into his opponents' goal, these are not fouls if they were unintentional acts. Apparently, I am not the only one whose feathers have been ruffled by years of bad calls by referees and undeserved abuse from fans. As recently as 1996 FIFA specifically changed the laws to make it very clear that it is only a foul if the player handles the ball deliberately.

So how can one tell if a hand ball is intentional or not? First, if a ball, such as a clearance out of the defense, hits a player so fast that they have no time to react then this cannot be a hand ball. Likewise, bouncing balls that come up and hit a player's arm or balls that hit a player's arm when his or her back is turned are generally not fouls. On the other hand, when a player uses her hand at her side to control a ball that comes in at waist level or has time to reach out and touch a ball, then these clearly should be called. A good rule-of-thumb to use is if the player's hand comes to the ball, it is a foul. If the ball comes to the hand, it is not a foul.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bob_rock je napisao:
papučar je napisao:
Ovo je najjače, nije penal zato što se nekad u prošlosti za sličnu stvar i Zvezdi nije svirao.

Гдје си то прочитао?
Иначе, занимљиво је да сам скоро постављао клипове гдје се, између осталог, види како Звездин играч игра руком у 16 метара и послије тога није свиран пенал за Партизан, а ти си тврдио да је то само стандардно гробарско кукање, да нема ништа ненормално што 20 година нема пенала за Партизан у Дербију, док си се сад стиц'о да докажеш да је пенал. Истанчан осјећај за правду, нема шта.

Dok Zoka ne okači pravilo koje kaže da se u nekim slučajevima i za faul van 16m može svirati penal, držaću se priče da ovo nije penal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xzaJe1FtICk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Да, то је тај клип на који сам мислио.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam da je taj klip i i dalje je na ovom klipu Ninković van linije 16 metara u trenutku faula, tako da nije penal. A ovaj klip si prvi okačio na kuknjavu kako nije sviran penal za Partizan u derbiju 20 godina. Prvi klip za 20 godina i odmah fejlovanje, naravno da dalje nisam gledao.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Онда судија није погријешио што није судио пенал, већ је досудио само фаул на ивици 16 метара.
Наравно да ниси гледао остале клипове, видјело се и тад а и малоприје кад сам поставио клип из Смедерева, да ти на основу једног одгледаног клипа, не само да можеш процијенити једну ситуацију, већ и период од 20 година и 50 одиграних утакмица.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajde ovako. Kad mi nađeš jedan primjer u tih pedeset utakmica, ovako otvorene krađe u derbiju na štetu Partizana pa i da raspravljamo o nečemu. Tri igrača dva metra unutra i sudija svira ofsajd. Samo što je u FKCZ ostala mrva zdravog razuma da se ne blamira obilježavanjem krađa u derbiju, godišnjica i ostalih nebuloza.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aa9KXRRs6HQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 11:13 
Administrator
Korisnikov avatar

papučar je napisao:
držaću se priče da ovo nije penal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xzaJe1FtICk[/youtube]

Kad sam ja rekao da je ovo penal? Igrač nad kome je izvršen prekršaj nije ušao u šesnaesterac.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]