banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 01:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 119  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Litvanija 2011
PostPoslato: 16 Sep 2011, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Već je neko spomenuo . Ova generacija po kvaliteti nema veze sa onom od 1990 ili sa onom od 2001 ili 2002,jedino što može ponekad doći u situaciju da osvoji neku medalju na EP,a tek biti prvak svijeta ,to je misaona imenica.Što ste jebali jebali ste ,gotovo je ,nema više ,vozdra.

Naš kvalitet je manji nego prije, ali to važi i za sve ostale reprezentacije. A zlato osvajamo već na sljedećem EP jer ćemo objektivno biti najbolji, a selektor će biti Aleksandar Trifunović.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
I ne samo to!
U ekipu se vraca mocni cjepac mrezica Uros Tripkovic! 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kada vec pricamo o Makedoncima, evo malo sam pogledao statistiku te strasne ekipe. Tek dva igraca, kako sam i mislio, imaju dvocfren prosjek ... Antic 10 i Bo 20 koseva po mecu. Ostali su daleko, daleko iza. Ilijevski ima prosjek od 8 poena po utakmici i prakticno do utakmice sa Litvancima nista ozbiljnije nije napravio. Najbolji skakac je opet Antic sa 8 skokova po mecu. Najbolji asistent... naravno Bo sa 4 asistencije po mecu. Dakle, kao sto rekoh, igraju dva covjeka.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Da, i?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Druze moj, igraju kao da ce sutra biti smak svijeta. Rekoh vec, manjak realnog kvaliteta nadoknadjuju viskom borbenosti i agresije. Nisu bili na apaurinima kao nase curice.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Harvester je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Već je neko spomenuo . Ova generacija po kvaliteti nema veze sa onom od 1990 ili sa onom od 2001 ili 2002,jedino što može ponekad doći u situaciju da osvoji neku medalju na EP,a tek biti prvak svijeta ,to je misaona imenica.Što ste jebali jebali ste ,gotovo je ,nema više ,vozdra.

Naš kvalitet je manji nego prije, ali to važi i za sve ostale reprezentacije. A zlato osvajamo već na sljedećem EP jer ćemo objektivno biti najbolji, a selektor će biti Aleksandar Trifunović.

Prije bi to mogao biti 'veliki' mag kosarke Nebojsa 'kurtonko' Ilic.Bez njega na klupi bi Duda Ivkovic vjerovatno umro.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nasi su bili u ku/cu jer imaju ocajne sezone iza sebe, prebile su ih povrede, a i na prvenstvu su otpadali igraci. Ocekivanja javnosti su puno veca nego za kosmije. Makedonci nemaju sta izgubiti i vozdra.
Znaci, forma, povrede, pritisak>manjak samopouzdanja>ocajna igra.
S tim da su Makedonci imali puno lakse protivnike.
Pa Litvanija je protiv nas sutala tricu preko 65%. Gdje to ima?! I na kraju smo dobro prosli, samo -10.
Protiv Makedonaca su Litvanci bili ocajni. Ovi iskorisili priliku. Onaj mrljo ima sut iz igre 25% i pogodi tricu u zadnjim sekundama. Jednostavno se sve poklopilo. Nama lose, njima dobro.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tasko, oni jednostavno nemaju igrace... nemaju bolje od ovog!
Mi imamo. Nemoj mi samo reci da je jedan Marjanovic bolji od Milicica. Kod nas je bila losa selekcija igraca, igralo je samo 5 momaka, stalno opterecenih i zato vise sklonih povredama.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Marjanovic nije bolji ni od mene. Ali Milicic je majmun.
Ne bih se slozio. To je ta reprezentacija, koja je trebala igrati finale sa Amerima, pa nas sudije izbacile. Samo izbaci Marjana a ubaci Velickovica.

Ako je losa selekcija igraca, kako to da smo se, objektivno, sa istima borili za medalju na SP, a ovdje ispali u cetvrtfinalu?

I ja mislim da se moglo bar vise zalagati na terenu. Ali nije to tako lako, kao sto vecina misli. Pola utakmice se dobija u glavi. Nebitno koji sport.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Bespotrebno je opet pominjati selekciju igrača i Miličića i Rakočevića, kao neki argument. I ja sam mišljenja da obojica imaju kvalitet, ali imaju i probleme. Rakočević godine, a Miličić glavu. Rakočević bi donio kvalitet, ali sa 33 godine ne bi trpio da bude epizodista, a ako bi igru na prvnestvu bazirali na njegovih 15-ak poena po meču, onda se gubi smisao izgradnje tima za budućnost. Miličić je precijenjen igrač, od mlađih kategorija i jedna od najvećih grešaka NBA drafta. Za njega važi priča kao i za dosta srspkih sportista, ne samo košarkaša. Prošao je kroz buljuk klubova i nigdje se nije naigrao, a reprezentativni selektori ga uglavnom zaobilazili. Iz toga proizilazi zaključak, svojstven našoj logici, da je u pitanju rijetko kvalitetan igrač, a da su svi treneri koji su radili sa njim, ludaci, koji ne vide taj njegov očiti kvalitet, pa su ga svi redom, držali na klupi...

Da se razumijemo, za ovaj nivo takmičenja, on bi možda i bio upotrebljiv, ali sa njim u timu, imaš igrača, koji igra načinom na koji on igra, imaš i stalnu opasnost da će, nezadovoljan sudijekim ili trenerovim odlukama, da pukne i napravi eksces i totalno usere atmosferu u timu. Da ne pričam da bi on, po kriterijumu suđenja na ovom prvenstvu, pet ličnih zaradio na zagrijavanju prije meča.

Dalje... Teodosić... Ko je dovoljno lud, da pomisli da bi jedan Dušan Ivković, trpio Teodosića i njegove ludorije po terenu, da je imao ikakvu drugu valjanu opciju u organizaciji napada? Kao Ivković odjednom nema autoritet i Teodosić radi šta hoće po terenu.
Pa Srbija je ovo prvenstvo odigrala sa dvojicom igrača koji imaju vrhunski kvalitet (Krstić i Teodosić), jednim solidnim evropskim igračem (Savanović) i ostatkom tima koji čine mladi igrači i oni koji su prošle sezone igrali epizodne uloge. I šta da radi Teodosić u situaciji, kad Krstić igra vidno pod grčom i nedovoljno oporavljen, a Savanović je, poslije Francuske totalno psihički pao. Uz to, alternativa na poziciji pleja (jedina), bio je Marković. A igra se protiv selekcije, koja bar odbranu, zna i može da odigra na vrhunskom nivou...

Dakle nije Teodosić isključivi krivac, iako snosi ogromnu odgovornost. Realno da je imao i bolje opcije u napadu, sigurno bi odigrao bolje, što je dokazao asistencijama, na mečevima na kojima su mu saigrači bili bolji u kretnjama bez lopte.

Za Jasičevičijusa se recimo može reći da je jedan od najboljih plejeva u posljednjih 15 godina i Šarenac u jednom komentaru reče, kako bi on mogao da razigra i frižider. Šipak je to baš tako. Jasikevičijus u Litvaniji ima Javtokasa i Valančijunasa, koji su jaki u bloku, poslije toga brzo idu na koš i imaju dobru realizaciju. Teodosić je u četvrtfinalu imao poluoporavljenog Krstića, Mačvana i Perovića, koji na većem dijelu prvenstva, djeluju kao da ne znaju ni koji je njihov koš. Šta plej može da uradi, ako Mačvan konstanno bježi na trojku i tamo prima loptu. A da ne pominjem i da se od Teodosića, očekivalo da ralizacijom pokrije i dvojku, gdje nije postojala baš nikakva alternativa...

Dakle ne može se svaliti isključiva krivica na Ivkovića ili na Teodosića, mada oni moraju da preuzumu odgovornost. Obojica, jer je jedan selektor, a drugi lider tima, koji je prihvatio tu ulogu i samo je na momente odigra onako koako bi trebalo...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milicic je na jednom, SAMO JEDNOM PRVENSTVU, pokazao da je blesav i neodgovoran. To je bilo prije 6 godina!!! I od tada je bacaena anatema na njega i proglasen je za ratnog zlocinca i najgoru osobu na svijetu. Hajde molim te, zar se nije malo pretjeralo...
Zar ne mislis da je ipak bilo dobro da mu se pruzi jos jedna sansa? Mislim da je decko sazrio i prilicno se promjenio, sto pokazaju i njegove solidne partije u NBA. Uostalom, za njega se moze reci da je uvijek sa srcem igrao za reprezentaciju.
Rakocevicu godine nisu mana, vec naprotiv prednost. Vremenom je postao smireniji, iskusniji bek. Njemu ne smetaju 33 godine sto pokazuju nagrade i trofeji osvojeni u Evroligi. Uostalom, jedan igrac od 33 godine, medju 12 mladih, to nije nista strasno. Takvih primjera ima mnogo. Za njega je Duda rekao da voli da solira. A, Teodosic kao ne voli? Eh, dvostrukih arsina...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Lijepo rece Nitro (I mislim da je to najsmisleniji komentar na ovoj temu u poslednja 24 sata) da je Teodosic solirao jer mora.

O stvarno ne vidim zasto toliko branis Milicica, osim ako stvarno nije tacna ona moja teorija da si ti u stvari on.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Druze moj, i ti i ja znamo da mi boljeg centra od Milicica kao pomoc Krsticu ispod kosa nemamo i jos ga dugo necemo imati. Zato mislim da smo se prerano odrekli usluga jednog sasvim solidnog kosarkasa kome je trebalo dati sansu!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mozemo se raspravljati do sutra, poenta je sledeca: Donio bi vise loseg nego dobrog.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poenta je da grijesis. Sto je ovo EP i pokazalo!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista nije dokazalo, po tom pitanju. Pa kako vecina prica o Milicicu, rekao bi covjek 20 poena i 10 skokova.
On je solidan igrac. Razvikan. 7-8 poena po utakmici i jedno 4 skoka i to sa dobrom minutazom. Da je on Gasol, pa pregrmimo sto je budala, pa hajd'. Ali jedan Kosta je imao takav ucinak na ovom prvenstvu. A svi se slazemo da je lose igrao.

Kako to da smo bez Milicica igrali odlicno na SP?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 09:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Druze, pa mi smo na ovom EP igrali sa jednim centrom. Na zadnjoj utakmici sa 0.5 centara. I ziv bio, nemoj da poredis Milicicev prosjek u NBA i Perovicev na ovom EP. Malo je neozbiljno. Perovicev prosjek je 5.6 poena na ovom EP.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mozes li odgovoriti na podebljan dio.
Ja sam rekao da Milicic jeste bolji od Koste i Marjana, ali ne toliko koliko vi govorite. Je l' ti ne smatras da je Milicic sasvim prosjecan igrac? Gdje se on to dokazao i pokazao?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje god da se dokazao ili nije, za klasu je bolji od Marjanovica i Perovica i ti to znas.
Na proslom EP smo igrali kao Makedonci danas. Brate, imali smo petlju i muda do poda. Igrali smo odbranu, po cemu je nasa selekcija uvijek bila poznata. I realno, mimoisle su nas povrede. Za protivnike smo bili mlad i nepoznat tim, pa su nas mnogi i podcjenili. Bljesnuli su neki igraci koji su sada zakazali.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa svime se slazem, osim sa tim da bi Milicic donio neku prevagu. Mislim da ne bi nista bitno promjenio.
Puno vise bi znacio Velickovic. Pa da Savan ne mora stalno igrati cetvorku, cime gubimo pod kosem.

Krstic, Teodosic
Savanovic, Velickovic
Keselj, Rasic, Tepic, Perovic, Paunic, Bjelica, Macvan, Markovic

To je tih 12 momaka koji ce igrati i ubuduce. Za Rakocevica nemam neko odredjeno misljenje.
Mislim da bi pomogao mozda, ali sad je kasno. Njegovo je proslo nakon ovog prvenstva.
Ovaj sastav, zdrav i u formi, je rame uz rame sa Spanijom, odmah iza Steroida. A ako Bog da, tako ce biti na SP. Teo i Krstic ce biti jos opasniji tandem, uvjeren sam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 119  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]