you tube-do mi se svidja vise

Popo, ja imam osjecaj da ti zauzimas apsolutan stav da se treba odreci visokih udaraca jer nisi u ravnotezi, da uopste ne uzimas u obzir moguce okolnosti borbe i da se moze stvoriti prilika ili da sam sebi mozes stvoriti priliku da primjenis visoki udarac.
Od samog pocetka govorim da kicker u borbi mora biti dovoljno dobar i iskusan, naravno da nece amater udarati visoke udarce nogom. Naspram tebe moze biti bilo ko, i neka se recimo tokom borbe stvori samo jedna prilika za visok udarac, treba je iskoristiti a ne razmisljati o ravnotezi. Udarac u trup iz okreta kao sto ga cesto radi Yilmaz je kod njega nevjerovatno efikasan, covjek ga stalno radi pa opet ne pada na zadnjicu zato sto je izgubio ravnotezu i izgubio se u prostoru. Udarce nogom nece raditi covjek koji ne zna stajati na svojim nogama ili pada poslije svakog udarca.
Borba nije samo klinc, postoji i odmjeravanje, kratka pauza prije novog napada da dodjes sebi ili se oporavis od eventualno primljenog udarca, gdje se stvara distanca i mogucnost za primjenu visokog udarca, djelici sekunde koje mozes da iskoristis. Kakav ce biti visoki udarac, s koje strane, kojom tehnikom i sl., zavisi od borca. Recimo udarci u glavu iz skoka u okretu jako tesko mogu postici efekat i za to se mogu sloziti da ih ne treba koristiti, ali stavljati visoke udarce u domen fantastike mi je u najmanju ruku cudno i mogu razumijeti samo ako to govori covjek koji je slab kicker. Mene vasa prica podsjeca na ljude koji i pored odlicne prilike ne izvode visoke udarce jer se boje da ce pasti, pa stalno spominjete ravnotezu i klizavost

Znaci, ukratko, nesigurnost u svoje mogucnosti i neuvjezbanost noznih tehnika cija je logicna posljedica manjak samopouzdanja i nogopouzdanja