29.06.2006.
Vukić, Nađ i Ljuboja u šoku, Koroman preti
Četvorica od petorice kažnjenih fudbalskih reprezentativaca SCG, koji su označeni kao remetilački faktor u kampu plavih za vreme Mundijala, izjavili su da su iznenađeni potezom čelnika Fudbalskog saveza SCG, koji je u sredu prestao da postoji, ali i da bi „i oni imali svašta da kažu”. Najoštriji u odgovoru na odluku doskorašnjeg selektora Ilije Petkovića i čelnika FS SCG da ih „rebnu” po džepu bio je Ognjen Koroman, koji je, najblaže rečeno, poludeo. „Ne mogu da verujem da sam optužen. Ako je tačno, onda je to velika sramota. Mnogi će zažaliti! Ne prezam ni od koga, ni od čega. Budite sigurni da ću sazvati konferenciju za novinare. Imam mnogo toga da kažem!”, rekao je Koroman listu „Sport”.
Danijel Ljuboja je takođe novčano kažnjen, ali se i on ne miri sa etiketom „pobunjenika”.
„Ja sam slabo igrao, ja kvario atmosferu?! Ušao sam kod 1:0 za Holandiju i 3:0 za Argentinu, ako je neko zaboravio. Moj jedini greh je što sam očekivao da ću dobiti veću minutažu. A zaslužio sam je”, govorio je Ljuboja kao u dahu, iznerviran vestima iz Beograda.
„Neću sad da kažem da sam morao ja da počnem, ali moglo se naći mesta i za Žigića, Ilića, Vukića. Ne znam zašto bi se prst upirao u mene, a pri tom svi znamo ko je i kako igrao. Duboko sam pogođen ovim”, rekao je Ljuboja.
On je stao na stranu Koromana, koji je posle meča sa Holandijom kritikovao selektora. „Imao je pravo što se ljuti, dovoljno je pomenuti da nas je odveo na Svetsko prvenstvo”, dodao je Ljuboja.
Albert Nađ je za „Glas javnosti” rekao da zna o čemu je reč i zašto je on među novčano kažnjenima.
„Verovatno i Savez mora da nešto plati FIFA zbog mog crvenog kartona protiv Obale Slonovače, pa su odlučili da taj novac nadomeste od moje premije. Ne bih ulazio u to zašto su drugi kažnjeni. Iz Saveza me još nisu kontaktirali u vezi sa tim, a i ne moraju. Ako su već tako odlučili, onda je gotova stvar. Smatram da smo svi krivci - ako tonemo, tonemo svi, bez izuzetka, i igrači, ali i stručni štab”, izjavio je Nađ.
Vukić takođe ne zna o čemu je reč, niti je želeo ništa više da kaže o tome. „Niko iz Saveza me nije zvao, ni obavestio o kazni. Iznenađen sam”, rekao je Vukić, koji je na Mundijalu odigrao jedva na „kašičicu” protiv Argentine.
Na inicijativu dojučerašnjeg selektora Ilije Petkovića, novčano će biti kažnjeni Kežman, Koroman, Ljuboja, Vukić i Nađ. Odlukom čelnika saveza oni će dobiti 20 % manje premije od ostalih, jer je ocenjeno da su bili „nedisciplinovani u igri ili su se nedolično ponašali u baznom kampu”.
Javnost i dalje mora da saznaje iz nezvaničnih ili poluzvaničnih izvora šta se sve događalo među „hajdučkom družinom”, koja se toliko hvalila sjajnom i gotovo bratskom atmosferom.
Doskorašnji selektor Ilija Petković ćuti i čita unapred spremljene govore u kojima, po običaju, ne kaže ništa. Ne kaže ni o sopstvenoj odgovornosti ništa, niti o tome odakle mu ideja da kao 23. igrača na Mundijal pozove svog sina Dušana.
Petković nije rekao ništa ni o tome da li je znao da su Kežman, Koroman i Nemanja Vidić dobili dozvolu predsednika FS SCG Tomislava Karadžića da napuste kamp „plavih”. Ako nije, zašto nije, ako jeste, zašto im je dozvolio da ide i zašto ih sada kažnjava.
Karadžić takođe mora da kaže zašto je dozvolio Kežmanu i Koromanu da odu i ako jeste, čemu sada kazna i da li je samo to bio povod za kaznu.
Ima još mnogo nejasnih stvari, a niko ne priča ništa... (Mondo)
|