banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 04:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 08:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Od kad sam polozio vanredno za samuraja to me neinteresuje,imam slobodni stil. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 11:11 
DELETED

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 10 Maj 2006, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2005, 17:48
Pozdrav Lee-u od Wushu ekipe iz Prnjavora na celu sa Draganom... :thumbright:

Vrh

Tema posta: Re: ...
PostPoslato: 10 Maj 2006, 18:35 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
A covjece, je l' vi isto toliko puno pricate tokom treninga koliko ovde pisete??
Vise rada, manje filozofiranja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Jel kasno poceti trenirati neku borilacku vjestinu sa 20-ak godina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 23:45 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2006, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
http://en.wikipedia.org/wiki/San_Shou
isto sto je i micelijus rekao.
btw. mic. da li ti i dalje treniras sandu i dolazis li na treninge ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2006, 00:59 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2006, 21:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2006, 21:13
@Micelius
Odlučio sam da naučim neku borilačku vještinu pa malo elaborišem na temu, pa stigoh i na tvoj post. Ako sam dobro shvatio ti treniraš tradicionalni Wing Chun, a trener ti je Dragan Đ. aka Lee. Na osnovu informacija koje sam do sada prikupio Wing Chun se uklapa u viziju onoga što ja želim, ali imam nekih pitanja za tebe:

1. Čuo sam za Lee-ja i njegovo umjeće pa me zanima je li on majstor tradicionalnog Wing Chuna? Jer sam čuo da se uz njegovo ime pominje i Sanda i još neke stvari, pa me zanima ako izaberem Wing Chun da li ću na tom putu moći da steknem takvo umjeće. Naravno, interesuje me tvoje lično uvjerenje, a ne beskrajno prepucavanje među praktičarima različitih stilova.

2. Koliko godina vrednog rada je potrebno da se postane Wing Chun majstor. Negdje sam naletio na članak o porijeklu Wing Chuna gdje se pomenulo da je osmišljen tako da je potrebno 5-7 godina da se dostigne makstorski nivo. Ovo je pomenuto u kontekstu poređenja sa drugim stilovima koji su postojali u vrijeme stvaranja Wing Chuna, a ne kao neki rok.

3. Da li je Dragan trenirao kod Predraga Koviljca iz Sremske Mitrovice?

4. Kad se pominje Wing Chun ima nekih sporenja, konkretno William Cheung iz Australije tvrdi da je jedino njemu prenjet originalni “pravi” Wing Chun a da su ostali učenici Yip Mana naučili modifikovanu verziju koja ne uključuje rad nogu i slično. Gdje je u toj priči Dragan i njegovi učenici, i kakav je vaš / tvoj stav prema tome?

5. Pokušao sam da nađem nešto o vašem klubu i Draganu, ali nisam našao ništa. Imate li u planu neki web site za vaš klub? Baš bih volio da vidim koju fotografiju (možda i video), pročitam štogod zanimljivo, učestvujem na forumu i sl.

Nažalost za sada ne mogu lično da dođem u BL do vašeg kluba i vidim svojim očima kako sve to izgleda. Možda sam sve ovo malo zamrsio i odužio, ali pokušao sam da rasčlanim koliko sam mogao da ti olakšam odgovaranje. Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 08:58 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 09:54 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Ево и видео снимка

Pa to nije kung fu, to je ulična borba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 19:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru. Pogledao sam video Emin vs Cheung, šta reći sve se vidi. Posjetio sam i kungfu.co.yu, mislim da sam negdje pročitao da je prof. Vasiljević majstor više stilova, ako je to tačno da li si možda upoznat sa čnjenicom zašto je Lee izabrao da kod njega trenira baš Wing Chun. Nažalost u BL neću moći u skorije vrijeme, možda u narednim mjesecima budem sedmicu dvije u bliziini, ali to je sve. Postoji neka opcija da 2007/8 dođem u BL i tu provedem koju godinu.
Je li OK svratiti na bilo koji vaš trening ili je potrebna neka najava, mislim da vam ne remetim tok treninga. Evo još jedna serija pitanja, udahni duboko pa navali :)

1. Da li se Wing Chun izgovara "Ving Čun" ili nekako drugačije?
2. Možeš li da navedeš još neke stvarne autoritete iz svjeta Wing Chuna?
3. Koji majstorski rang ima Lee?
4. Da li se sistem rangiranja i pojaseva opisan na kungfu.co.yu primjenjuje i u vašem klubu?
5. Šta je to što tebe lično privlači kod Wing Chuna?
6. U kojoj disciplini se Lee takmičio u Phoenixu 2000. godine?
Našao sam na nekom sajtu nezvanične rezultate tog takmičenja ali u njima nema Lee-ja,
doduše moguće je da lista nije potpuna jer je bilo puno različitih disciplina.
7. Da li možeš da postaviš neke fotografije sa treninga ili nekog takmičenja na kome su učestvovali
članovi vašeg kluba?

Kako otprilike ide tok učenja, prema nekim informacijam do kojih sam mogao doći
u Wing Chunu postoje 3 forme praznih ruku, jedna na drvenom čovjeku i dvije sa oružjem,
Chi Sao i možda još po nešto. Da li u prvim mjesecima naučite sve forme ili to ide
postepeno? Kako vam izgleda trening, radite li na svakom treningu forme, Chi Sao, sparingujete li?
Gledao sam neke snimke izvođenja formi, i na prvi pogled izgledaju neprimjereno, međutim
kad se malo upoznaš sa osnovnim konceptima i pokretima i naslutiš potencijal koji leži iza tih pokreta
onda izgledaju fascinantno.

Možeš li da mi preporučiš neki link, knjigu ili neko drugo parče informacije o Wing Chunu da
zadovoljim radoznalost, jer neću moći u skorije vrijeme prisustvovati vašem treningu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
starlight je napisao:
Je li OK svratiti na bilo koji vaš trening ili je potrebna neka najava, mislim da vam ne remetim tok treninga.

Наравно. Дођи када год пожелиш.

starlight je napisao:
1. Da li se Wing Chun izgovara "Ving Čun" ili nekako drugačije?

Изговара се управо тако. У преводу значи "песница прољећа". Мада, у Кини постоји још неколико назива под којима је овај стил борења познат.

starlight je napisao:
2. Možeš li da navedeš još neke stvarne autoritete iz svjeta Wing Chuna?

Дакле, поред већ поменутог Милета Васиљевића, ту су још, као највећи мајстори, Шен Ми Ло и Сун Шан. Уколико желиш могу да ти дам још неколико имена, од којих неколицина предаје не свјетским WACMA и КУНГ ФУ универзитетима.

starlight je napisao:
3. Koji majstorski rang ima Lee?

Трећи.

starlight je napisao:
4. Da li se sistem rangiranja i pojaseva opisan na kungfu.co.yu primjenjuje i u vašem klubu?

Да. У потпуности.

starlight je napisao:
5. Šta je to što tebe lično privlači kod Wing Chuna?

Мене с почетка - немилосрдност саме дисциплине. Дакле - апсолутна борба ради апсолутног преживљавања. Временом сам заволио и другу, филозофско - религијску страну овог система.

starlight je napisao:
6. U kojoj disciplini se Lee takmičio u Phoenixu 2000. godine?

У Винг чун формама.

[quote="starlight"]Kako otprilike ide tok učenja, prema nekim informacijam do kojih sam mogao doći u Wing Chunu postoje 3 forme praznih ruku, jedna na drvenom čovjeku i dvije sa oružjem, Chi Sao i možda još po nešto. Da li u prvim mjesecima naučite sve forme ili to ide postepeno? [quote="starlight"]

Ток учења иде од једноставног ка сложеном. У првим мјесецима или годинама одрађују се базичне технике које се касније усложњавају и усавршавају неким другим техникама које се нафдовезују на њих. У почетку се раде технике везане искључиво за статични положај ногу. Без кретања. Али, тако мора, јер су ручне технике након одређеног времена усложњавају до те границе да одређена ножна кретања не би могла пратити ручне технике. Тек након неколико година (4-5) одрађују се прве технике у којима се заједно вежу руке и ноге. Али, и те технике су у том контексту базичне и основа су за касније напредне технике које су заиста борбеног карактера. Дакле - на основу тог шаблона ојег радиш на почетку развијаш свој начин и систем борења.

Што се тиче форми - податак који си дао није тачан. Постоји много већи борј форми. Ни ја сам им не знам број. Поред основних форми које се раде на почетник нивоима, тачније - на нивоима који претходе мајсторству, постоје и мајсторске форме за сваки систем којег радиш унутар самог Винг чуна. То подразумијева и неколицину различитих форми са свим оружјем са којима радиш, ако изузмемо она оружја (нож, лептир мачеви) која служе за увјежбавање. Дакле - постоји неколико форми које радимо са сабљама, дугим и кратким штаповима, моткама, кукама, хелебардама, сјекирама, копљима, вилама...

Не постоје форме које се раде са чутком. Али, постоје технике које се одрађују на истој. Али, оне се раде углавном онда када немаш партнера као супротну силу.

Што се Ћи Шоа тиче - то су већ много напредне технике које се раде након 7-8 година тренирања. О њему не могу много да ти причам. Он се најбоље објашњава када се ради. Чак ни гледање не помаже.

Литературе о правом Винг Чуну немаш баш много, првенствено зато што се Винг Чун готово никада није преносио тим путем. Он не може да се учи из књиге ни у ком случају. Али, ако те занима још нешто теоретски - само питај.

Сада сам имао мало времена, али потрудићу се да ти сљедећи пут мало исцрпније одговорим на свако сљедеће питање које поставиш...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Micelijus je napisao:
Ево и видео снимка којег сам помињао у свом претходном коментару, а који можда најбоље илуструје Чеунгову па и Тингову "вјештину" и "знање"...

http://dl3.ohshare.com/v/577063/emin_vs ... .mpeg.html

"фамозни гранд мастер" Чеунг је овај у бијелом, док је ова сировина што га разбија Тингов ученик Емин Ботзепе, у то вријеме мислим да је био или 3. или 5. ученички степен, да би одмах након овог "подвига" добио мајсторство...

hmm, ne pojavljuje se nigdje link za download, niti se ista desava :) da nije do mog kompa ili ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
@SmileY
Gore lijevo ti pise download file i predjes kursorom preko njega, kliknes i to je to........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 08:41 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 10:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Сада сам имао мало времена, али потрудићу се да ти сљедећи пут
мало исцрпније одговорим на свако сљедеће питање које поставиш...

Hvala, odgovori su bili vise negi iscrpni. Izgleda da sam malo bio
pretjerao sa pitanjima prosli put, već sam bio pomislio da nema nikog
ko želi da odgovori.

Daljac je napisao:
Дакле, поред већ поменутог Милета Васиљевића, ту су још, као
највећи мајстори, Шен Ми Ло и Сун Шан. Уколико желиш могу да ти
дам још неколико имена, од којих неколицина предаје не свјетским
WACMA и КУНГ ФУ универзитетима.

Kako se imena koja se naveo pišu na engleskom? Da malo googlam.
Toliko za sada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]