banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 11:03 Danas je 16 Jun 2026, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2025, 20:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
motozeljo je napisao:
Castra je napisao:
Imamo li na forumu nekog airsoft stručnjaka? Interesuju me neke puške, pa bih volio pokupiti koji savjet... :D

Prvo predvojnička obuka, u vrletima, bez mobilnog i ostalih blagodeti današnjice, spavanje pod šatorom, od pića voda a hrana isključivo konzerve i ono što uloviš .......... pa ako zadovoljiš možda te pustimo sprat više.
U to malo modernizuj, ubaci dron da pilotira. Al sa knap baterijom!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2025, 22:39 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:
AirSoft Savez Republike Srpske:

AT Guardian iz Banje Luke
Shadow Regiment - Gradiška
“Спецназ” - Banja Luka
Airsoft klub Hellhounds — Doboj
ASK Ares — Prijedor
Airsoft klub “Vukovi” — Derventa
Airsoft klub “Vukovi” - Pale
ASK - Brod

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Raspitaj se koliko je njih bilo na info razgovorima u sipi, a koliko ih je bilo iz federacije.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 08:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što bi bili u SIPA-a? Ne ideš tamo kad kupuješ oružje, a da te zovu za airsoft.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 12:43 
Bič božji
Bič božji

Za lično naoružanje za nabavku sa dozvolom za nošenje ili držanje u Republici Srpskoj nije nadležna sipa već MUP Republike Srpske. MUP tj. njegovi službenici procjenjuju i izdaju potrebne dozvole ili odobrenja za nabavku ličnog naoružanja.

Kad nabaviš airsoft opremu postaješ "zanimljiv" sipi jer se oprema nabavlja za klub u Republici Srpskoj, a za federaciju im puca kurac. Tamo rade šta hoće.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 13:24 
Administrator
Korisnikov avatar

I biko živ od Srba iz SIPA-e i airsoft klubova nije našao za shodno da javno progovori o tome? Čak ni Dževad Osmančević, "stručnjak za terorizam"?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Možda misliš na Galijaševića!?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 15:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Već sam bio na pola u snu. Da, Galijaševića.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 16:39 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
I biko živ od Srba iz SIPA-e i airsoft klubova nije našao za shodno da javno progovori o tome? Čak ni Dževad Osmančević, "stručnjak za terorizam"?

Srbi u sipi su nacionalna manjina, slabo da se šta pitaju a još slabije smiju "ići lajati okolo" ...... zarad dobre plate i položaja prećutaće sve. Neću etiketirati sve srbe ali VEEELLLIIIKKKAAAA većina.

Ovi iz airsoft klubova u Republici Srpskoj ako bi i šta rekli, zna se ...... odma stavljaju sebi omču oko vrata i etiketiraju se. A onda zna se bjesomučni pozivi na info razgovore i da ne nabrajam dalje .....

A Galijašević je plaćen da "uzburka" vodu kad mu kažu i naravno kad plate (da ćuti ili da govori).

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Srba u SIPA ima skoro isto kao i muslimana, a duplo više od Hrvata. Jedno vrijeme su imali i najviše komandnih pozicija. Direktor SIPA je srbin, Darko Ćulum. Prije njega je takođe bio Srbin, Perica Stanić čini mi se

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 17:25 
Bič božji
Bič božji

Podatak ti je irelevantan, za dobru platu i položaj ćute, mute i čekaju penziju.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2025, 17:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Podaci su irelevantni ali viber grupe su istina.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2025, 23:15 
Bič božji
Bič božji

Da malo začinimo ..... poziv je upućen.

https://www.bl-portal.com/drustvo/uznem ... uka-video/

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2025, 05:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Paranoja je zajebana stvar.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2025, 23:55 
Bič božji
Bič božji

Uživaj još dok možeš. I pravi se kao da je sve u redu. Kao oni u Sipi.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2025, 04:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Da ponovim: osim tekućih stvari ova vojska nema nikakve zalihe hrane. Čizme kupuju pripadnici sami sebi. MTS zastarjeva, kada prođeš pored kolona vozila vidiš da su hrđava, trula i u lošem stanju. I najbitnije od svega, posljednje generacije kadre ratovanju su na izmaku. I tu ne mislim na tvoju generaciju, nego na svoju. Zaključak - i kad bi htio neko ratovati, nema čim, a ni sa skim.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2025, 09:59 
Bič božji
Bič božji

Zaključak ti je skroz pogrešan. Jedna strana se otvoreno sprema, vrši poprilično dobru pješadijsku obuku, obuku obavlja u terenskim uslovima radeći na topografskim kartama, obuku drže oni koji su prošli rat, imaju vojna vozila (kamione) i imitaciju oružja koja je najbliža stvarnom oružju i po težini a o obliku da i ne govorim. Ne sumnjam nimalo da se tu nađe i poneka prava stvar, da se opali i koji pravi metak .... da se i "omiriši" barut.

Ako SFOR nije uspio razoružati najmanje jednu brigadu VRS, šta misliš koliko muslimana i hrvata nisu razdužili svoje naoružanje. A ko će sa kim i sa čim i protiv koga .... vidjeće se.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2025, 10:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta onda reći ua to da je kod nas policija nabavila duge cijevi za sve pripadnike MUPa, što nabavljaju oklopna vozila i helikoptere?
Reći da se neko pstema za rat airsoftom je isto kao da kažeš da se mi spremamo za SP igrajući FIFA-u.
Vi ćto prizivate "drugo poluvrijeme" mi niste jasni.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2025, 18:34 
Bič božji
Bič božji

To što policija nabavlja i treba da nabavlja. Svaki pripadnik MUP-a RS ili prijeratnog SUP-a (bilo zaposlenik bilo rezervista) je u RR magacinu imao dugu cijev i odgovarajuću količinu municije za istu. Takođe i MUP RS a i prijeratni SUP je imao oklopne transportere, prvo rumunske TAB 71 pa BOV M-86. Imali su i helikoptere prvo američki Bell pa su dobili i domaće Gazelle. Prve maskirne uniforme u SFRJ su nosili pripadnici republičkih SUP-ova i to još od sredine 70-tih (nakon operacije Raduša 72) a JNA ih je počela koristiti od 1986 i to pt vodovi vojne policije i padobranci, prvi Ingrami, prvi H&K MP5, prve SAR 80 su nabavljane za pripadnike SUP-a, najbolje snajperske puške sa Cal Zeiss optikom je u svom sastavu imao svaki republički SUP. Jedini koji su se u SFRJ mogli po opremljenosti (bar u naoružanju) i to donekle porediti sa republičkim SUP-ovima su bili pripadnici 63.padobranske brigade. Prvi BOV M-86 je isporučen 1986. a zadnja 3 komada BOV M-86 od strane TAM Maribor isporučeni su u junu 1991. u Maršalki u Zagrebu i odveženi su za Titograd. Da ne znam od čega da je napravljen vrijeme mu je i treba da se odmjeni nečim savremanijim i boljim.

I da .... nisam paranoičan.

I da ..... ne prizivam i nikad nisam prizivao drugo poluvrijeme.
Rat ne spominju srbi a ni hrvati već samo muslimani. I to otvoreno kažu ........ i to ministri i političari. Da ne spominjem narod ..... u cjelini.

I da ..... sve što je napisano u članku je istina, a ti dokaži da nije .... da nema pješadijske obuke, obuke u topografiji, i da ne vježbaju sa vjernim kopijama pješadijskog naoružanja.

Ponašaš se kao noj, kao oni u SIPI ..... za dobru platu i položaj zabili su glavu u pijesak.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2025, 19:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Tvoj problem je što ili nisi ili si jako malo u kontaktu sa "drugom stranom" i svoj stav temeljiš na onome što vidiš na internetu, a internet je pun kuronja koji pišu svakakve komentare, na svim stranama. Igrom slučaja kroz posao se svakodnevno srećem sa muslimanima, nešto rjeđe sa Hrvatima i uglavnom su to obični ljudi kao ti i ja koji samo gledaju kako da spoje od prvog do prvog i koje muče iste brige kao i nas.
Plus, jedna stvar je drugačija u odnosu na devedesete, a jako je bitna. Nema državne imovine, sve je privatno. Devedesetih se kamara ološa bacila u politiku jer je osjetila da bi mogla tu državnu imovinu prisvojiti i njima je odgovarao sukob. Misliš da bi sada ijedan političar, osim deklarativno, stvarno zagrizao do te mjere da započne rat? Pa sve što ima u ovoj Bosni je njihovo, nisu ludi da pale svoje.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2025, 00:28 
Bič božji
Bič božji

Moj problem je što sam ulazio na Kosovo sa službenim vozilom na BiH tablama i radio tamo, što sam 5 godina radio na Pešteru trougao Tutin-Sjenica-Novi Pazar, posebno sam upoznat sa planinom Golijom tamo gdje su oni dobročinitelji kampovali, što sam radio u Kravicama, Srebrenici, Bratuncu i Skelanima, ili Rožajama, Andrijevici ili Plavu ..... Dovodio sam telefoniju na džamije u Tutinu, Sjenici, Novom Pazaru, Kula gradu kod Zvornika ..... i nagledao sam se svega. Ulazio sam u kuće domaćina i čašćavan kao najrođeniji a isto tako me nisu htjeli pustiti u dvorište. A o saradnji sa šiptarima, muslimanima domaćim i onim iz Srbije, turcima i albancima iz albanije ne moram .... sa skoro svima njima sam u svakodnevnom kontaktu kroz posao.
Stoga Zoka vrlo dobro poznajem situaciju, a u prilog su ti dešavanja u Crnoj Gori gdje zbog 4 budale sa čakijama ispaštaju obični ljudi. Zato Zoka budi siguran od onih stotinjak koji prođu obuku bar pet će biti dovoljno dobro indokrinirano da naprave nešto prije ili kasnije.

Vrh

[ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]