skeva je napisao:
Nemam dijete ali trenirao sam sve i svasta

, pa ti mogu reci par "mudrosti".
Bitno je da dijete nesto trenira, sta trenira manje je bitno. Prvo sto cu reci je da se mnogi odlucuju na karate, ali to ne drzi djeciju paznju mnogo, malo djecaka i djevojcica ostane da trenira godinama taj sport. Fudbal je najretardiraniji sport u istoriji treniranja, djeca se bakcu oko toga godinama ali nema vajde, ne razvijaju se fizicki kako treba, treneri nisu strucni i posvecuju djeci malo vremena.
Moji pikovi za pravilan razvoj djeteta su plivanje, vaterpolo, rukomet i odbojka, i to ovim redom. Plivanje je broj jedan. Kada malo poraste onda ga dati na ragbi (subjektivan sam ovdje

), da razvije dodatno tijelo i da postane momcina i dobar covjek.
Vjerovatno sam masio poentu ali nema veze

Meni se uopšte ne čini da si mašio poentu. Upisati na početku nešto da se pravilno razvija (plivanje, gimnastika i slično), kasnije kad malo odraste (desetak godina) već će sam skontati šta hoće.
Malo je debilno tjerati dijete da radi nešto za čim roditelj žali iz svoje mladosti, a ono jadno ni časa se ne interesuje za to.
Znam dosta roditelja koji su forsirali fudbal, a oni ko i sam loptu gledaju kao društveno zlo koje valja iskorjeniti.
Od kolege buraz izrazio želju da trenira streličarstvo, kad je prošlo par mjeseci mali na svim takmičenjima pokupio medalje. Do tad pljusnuli silne pare na tenis kao da će za deset godina biti poznatiji od Đokovića, a on ni jedan trening nije s voljom odradio već onako što mora.