Schlager je napisao:
interesantno da se nisu sjetili banjaluke dok se vaterpolo nije poceo raspadati kao sport,a italijani digli ruke cak i od lige sampiona u vaterpolu...
...
hajde da se slozim i ja sa Schlagerom vjerovatno prvi i zadnji put po pitanju ovoga sporta.
A i Vanja mi se cini kao intelegentan momak, pa ne znam cemu ovakve izjave.
U vaterpolu kao i u drugim malim sportovima nije problem "kupiti" ekipu i osvojiti trofeje. Najbolji primjer za to vam je Talijan Volpi, koji je od Pro Reka napravio reprezentaciju svijeta, pa je tako prvi tim igrao samo ligu sampiona i tu je bio takoreci dreamteam vaterpola, a drugi tim Pro Reka je igrao talijansko prvenstvo
Kada mu je dosadilo sa Pro Rekom onda je uzeo u Crnoj Gori Kotor mislim i u Hrvatskoj rijecko Primorje itd.
Sada taj isti covjek je ugasio Pro Reko zbog sukoba sa Lenom, i naravno igraci traze angazman, pa su Prle, Pijetlovic dosli u Zvezdu, Sukno u Jug itd.
Inace ovo sto Vanja govori je kratkotrajan sistem rada, koji na kratke staze donosi uspjeh, ali na duge unistiva sport. Da bi se jedan klub napravio i funkcionisao kako treba i imao neku buducnost treba mu prije svega mladja starosna kategorija, a to je rad sa mladima. Da je Vanja rekao, napravicemo internat za djecu u skolama, koji su veliki talenti da dodju igrati u Banja Luku, ja bih prvi bio odusevljen idejom, ovo sto on predlaze je bacanje pare. U Banja Luci postoje vec vaterpolo klubovi sa talentovanom dijecom, i to je na tkz. amaterskom nivou, u smilsu radi se pretezno sa mladjim uzrasnim kategorijama koja ucestvuju izmedju ostaloga vankonkurencijski na takmicenjima u Srbiji.
Buducnost vaterpola u Bl je da se konacno napravi vaterpolo savez BiH, Vaterpolo Savez RS i VS Federacije postoje vec.