banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 04:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Formula 1 (2011)
PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Evo par komentara na tu temu:

Citiraj:
Red Bullov vozač smatra da ukidanje zabrane korišćenja timskih naredbi u 2011. godini neće uticati na trkanje.

"Timske naredbe nikad nisu napustile Formulu 1. Gledajte to je nešto što u Formuli 1 postoji od pedesetih godina. Timske naredbe uvek su bile prisutne, posebno kada u timu imate dva dobra vozača kojima na taj način pomažete u ostvarivanju boljeg rezultata," izjavio je Webber za BBC.

"Već smo viđali takve situacije po celom gridu. I ja sam se nekoliko puta našao u situaciji da moram da pomognem timskom kolegi, ali sam i nekoliko puta dobio pomoć. Mislim da se ništa neće promeniti jer nećemo svakog vikenda viđati timske naredbe."

i

Citiraj:
Predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, izjavio je da će njegovi vozači u sledeću sezonu ući potpuno ravnopravno.

Felipe Massa i Fernando Alonso će narednu sezonu započeti ravnopravno, a ukoliko jedan od vozača bude imao značajnu prednost biće moguće korišćenje timskih naredbi.

"Da mislim da jedan od naših vozača ne može da pobedi u šampionatu promenio bih ga. Želim dva vozača koja imaju uslove za pobedu," izjavio je di Montezemolo.

"Ne želim da imam osobu koja je od prve trke frustrirana jer zna da ima manje snage. Pored toga, trke Formule 1 su veoma nepredvidive i svašta može da se dogodi."

"Veoma je važno da postoji razumevanje između vozača u slučaju potrebe. Drugom delu sezone ćemo pristupiti veoma otvoreno, ali u prvom delu je u interesu tima da oba vozača dovede u najbolju moguću poziciju."

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Prema rečima di Montezemola još postoji mogućnost da nekoliko timova napusti F1 i formira novi šampionat nakon 2012.

Političke nesuglasice sa FIA-om, koje su bile prisutne tokom predsednikovanja Maxa Mosleyja, su izglašene nakon njegovog odlaska.

Međutim, Concorde ugovor, koji je trenutno na snazi, ističe pre 2013. godine, i Ferrarijev predsednik nagoveštava da će timovi ponovo tražiti više novca, od unosnih prihoda koje Formula 1 ostvaruje.

Prema pisanju Telegrapha, Montežemolo poredi trenutno stanje u Formuli 1 sa zatvorom.

„Nalazimo se na raskršću“, izjavio je Montezemolo.

On je dodao da su trenutno moguća tri scenarija: status kvo, novi vlasnici sporta sa Bernijem Eclestoneom na čelu, ili model kao u NBA ligi.

Naime, Američka košarkaška liga je u vlasništvu timova.

„Na kraju, uvek možemo da nađemo različitog promotera. Ovaj biznis i nije tako komplikovan kao što se čini“, rekao je di Montezemolo.

Citiraj:
Bernie Ecclestone je pretnje Luce di Montezemola, oko odvajanja timova F1 u 2013., nazvao "čistim glupostima."

Luca di Montezemolo je, pre nekoliko dana, izjavio da F1 mora dati više novca, nakon isteka Concord ugovora, 2012., ili će da izgubi velike timove.

"Tata" Formule 1, Bernie Ecclestone, je na to izjavio: "To je ono što on(Montezemolo) priča svake godine, kada krene u Maranello: "Nama treba više novca"."

"Oni se neće rasturiti. Sve su to stvari, koje su oni probali i ranije. Luca je divan momak, ali voli da kaže takve stvari, a kasnije zaboravi šta je rekao", dodao je Ecclestone.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Renault je potvrdio kako je ugovor s Vitalijem Petrovom produžen na dvije godine, te da će Rus ostati momčadski kolega Robertu Kubici, koji je ranije produžio ugovor za iduću sezonu.

"Vrlo sam sretan što ću ostati u momčadi i ponosan sam što ću predstavljati Lotus Renault GP 2011. i 2012. godine," rekao je Petrov.

"Ove sam godine mnogo naučio o sportu, stazama i bolidu. Ovo znanje će mi pomoći biti još boljim u budućnosti. Veoma sam uzbuđen zbog nastavka suradnje s ovom sjajnom ekipom i uvjeren sam kako ću ispuniti očekivanja."

Citiraj:
Ako se može vjerovati novim glasinama, Red Bullova B momčad, poznatija kao Scuderia Toro Rosso, navodno je ponovno postavljena na prodaju po cijeni od 30 milijuna dolara.

Dietrich Mateshitz, vlasnik Red Bulla, momčad je pokušao prodati i prošle godine, ali je naposljetku odustao od ideje. Naime, zbog loše ekonomske situacije, više se isplatilo investirati u momčad, te je ponovno pokušati prodati kada se svjetska ekonomija popravi.

Citiraj:
Formula One Management potvrdio je kako će ove godine započeti prenositi utrke Formule 1 u punoj HD rezoluciji (1080i).

Sve kamere uz stazu imat će full HD specifikaciju, dok će on-board kamere, zbog tehničke kompleksnosti, snimati u dosadašnjoj rezoluciji, koja će video obradom biti uvećana na 1080 piksela.

Njemački Sky, brazilski Globo i britanski BBC već su najavili upotrebu novog formata, dok će ostale TV kuće utrke prenositi u uobičajenom formatu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ferrari potvrdio datum prezentacije bolida. Novi bolid Scuderije biti će predstavljen u Maranellu, 28. januara, četiri dana prije početka prvih predsezonskih testiranja u Valenciji.

Citiraj:
Renault F1 tim potvrdio je kako će svoji novi bolid u Lotusovoj crno-zlatnoj kombinaciji boja predstaviti 31. januara na Autosport International Showu u Birminghamu u Velikoj Britaniji.

Citiraj:
Mercedes GP pridružio se Toro Rossu i Sauberu u predstavljanju novog bolida u Valenciji.

Mercedes MGP W02 bit će predstavljen na prvom danu predsezonskih testiranja u Španjolskoj 1. februara, gdje će ujedno odvesti svoje prve krugove.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za sve one koji F1 trke prate preko HRT-a tužna vijest

Citiraj:
Ono što su svi ljubitelji najpopularnijeg automobilističkog natjecanja pokušavali negirati posljednjih godinu dana, urednik sportskog programa HRT-a, Bruno Kovačević, nažalost je potvrdio - Formula 1 ove godine neće biti prisutna na HRT-u.

U intervjuu za Večernji list, Kovačević je objasnio kako je smanjenje proračuna sa 120 na 59 milijuna kuna, između ostalog, rezultiralo opraštanjem od prijenosa F1 utrka.

"Lani smo dobili popust, no sada Formulu 1 ne možemo kupiti niti uz popust. Uostalom, mi kao javna televizija primarno moramo pratiti hrvatske sportaše, klubove i reprezentacije. A Formula 1 bi nas stajala koliko i pet svjetskih prvenstava i jedno europsko. Riječ je o najvećim natjecanjima u rukometu, skijanju, vaterpolu, plivanju i gimnastici, te u košarci," izjavio je Kovačević.

Do početka nove sezone Formule 1 ostalo je nešto manje od dva mjeseca i još uvijek nije poznato hoće li neka druga hrvatska TV postaja iskoristiti priliku prijenosa F1 utrka.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:?
Sad smo, ako necemo da gledamo neki strani kanal, osudjeni da slusamo one neznalice na BHT1 :banghead:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 19:43 
"eksperti" od komentatora...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sva sreća pa neki imaju i SKY DE :D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Formula 1 širom sveta povećala gledanost u 2010. godini.

Za 2010.godinu u Formuli 1 se kaže, da je jedna od najuzbudljivijih u zadnjih nekoliko godina.

To dokazuje i povećanost gledanosti ovog sporta, koji je dostigao neverovatnu cifru od 527 miliona gledalaca, širom sveta.

FOM je na to dodao, da je prikazano preko 16.000 sati materijala F1, u 187 zemalja, širom sveta.

„Iako je 2010. donela mnoge dobre stvari, 2011. će biti još bolja, jer Formula 1 radi na tome da se poboljša i da još više očara publiku, širom sveta“, dodao je Bernie Ecclestone.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kubica doziveo udes na reliju, pisu da ima nekoliko preloma... Ako nista bar mu zivot nije ugrozen... Je*ao ga reli... :( :( :( :(

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Citiraj:
Formula 1 star Robert Kubica has suffered fractures to his left arm and left leg after a high-speed rally crash in Italy, BBC Sport understands.

The 26-year-old Pole crashed into a church wall and was air-lifted to a hospital near Genoa.

A spokeswoman for his British-based Renault team told Reuters the driver was conscious and a statement would be issued shortly.

It looks unlikely he will be ready for the new season, starting on 13 March.

Kubica's injuries are not thought to be life-threatening, but following surgery to his left arm in 2003 after crashing in a Formula 3 race, there will be some doubts about his ability to continue in the sport.

A Renault statement read: "Robert Kubica suffered an accident at high speed this morning while competing in the Ronde di Andora Rally.

"The driver was airlifted to Pietra Ligure Hospital where he is currently undergoing medical checks. His co-driver [Jakub Gerber] is fine."

They added that another statement would be issued as soon as more information was known about their driver's condition.

Reports suggested that Kubica was 4.6km from the start of the Ronde di Andora rally when the crash occurred on Sunday.

Kubica regularly competes in rallies and was driving a week after testing the new Renault in Valencia ahead of the opening Formula 1 race in Bahrain.

He was an impressive performer last season to finish in eighth position in the drivers' table, securing second at Melbourne and a third in Monaco and Belgium.

Kubica also suffered a bad crash at the Canadian Grand Prix in 2007 and was forced to miss one race. He returned a year later on the same track to claim his first Formula 1 victory.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:? :(

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
A jesu indijanci... I on i Montoja, Kimi...
Ko ce ga zamijeniti?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sva sreća pa je tu Petrov :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Iako je postojao rizik da bi mu mogli amputirati ruku, izgleda da do toga NECE doci, ali je pitanje kolika ce funkcija biti u toj levoj ruci, jer je 2003 doziveo tesku povredu kada su mu ugradjene ploce u nju... Izgleda da je zavrsio sa F1 (nadam se da nije tako), tesko da cu ga ikada videti u Ferrari-u

Zamena za njega je verovatno Bruno Sena, ali meni je to lose resenje, bolje da su uzeli Grozana

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Djes ti do sada?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zar su povrede tako gadne?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2521 ... coulthard/

:?
Nadam se da ce se oporaviti!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kažu da su uspjeli operisati ruku ali da će oporavak biti dug. Velika vjerovatnoća da neće učestvovati na prvih nekoliko utrka...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Flavio Briatore nakon što je posetio Roberta Kubicu izjavio je da će se Poljak vratiti trkama za šest meseci.

Bivši šef Renault F1 tima je rekao da je Kubica veoma dobro raspoložen i da već razmišlja o povratku u Formulu 1.

"Oseća se veoma dobro, uprkos stravičnoj nesreći koju je imao. Veoam sam srećan što sam ga video dobro raspoloženog i drago mi je što sam ga obišao i razmenio nekoliko reči sa njim", rekao je Flavio Briatore.

"Kubica je izuzetan mladić i ima veliki potencijal za brz oporavak. Nismo razgovarali o samoj nesreći, ali smo dosta vremena posvetili Formuli 1 i njegovim šansama za povratak trkama. Mogu da se kladim da će on za 5-6 meseci biti u dobroj formi i da će se naći za volanom formule", dodao je Briatore.

Specijalista za ruku, dr. Igor Rossellio, koji je operisao Kubicu, kaže da je još uvek rano da se priča o datumima oporavka, čak i o tome da li će ponovo moći profesionalno da vozi.

"To je nemoguće predvideti. Sa nervnim sistemom se nikad nezna, mnogo toga zavisi od samog pacijenta", rekao je Rossellio.

http://www.f1-serbia.com/najnovije/briatore-kladim-se-da-ce-kubica-za-sest-meseci-voziti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]