banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 22:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2010, 00:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
laoce je napisao:
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
То су биле утакмице. Сјећам се , брат и ја навијемо сат, устанемо у 3-4 ујутро, дресови Булса се облаче, и HRT3 лаганице... :D

eh, da...sjecam se prvog finala, tad sam navijo za jutu. kad su bulsi poveli sa 2:0, a malone u drugoj promasio zadnja dva slobodna bacanja za pobjedu. pa onda juta izjednacila na 2:2, pa 3:2 za bulse, pa sesta utakmica, pa onaj majmun brajon rasel promasio polaganje na kraju za prednost jute, pa onda stiv ker jedno 4-5 sekundi pred kraj sa poludistance za +2 za bulse. i poslije juta opet izgubila loptu, kukoc zakuco za konacan rezultat, a onaj sa hrta poludio od srece.
sljedece sezone sam navijo za bulse, iz nekog razloga. mozda zato sto je pola mog razreda, a i moj brat, navijalo za jutu, a ja vazda volio da kontriram :D

Ja sam bas iz tog razloga navijao za Utah ( iliti ekipu Jutaha sto bi rekli Mirza i Rusmir :) , jer su svi zbog Dzordana navijali za Bulse.
Nekad su igrali u normalnom terminu ili je to bila snimka, ne sjecam se vise, pa kad mama povice rucaaaaaaaaaaak , a ja - evo sad cu za 2 minuta(toliko je stajalo na semaforu) .Ne moram ni reci da sam redovno rucavao hladno jer su se ta 2 minuta znala produziti i na pola sata, bez produzetaka. :D
Sjecam se 6. finalne utakmice kad je Juta vodila par sekundi prije kraja i onda MJ koji se dotad ispromasivao ko nikad , iz svog poznatog poluokreta sa po terena zabi tricu . Imala je juta jos jedan napad . ali nista od toga. Istog momenta sam ugasio tv i otisao na spavanje, bijesan.
U zadnje vrijeme ne pratim NBA ( i kad nadjem vremena, nemam gdje,niko ne prenosi) , tako da ne mogu ocijeniti kako sad igraju, ali Evropa se mnogo priblizila Americi , samom fizickom spremom igraca, a to je bilo glavno sto ih je odvajalo od NBA . Gledajuci neki dan onaj film " Jednom braca " skontao sam koliko su nasi igraci po tom pitanju bili infantilni u odnosu na Amere, Kukoc ko paucak , a nakon par godina u Bulsima - 20 kila mase vise.

Ово је тачно, сада се у Европи доста више полаже на снагу и експлозивност.
И ова нова правила којима је тројка одаљена на 6.75 м , измјењен облик рекета умногоме ће промијенити концепт игре. Мање ће се шутирати тројке (бар у почетку), а више ће се базирати на игру у рекету што изискује бољу физичку припремљеност.
Говорио је скоро и Жељко Обрадовић о томе...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 09:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Mislim da ce za nekih 10 god. obe lige biti ravnopravne...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
уф НБА је онако љепша за гледање, атрактивнија. али ту се некако више истичу индивидуалци. у Европи ми је некако више тимски рад. и ја сам као млађи пратио НБА, у оно доба док је још Џордан играо, али у задње вријеме апсолутно не пратим. само гледам европску кошарку.

оно што ми се дефинитивно допада више у Европи је пуно боља атмосфера на утакмицама него у Америци. амери читаву утакмицу само вичу дифенс, офенс :D

амери дефинитивно више улажу у кошарку и боље су орагнизовани и играчи су боље физички спремни.
ето и европа има добре кошаркашке школе, могли би само мало од почетка да форсирају више физичку спремност па да онда наши играчи лакше парирају оним набилданим црнцима :D

а не могу вам описати колико готивим Бодирогу што никад ниjе отишао у НБА 8)

Poslednji put menjao Шајин dana 21 Okt 2010, 17:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 15:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Slazem se za Bodirogu, takav se vise ne radja...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:18 
Veteran
Veteran

Ма Боди је краљ.. кад се само сјетим како је излеватио Кармела Ентонија :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
јан_де je napisao:
Ма Боди је краљ.. кад се само сјетим како је излеватио Кармела Ентонија :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4[/youtube]

Onu prvu fintu bih mogao gledati čitavu noć. Što se tiče košarke mislim da je Evropa definitvno rame uz rame NBA! Pogotovo sa ovim novim pravilima što neko reče da će se izmjeniti i fizička sprema igrača znači da će Evropljani biti uz rame crncima jer da se ne lažemo oni vode glavnu riječ u NBA. Takođe popravlja se i ljepota evropske košarke, postaje atraktivnija iako je mnogo više taktike u njoj. Biće to za par godina pravi raj za gledanje. Kada bi bilo više mečeva između NBA timova i ovih iz Eurolige mislim da bi razlika još brže postala neprimjetna međutim okean je čudo... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:51 
Veteran
Veteran

Слажем се да би било добро да се што више мечева игра између евролигаша и чамуга...
Поготово ми се свиђају ове на америчком тлу, Дуле Вујошевић је пробио лед, сад очекујем сл. сезоне још побједа Европљана.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]