banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 19 Nov 2009, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pregled glasina, spekulacija, nepotvrdjenih i potvrdjenih transfera za sledecu sezonu, najnovije izdanje:

Meklaren - Mercedes (potvrdjeno)
1. Baton (potvrdjeno)
2. Hamilton (potvrdjeno)

Mercedes GP
3. Rozberg (potvrdjeno)
4. Hajdfeld (nepotvrdjeno)
Sutil (spekulacija)
Rajkonen (spekulacija)
Sumaher (spekulacija)

Red Bul - Reno (nepotvrdjeno) / Mercedes (mogucnost) / Kosvort (poslednja opcija)
5. Fetel (potvrdjeno)
6. Veber (potvrdjeno)

Ferari
7. Masa (potvrdjeno; minimalna mogucnost komplikacije zbog povrede)
8. Alonso (potvrdjeno)
Fizikela (u slucaju da Masa ne bude vozio - malo verovatno)
Sumaher (spekulacija, u slucaju da Masa ne bude vozio)

Vilijams - Kosvort (potvrdjeno)
9. Barikelo (potvrdjeno)
10. Hilkenberg (potvrdjeno)

Reno (moguce kao Gordini - Reno; jos uvek nije 100% siguran njihov nastup)
11. Kubica (potvrdjeno - zavisi od ucesca Renoa)
12. Kovalainen (spekulacija)
Sutil (spekulacija)
Montanji (spekulacija)
Digrasi (spekulacija)
Grozan (verovatno ne, nakon razocaravajuceg debija)

Fors Indija - Mercedes (potvrdjeno)
14. Sutil (potvrdjeno; ima opciju da ga puste ako ga pozove neki veci tim)
15. Liuci (potvrdjeno)
Candok (spekulacija)
Jani (spekulacija - vrlo moguce ako Sutil ode)

Toro Roso - Ferari (najverovatnije) / Reno (mogucnost, ako Red Bul dobije Mercedes)
16. Buemi (potvrdjeno)
17. Algersuari (nepotvrdjeno)
Hartli (spekulacija - Red Bul test vozac)
Jani (spekulacija)

Kampos Meta - Kosvort (potvrdjeno; postoji mogucnost da okasne sa sasijom)
18. Sena (potvrdjeno - donosi sponzorstvo)
19. Delarosa (nepotvrdjeno - iskusan vozac)
Petrov (nepotvrdjeno - donosi sponzorstvo)
Maldonado (spekulacija)
Lopez (spekulacija)
Pike (spekulacija)

Virdzin/Manor - Kosvort (potvrdjeno)
20. Glok (potvrdjeno)
21. Digrasi (spekulacija)
Dejvidson (spekulacija)
Kerol (spekulacija)
Pike (spekulacija)
Gereri (spekulacija)

USF1 - Kosvort (potvrdjeno; postoji mogucnost da okasne sa sasijom)
22. Vilnev (spekulacija)
23. Delarosa (spekulacija)
Vurc (spekulacija)
Montanji (spekulacija)
Hanter-Rej (spekulacija)
Samerton (spekulacija)
Andreti (spekulacija)
Bus (spekulacija)

"Lotus" - Kosvort (potvrdjeno)
24. Truli (nepotvrdjeno)
25. Sato (nepotvrdjeno)
Dejvidson (spekulacija)
Kobajasi (spekulacija)
Vilnev (spekulacija)
Fauzi (spekulacija)
Jung (spekulacija)

Sauber - Ferari (nepotvrdjeno; nemaju obezbedjeno ucesce u sampionatu ali odlaskom Tojote otvorila se pozicija)
26. Hajdfeld (nepotvrdjeno)
27. Klin (nepotvrdjeno - Sauberov test vozac)
Fizikela (spekulacija - Ferarijev test vozac ima dozvolu da vozi za neku drugu ekipu ako Masa bude zdrav)
Petrov (spekulacija - donosi sponzorstvo)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iz mercedesa izjavili da nece Schumacher voziti za njih tako da su sve spekulacije otklonjene... Bar za sada 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
naravno, šta će im levat

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O sofercino nisam te prepoznao... Mika jesi li to ti 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ARGENTINAC Jose Maria Lopez (26) sljedeće će sezone sjediti u bolidu nove momčadi u Formuli 1, USF1 tima. Preostalo mu je tek osigurati ostatak sponzorskog paketa potrebnog za financiranje mjesta vozača.

Potvrdio je to, putem svoje službene web-stranice, nakon što je pohodio sjedište momčadi u Charlotteu.

"Sve smo usmeno dogovorili, a sljedećeg bismo tjedna trebali i kompletirati suradnju - kazao je nekadašnji test-vozač Renaulta s iskustvom natjecanja u Formuli 3000 i GP2, te pobjednik u posljednja dva TC2000 prvenstva."

"Voljeli bismo potpisati ugovor što je prije moguće, jer se situacije u motosportu vrlo brzo mogu preokrenuti na neželjenu stranu. Bio bih sretan kada bi on sljedeće sezone vozio za nas. On nije samo jedan od vozača, on je mnogo više. Vrlo smo zainteresirani za zajedničku suradnju", dometnuo je Peter Windsor, osnivač momčadi.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

F1: Rozberg za volanom Mercedesa

Nemac finskog porekla Niko Rozberg voziće sledeće sezone za Mercedes u šampionatu Formule jedan, saopštila je ta ekipa.

Kompanija Mercedes prošle nedelje je kupila većinski deo akcija ekipe Bron GP, koja je ove godine osvojila titulu u konkurenciji konstruktora i pojedinačno, zahvaljujući Džensonu Batonu.

Britanski vozač potom je potpisao za Meklaren, dok je Brazilac Rubens Barikelo prešao u Vilijams.

Još se ne zna ko će biti drugi vozač Mercedesa, a šef tima Ros Bron odbacio je mogućnost da to bude sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher.

"Niko je veliki talenat i sa četvorogodišnjim iskustvom u F1 moći će odmah da donese dobre rezultate našoj ekipi", rekao je Bron.

Rozberg je prethodne četiri sezone vozio za Vilijams, a najbolji rezultat u karijeri ostvario je prošle godine u Singapuru, kada je osvojio drugo mesto.

Njegov otac Keke 1982. godine je bio šampion F1.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sauber buys team back from BMW

BMW has revealed that it sold its Formula 1 team back to former owner Peter Sauber on Thursday. As a deal with Swiss investments firm Qadbak was apparently not fully completed, the Sauber name should now be granted permission to re-enter the sport next year, providing all other teams agree.

With Sauber having been bought by BMW at the end of 2005, Swiss businessman and former team owner Peter Sauber remained a shareholder of the Hinwil outfit, which had seemingly been purchased this year by Qadbak; with that deal supposedly not fully confirmed, though, the Sauber name could now return as a team in 2010.

"I am very relieved that we have found this solution," Peter Sauber commented. "It means we can keep the Hinwil location and the majority of workplaces. I am convinced that the new team has a very good future in Formula 1 whose current transformation with new framework conditions will benefit the private teams.

"Our staff here are highly competent and motivated and I look forward to taking on this new challenge together with them. I would like to thank BMW for four shared years that have, in the main, been very successful."

'A further agreement with Peter Sauber proposes personnel cuts from the current level of 388 to around 250 employees,' BMW's Friday statement reads, with more job cuts being possible at a later date. 'The restructuring of the team and compliance with future framework conditions have made this essential. Notices of redundancy have therefore been issued today. BMW AG regrets the need for these personnel cutbacks and will support the restructuring.'

In order for Sauber to be granted a place on the 2010 grid as a 14th entry, however, both governing body the FIA and all other teams must grant mutual consent; the former had already given the nod for Qadbak, only for teams such as Williams to disagree due to not knowing details of the team's new owners. With the established Sauber returning, though, it is now likely that next year's grid will soon be boosted to 28 cars.

Poslednji put menjao Hertzog dana 27 Nov 2009, 19:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

da to je onaj što je peglao šumahera 2 godina sa puno slabijim bolidom...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

contador je napisao:
Hertzog je napisao:

Vidim koliko pratis F1 i koliko se razumes u nju...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko god da ne znam to je duplo više nego što ti znaš...ferari ganferi

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
contador je napisao:
Hertzog je napisao:

:lol: :lol: :lol: Sta rece covjek i ostade ziv, pa Mclaren je tad bio duplo jaci + cisto sumnjam da bi Hakkinen i sa jacim bolidom uzeo titulu 99 da Schumacher nije polomio nogu..

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma decko je veliki znalac :lol: :lol: :lol: :lol:
contador je napisao:
koliko god da ne znam to je duplo više nego što ti znaš...ferari ganferi

Moj tata je jaci od tvog tate :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

McLaren bio duplo jači??? Ajd pogledaj još jednom šta si napisao pa se dozovi pameti...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
1998

A winner at last, Häkkinen was confident of further success in 1998. With Adrian Newey, the renowned former Williams-Renault designer, now on board at McLaren, Häkkinen found himself in the fastest car for early 1998 season. He did not waste the opportunity, and opened up a significant lead in the Drivers' Championship. However, a combination of car problems, bad luck and some inspired driving by Michael Schumacher saw the two drivers level on points with just two races to go. Häkkinen held his nerve, beating Schumacher in a straight fight at the Luxembourg Grand Prix and going on to win his 8th Grand Prix of the season in Japan, clinching the title whilst Schumacher stalled on the grid, and later retired with a punctured tyre.

1999

His title defence in 1999 was tougher. With the McLaren not as reliable as the previous year, he lost out on a number of points early in the season, but by the time of Schumacher's leg-breaking crash at Silverstone, he had overtaken the German in the standings. Eddie Irvine now took on the mantle of Ferrari team leader and through reliability problems with the McLaren, and mistakes from Häkkinen, took the title battle down to the last race, again in Japan. Häkkinen had made several major errors at Imola and Monza, both times crashing out whilst in a strong lead, and some questioned whether he could handle the pressure of a title decider once more. In fact, the normally cool and composed Finn was overwhelmed by his error at Monza and broke down crying in front of the cameras after running away from his car to hide during the race.[8] Come Japan however, he was back on top form and romped to a victory that secured him a second world championship, almost an entire lap ahead of title rival Irvine with Schumacher a close second.

Dve Mikine sezone u kojima je bio prvak, boldovao sam sve sto je bitno... Prva sezona je kao da kazes da Brawn GP nije bio duplo bolji od ostalih ove sezone... jeste, prvi deo sezone i tada je napravio dovoljno veliku razliku da ga vise niko nije mogao stici... 1999. govori sama za sebe jer sam i tu boldovao ono sto je bitno... Posto si toliki znalaz na podrucju F1 ja nemam pravo da se raspravljam sa tobom jer sam amater za tebe, samo sam ti citirao ovaj gore text, a ti verovatno imas resenje i za to... O mudri i presvetli...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

što brate ne priznaš da je hakkinen uništio šumahera i tačka...šta se vadiš ne kojekakve tekstove...nema potreba za tim

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

contador je napisao:
što brate ne priznaš da je hakkinen uništio šumahera i tačka...šta se vadiš ne kojekakve tekstove...nema potreba za tim

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti kojekakvi tekstovi su sa zvanicne prezentacije o Miki, pa ako njemu ne smeta da tako pise onda mislim da su dobar argument da te uputim u stvari o F1... ali govorio tebi ili armiranom betonu je potpuno isto... Ne samo ovde nego na bilo kojoj temi... Ako ti mislis da ga je Mika razvalio onda jeste, ja ne mogu da te ubedjujem, a niti zelim... Ocigledno da svi vide stvari iz pogresnog ugla osim tebe... Uz to mene "tesi" sto je Schumacher razvaljivao konkurenciju 7 puta a Mika i njemu slicni (uz duzno postovanje istih jer ih nepodcenjujem kao ti) samo 1-2 puta u karijeri :wink: :wink: :wink:

Uzivaj Mika, nemam nameru vise da presipam iz supljeg u prazno sa tobom... 8) 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Hahaha, unistio? 7 puta je bio prvak, da ne nabrajam sve ostale rekorde, trebace mi 2 sata a zurim :D Hakkinen je imao srece sto je jednu godinu imao prejak bolid, isto kao i Button ove godine, a sledece sto je Schumacher polomio nogu, inace ne bi nista osvojio, a iskreno i on nije neki vozac.. Bilo je puno boljih vozaca koji nisu ni jednu titulu uzeli, a kamoli dvije..

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Opet schumacher.....

Ebo vas više on.

a i ti Hetrzog šta se pališ na ... :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Hahaha, unistio? 7 puta je bio prvak, da ne nabrajam sve ostale rekorde, trebace mi 2 sata a zurim :D Hakkinen je imao srece sto je jednu godinu imao prejak bolid, isto kao i Button ove godine, a sledece sto je Schumacher polomio nogu, inace ne bi nista osvojio, a iskreno i on nije neki vozac.. Bilo je puno boljih vozaca koji nisu ni jednu titulu uzeli, a kamoli dvije..

kakav je to ''dobar'' ili ''odličan'' vozač koji nije osvojio titulu...to je, da prostiš, qrčina od vozača...a što se tiče šumaher i njegovih titula samo ću ponoviti: kada ih je osvajao od 2000. pa nadalje nije imao skoro nikakvu konkurenciju...posle se pojavio alonso i šta bi: puče šumi... a ona silna propuštanja od strane barikela i timske ''odredbe'' neću ni pominjati. šumaher jeste vrhunski vozač ali nije najbolji...fanđo i senna su sigurno bolji od njega...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aha i sada se opet vracamo na onu pricu da su svi imali konkurenciju (ocigledno u Schumacheru jer sve koje nabrajas su vozili za vreme njegove karijere), a on nije... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]