Citiraj:
Odbojkaši Srbije: Zaslužujemo medalju
Selektor Igor Kolaković, večeras je ocenio da je osvajanjem petog mesta na Evropskom prvenstvu odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila jedan od zadataka - direktan plasman na sledeći šampionat kontinenta, dok su igrači priznali da žale jer nisu došli i do medalje.
Srbija je večeras u Istanbulu savladala Holandiju sa 3:1 u trećem kolu druge faze.
- Ova pobeda je važna iz više razloga. Iako smo priželjkivali borbu za medalje, pokazali smo da ovaj tim ima dušu i snagu i da može da se bori sa teškim stvarima. Holandija je veoma dobar protivnik, pobedili smo i došli do pete pozicije i izbegli kvalifikacije za sledeće prvenstvo - rekao je Kolaković u Istanbulu.
Andrija Gerić, kome je ovo bilo oproštajno takmičenje u dresu reprezentacije, rekao je da mu je žao što zbog bola u leđima nije igrao protiv Holandije.
- Ovo mi je bila poslednja utakmica u reprezentaciji i žao mi je što zbog bola u leđima nisam mogao da igram. Naša ekipa po kvalitetu zaslužuje da bude među četiri najbolje, a šansu za polufinale propustili smo još u prvoj fazi protiv Bugarske. Idemo dalje, imamo dosta mladih igrača koji će doći u reprezentaciju.
Kapiten Srbije, Nikola Grbić, ocenio je da je ekipa pokazala karakter jer je zabeležila pobedu, iako je znala da joj ni ti bodovi neće doneti plasman u polufinale.
- Znali smo da nemamo šanse za polufinale, a igrati sa tim saznanjem nije bilo nimalo lako. Imali smo ambicije da se plasiramo u polufinale, žreb nam je dodelio mnogo težu grupu. Žao mi je zbog toga, ali mi je drago što smo se pobedom kvalifikovali za naredno prvenstvo.
Grbić je pohvalio igru Nemanje Petrića protiv Holandije, iako ne igra na poziciji srednjeg blokera.
Bojan Janić je istakao da je ekipi bilo važno da se od Evropskog prvenstva oprosti pobedom.
- Po kvalitetu smo iznad svih reprezentacije, osim Rusije i Bugarske. Nesreća je što smo na njih naleteli u grupi. Ostaje žal za medaljom, da je bio drugačiji sastav grupe igrali bismo polufinale.
Оде Герић, а и Грбићу је ово посљедње европско првенство.