banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 11:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2008, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
daleko od toga da ga volim, ali stvarno je mucno gledati ovakav start.

nadam se da ce uspjeti da se oporavi, mada ne izgleda vjerovatno.

ne vjerujem da ce taylor biti drasticnije kaznjen. to je danasnji fudbal, igraci su gladijatori. zaradjuju vise nego ikad u istoriji, ali se desavaju i ovakve stvari. sve zbog novca

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 02:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2003, 11:17
vakve divljake treba dozivotno kaznjavati sa zabranom igranja.naj smjesnije kad kaze nisam namjerno,a divljacki ti uleti u nogu.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Martin Taylor izjavio da nije imao apsolutno nikakve namjere da povrijedi Eduarda.....

vise ovdje ----> http://www.football365.com/story/0,17033,8652_3187787,00.html

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 12:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Definitivno nije bilo namjerno, bilo je i gorih startova, ali koji su srećom završili bolje po protivničkog igrača. Sad što se tu poklopilo više stvari da ovo završi ovako to je druga stvar. Samim tim što niko od igrača nije reagovao dok nije vidio Eduardovu nogu govori da je ovo bilo sasvim uobičajeno, bio je tek 2. minut utakmice. Čak je i Taylor bio iznenađen crvenim kartonom. Nije bilo nikakvih reakcija do nisu vidjeli da zglob krvari. Desilo se šta se desilo, nadam se da će se uspjeti oporaviti, a ovakvih startova u Engleskoj ima na milione, samo se ne završavaju ovako tragično. Cordoba je znao udariti đonom igrača u butinu u toku igre!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
"Taylor je isključen samo zato što je sudac vidio slomljenu kost"
STEPHEN KELLY, najbliži suradnik Martina "sitnog" Taylora u defanzivnoj liniji Birminghama, priklomio se mišljenju nekih svojih suigrača koji kažu da "prekršaj za zatvor" na Eduardu da Silvi nije trebalo sankcionirati crvenim kartonom.

"Taylor je, kao prvo, nezasluženo isključen iz igre. Njegovo uklizavanje nje bilo zlonamjerno, a sudac ga je isključio samo stoga što je vidio slomljenu Eduardovu nogu. Za slične se prekršaje igrači inače ne isključuju iz igre. To je nogomet, a u nogometu se nesreće događaju." - kaže Kelly, dodajući;

"A ovo je bila baš nesreća, slučajna nesreća. Taylor nije ušao Eduardu s dvije noge. Naravno da je strašno što je igrač Arsenala pretrpio, ali ne može slomljena noga automatski značiti crveni karton. Nogometašima se takve ozljede događaju u situacijama bez kontakta."

Kelly se dotaknuo i izjave Arsenea Wengera koji je u afektu poručio da Tayloru doživotno treba zabraniti igranje nogometa.

"Bio sam šokiran kad sam čuo Wengera, ne mogu vjerovati da je to izjavio. Svi znaju kakav je Taylor. On je tako drag dečko. Nema u njemu niti trunčice zlonamjernosti. Sve se dogodilo slučajno."

Alex McLeishm, trener Birminghama, bio je nešto realniji.

"Martin nije prljav igrač. On je u ovom trenutku užasnut i shrvan zbog Eduardove ozljede. Bio je to neoprezan start, Martin je neoprezno ušao u suparnikov gležanj. Zato je dobio zasluženi crveni karton."

"No, to ne znači da je zlonamjeran igrač. Usporene snimke učine takve prekršaje uvijek gorima nego što jesu. No, siguran sam da mu namjera nije bila ozlijediti čovjeka. Eduardo je jednostavno bio prebrz za njega."

Iz kluba su objavili priopćenje u kojem su u svoje i Taylorovo osobno ime izrazili nadu u što brže Eduardovo ozdravljenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

karma?

Buljat: Veći je problem ozljeda ligamenata nego puknuta kost!
Ako se uopće može govoriti o nekoj ironiji u jučerašnjoj stravičnoj ozljedi Eduarda da Silve onda ona sigurno leži u činjenici da je baš Eduardo na prošlogodišnjim pripremama Dinama gotovo identičnim startom prouzročio identičnu ozljedu i pod upitnik stavio karijeru Marijana Buljata, tada hrvatskog reprezentativca i jednu od glavnih karika Ivankovićevog Dinama.

Dudu je tada na treningu klizećim startom pokosio Buljata i nehotice ga teško ozlijedio slomivši mu isti ovu nesretnu fibulu koja je jučer njemu stradala nakon Taylorovog starta. Razlika je jedino u tome što je hrvatski napadač pretrpio vanjski prijelom, dok se kod Buljata radilo o "standardnom" prijelomu koji ne izgleda tako zastrašujuće.

Marijan Buljat je u razgovoru za Index otkrio kako se jutros telefonski čuo sa svojim prijateljem Eduardom kojem je izrazio podršku i dao mu savjete kako što lakše prebroditi ovu tešku ozljedu.

"Jesam, čuo sam se jutros s Eduardom i on se dobro osjeća poslije operacije. Razgovarali smo o mojoj ozljedi, pošto se radilo o gotovo identičnom slučaju kao što se i njemu dogodio. Zanimalo ga je kako mi je prošao oporavak i tražio je od mene neke savjete."

Kako ste proživjeli Eduardovu ozljedu? Ironija je da je baš on svojim klizećim startom vama prouzročio dugu pauzu?

"Ja sam još uvijek u šoku i ne mogu vjerovati da mu se to dogodilo. Gledao sam utakmicu u izravnom prijenosu i u prvi mah mi se činilo da se uopće ne radi o nekom ozbiljnom startu, ali kad sam vidio da se igrači primaju za glavu bilo mi je jasno da je nešto gadno. Kasnije sam gledao na internetu detaljne slike i jednostavno sam u šoku."

Jeste li mu zamjerali zbog tog starta, ipak ste tada bili na vrhuncu vaše karijere koja je strelovito išla prema gore?

"Ja mu ništa ne zamjeram naravno, ali nažalost tada mi je bio najgori mogući trenutak za ozlijediti se i baš se ta nesreća dogodila. Bio sam u kadru reprezentacije, na početku prave karijere. Sada se samo nadam se da ću uskoro ponovno dobiti priliku i vratiti se u onu staru formu."

Kako je trajala vaša rehabilitacija? Što očekuje Eduarda u sljedećim mjesecima?

"Rehabilitacija i oporavak su dosta dugi. Ja sam nakon 3 mjeseca bio već dobro, mogao sam trčkarati i lagano trenirati, dok je za puni oporavak trebalo 4 do 5 mjeseci. Tada su mi prošli svi bolovi, a nakon toga više nisam osjećao nikakve tegobe...kao da se nikada ništa nije dogodilo. Potrebno je dosta vremena da se vrati puna snaga u nogu."

Kada možemo očekivati Eduardov povratak na travnjake?

"Naravno to ne znači da će se Eduardo oporaviti tako brzo, jer sve zavisi o tome koliko brzo nekome kost zacijeli. To je individualna stvar. Doktori kažu da je puno bolje slomiti nogu nego potrgati ligamente koljena, jer kad kost jednom dobro zaraste šanse su 99.9 posto da na tom mjestu više nikada neće ponovno puknuti. Nadam se da mu nisu jako stradali ligamenti gležnja jer bi to mogao biti problem."

I sami ste nakon oporavka spominjali da je osim onog fizičkog potreban i psihološki oporavak? Postoji li kod vas još uvijek strah od duela i obnove ozljede?

"U psihološkom smislu ja više nemam problema. Na početku mi nije bilo svejedno, ali sada više nemam nikakvog straha i normalno ulazim u duele. Prošao sam pripreme i jedino mi fali utakmica u nogama da bi sve bilo po starom."

Vjerujemo da je cijelu Dinamovu svlačionicu ovo pogodilo, što se zorno moglo vidjeti na neuvjerljivoj jučerašnjoj predstavi protiv Varteksa?

"Svi su u šoku i nevjerici. Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo. Dudu je bio glavni igrač reprezentacije i to će biti ogroman hendikep na Euru. Taman se ustalio kod Wengera, postao je jedna od važnijih karika u Arsenalu i redovito je zabijao. Ali, vratit će se on. Svi molimo Boga da se što prije vrati."

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dudu: Jebiga, život je takav
EDUARDO DA SILVA po prvi put nakon operacije obratio se javnosti preko tvrtke Playbox, svog medijskog zastupnika. U opširnoj poruci, za koju je zahtijevao da se dostavi svim medijima, Dudu je kazao kako bi bez razmišljanja prihvatio ispriku Martina Taylora, jer smatra da nije bilo zle namjere u startu Birminghamovog defanzivca.

"Koliko se sjećam, Taylor nije dolazio. Ali tko zna, bio sam pod narkozom. Ne krivim ga, takav je život. Jebiga, takve se stvari događaju u nogometu. Naravno da bih prihvatio njegovu ispriku, znam da nije bilo namjerno." - kaže Dudu.

"Osjećam se dobro, danas me ništa ne boli za raziliku od jučer kada sam trpio strašnu bol. Žao mi je što se nikome nisam javljao, oprostite, ali bolovi su bili neizdrživi..."
"Oživio sam tek kada sam vidio kćer Lorenu. Odmah mi je bilo lakše. Svi su zabrinuti za moju karijeru osim mene. Uvjeren sam da ću se vratiti i biti jednako dobar igrač kao i prije. Kad svi tako vjeruju u vas, nema razloga za strah." - poručuje Dudu svima koji iščekuju vijesti iz privatne londonske klinike u kojoj boravi.

Dudu se pokušao prisjetiti kobnog trenutka na St. Andrewsu, iako mu je nemili događaj ostao u magli.
"Jako sam se prestrašio kada sam vidio kako mi noga izgleda. No, strah me uhvatio samo u prvom trenutku, kroz glavu mi je prošla najgora misao, o završetku karijere. Po dolasku u bolnicu uhvatila me nervoza. Neizvjesnost me ubijala, mislio sam o tome kako će sve skupa završiti. Nisam ni znao pojedinosti o ozljedi." - priča Dudu, dodajući kako još uvijek ne zna je li pukla jedna kost ili obje.
"Fibula, kažete? Zaista ne znam, u ovom trenutku to mi nije niti važno."

Koliko je tijekom protekla 24 sata bilo teško doći do Eduarda sugerira činjenica da niti njegova supruga Andreja nije znala u kojoj je bolnici smješten. Sve dok u Arsenalu nisu odlučili da je pravi trenutak za detaljniji izvještaj njegovim najbližima. U Arsenalu se ništa ne prepušta slučaju. Od glasnogovornice Amande Doherty može se dobiti tek kratka potvrda o uspješno obavljenoj operaciji. Glasnogovornica je dodala kako će se klub u ponedjeljak oglasiti službenim priopćenjem.
Eduardo je, ganut silnom podrškom koja je stigla iz Hrvatske, ipak odlučio probiti sigurnosni zid i zahvaliti se navijačima preko svog medijskog posrednika.
"Morao sam se javiti k,ada sam čuo da cijela Hrvatska brine za moju nogometnu budućnost. Želim se zahvaliti HNS-u, stručnom stožeru, suigračima koji su me zvali i brinuli se za moju karijeru. Zahvaljujem novinarima, navijačima i svima koji su me podržali i hrabrili putem Interneta. Posebno zahvaljujem Tomi Petrinjcu, zvao je među prvima, kao i ostalim BBB-ima." - naglasio je Dudu, uz poruku Boysima da budu uz Dinamo, kao što su uvijek bili.

Nametala su se pitanja o povratku na teren. Dudu je kratko poručio; "Vratit ću se. Ne znam koliko će trajati oporavak, kao što ne znam kada ću ponovo igrati nogomet. No, igrat ću."
Dudu je, na kraju, potvrdio informaciju o skorom dolasku na rehabilitaciju u Zagreb. Idućih će nekoliko tjedana provesti u privatnoj klinici čije ime nije želio otkriti. No, dodao je da jedva čeka na povratak u Zagreb.
"Valjda će me pustiti, to bih jako volio."
25. rođendan proteći će bez slavlja. No, obitelj i prijatelji sigurno će uljepšati sive bolničke dane.
"Najvažnije je da su oni uz mene. Nema ništa ljepše nego kad smo svi na okupu, to mi puno znači. Slavlja neće biti, a ne treba mi ni poseban poklon. Njega sam već dobio. To je moja obitelj." - za kraj će Dudu.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

umjesto paste-ovanja svih tekstova sa index.hr, mozda bi se oni koje to zanima mogli usmjeriti na taj sajt, jer tamo svaka dva sata izvjestavaju o duduovom stanju. ovo je samo prijedlog...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Kakav crnjak, naježio sam se kad sam vidio onu sliku, mogu mislit kako tek izgleda video snimak...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 23:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E sad će 'Rvati pokazati jesu li ljudi i povesti ga "u gipsu" na Euro jer ih je on tamo i odveo!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

VIDEO INDEX objavljuje usporenu snimku akcije u kojoj je Eduardo doživio stravičnu ozljedu.
Usporena i zoomirana snimka, koju britanske televizijske kuće nisu željele prikazati za vrijeme utakmice, potresna je i ne preporučujemo je gledateljima slabijeg želuca

http://www.index.hr/video/film.aspx?id=899

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 00:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne želim da gledam :) Kako se sve to na kraju desilo? Jel se vidjela želja da mu otkine nogu ili je jednostavno ružno stao prije nego što ga je ovaj nagazio? Meni se učinilo da bi on malo iskrenuo zglob i da ga niko nije dirnuo, a ovaj je naletio u lošem trenutku i "poklopio" mu zglob kramponima.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eduardo ne misli da je bilo namjerno, ni mnogi drugi.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ova snimka je odlicna, trenutak kad se lomi kost je jako dobro vidljiv. Imao sam slicnu situaciju, samo sam ja slomio ruku prilikom pada sa motora. Jeziva je scena kad vidis da ti se ruka na sredini podlaktice savija pod 90 stepeni i onda vraca u normalan polozaj, posle toga nemas nikakvu mogucnost da je kontrolises. Ja i nisam osecao bol u tom trenutku, jednostavno šok je toliko jak da adrenalin ublazava bol. Tek kasnije posle operacije pocinju bolovi :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Hertzog je napisao:
Jeziva je scena kad vidis da ti se ruka na sredini podlaktice savija pod 90 stepeni

Znam kako ti je bilo...imao sam slican lom ruke...na svu srecu nije bio vanjski ali je falilo neka 2 centimetra da bude :D
Jos uvijek se najezim kad se sjetim kako mi je ruka stajala...uh :o

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ja onaj snimak uopšte ne smijem da gledam, slika je dovoljno jeziva. Kažu da povreda izgleda mnogo ružnije nego što stvarno jeste, pa se oporavak očekuje za oko šest mjeseci. Ako sve to zaraste kako treba, moći će da se vrati u formu u dogledno vrijeme, ali mnogo važnije je da može normalno da hoda.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Жао ми је играча. Тешка повреда, у тешко вријеме.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Teško je povjerovati u priglupu priču o "slučajnosti", kad nekom praktično otkineš nogu. Ono je bio start ĐONOM, a to u fudbalu nije dozvoljeno čak i kada igrač ide čisto na loptu. I da je nekim čudom Eduardova noga ostala čitava, start đonom visoko na nogu protivnika, bez prevelike šanse da se dođe do lopte, direktan je crveni karton, po svim mogućim pravilima. A za brutalnu povredu ovakve prirode, kazna mora biti veća od one koju povlači dobijanje crvenog kartona. Nema puno smisla u tome da istu kaznu odradi neko ko je dva puta u toku utakmice igrao rukom ili opsovao sudiju li protivnika, pa zaradio crveni i neko ko je ugrozio karijeru drugo igrača.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sjeticemo se i roja kina, koji je svojevremeno povrijedio halanda tako da ovaj vise nikad nije zaigrao fudbal, i poslije u svojoj biografiji priznao da je to uradio namjerno. poslije svega toga, dobio je dvije ili tri utakmice suspenzije. tako da ni sada, sasvim sigurno, nece biti bitno drugacije.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Zao mi je Edurada,odlican fudbaler,ali ipak mislim da mu Taylor nije namerno slomio nigu

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]