banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 18:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: B92 insajder
PostPoslato: 12 Feb 2008, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Pravila igre 4. deo - Insajder
http://www.youtube.com/watch?v=0FPpmzX--uo&feature=user

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pravila igre 5. deo-Insajder
http://www.youtube.com/watch?v=VlhV7v1zGIM
Uticaj Zvezdana Terzica na sastavljanje reprezentacije...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Evo i sesti deo pa ko nije pogledao...

http://www.youtube.com/watch?v=tQkeYLAiPlY

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Od četvrtka 3. decembra, televizija B92 počinje sa prikazivanjem specijalnog trodelnog serijala emisije Insajder.

Insajder između ostalog otkriva imena svih pojedinaca koji zloupotrebom navijačkih i ekstremnih grupa, pod izgovorom patriotizma ili ljubavi prema sportu, pljačkaju, reketiraju, ubijaju.

Da li država pokazuje svoju „nemoć ili „moc" kada državni tužilac, posle ubistva Brisa Tatona, traži zabranu navijačkih grupa, umesto da se više od sto krivičnih prijava, za najteža krivična dela, koje su poslednjih godina podnete protiv vođa i pojedinaca, procesuiraju do kraja?

Posle nekoliko meseci istraživanja, više desetina zahteva upućenih po zakonu o dostupnosti informacija državnim institucijama, i dobijenih odgovora, Insajder otkriva šokantne informacije o krivičnim delima, koja su počinili pojedinci zaklanjajući se iza „navijanja", ali isto tako i šokantne informacije o pravosudnom sistemu , tužiocima i sudijama, koji su praktično „nečinjenjem" doveli do toga da oni koji su činili krivična dela danas budu slobodni građani ove države pred kojima se svi sklanjaju.

Kome odgovara da se pojedinci koji su prethodnih godina počinili više desetina krivičnih dela nazivaju navijačima i kako se ekstremne grupe i dalje zloupotrebljavaju za kriminalne poslove i političke obračune? Kako je moguće da su stadioni i do danas ostali najbolje mesto za pokretanje raznih tema od smena uprava do smena vlasti ali i poziva na linč. Da li je mržnja prema „neprijatelju" jedino što spaja navijačke i desničarske grupe pa zbog toga uvek zajedno učestvuju u rušenju grada, paljenju ambasada, incidentima, tučama, ili je njihovo zajedničko delovanje zapravo posledica političke odluke u tom trenutku ?
U emisiji (Ne)moć države, za Insajder govore sudije, tužioci, predstavnici MUP-a, političari kao i predstavnici desničarskih organizacija.

Insajder: (Ne)moć države 1.deo - 03.12.2009.

i reakcije

Pretnje autorima "Insajdera"
Posle emitovanja Insajdera o pojedincima koji se kriju iza navijačkih grupa, na internetu su autorima emisije upućene pretnje, od kojih su neke i pretnje smrću.
Nakon emitovanja samo prvog dela emisije Insajder: (Ne)moć države, u kojoj su prvi put objavljena imena, prezimena i fotografije huligana, kao i krivična dela za koja su osumnjičeni, jedina reakcija za sada je slanje brojnih komentara na internetu.

Osim neumesnih i vulgarnih komentara, autorki Insajdera, Brankici Stanković, na stranici "Fejsbuk" upućene su i pretnje:

1. Seko, krenula si na ljude i igru gde je život mnogo malo vredi. nisu ovo mafijaši, političari i korumpirani bogataši… žao mi te je ima da boli!

2. Pitanje za Brankicu, hoćeš li ti poginuti za svoju ideju. mi hoćemo... e vidiš to je naša snaga. Nikad nas nećete ugasiti.

3. Ma svi ste vi sa b92 režimske kurve i plaćenici treba vas ukinuti što pre

4. Treba je zaklati i dati ovima iz b92 da je pojedu. Mrtva kurvo!!!

5.Treba vas ugasiti đubrad DB-ovska

6.Kučko nećeš dugo... odjebi bre od navijača!!!

Nastavak serijala emisije Insajder je u četvrtak u 22 sata.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=396534

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Емисија је глупа ко туки. Бранкица роад егејн у служби режима.

Из читаве масе навијача издвојено је 5-6 људи са кривичним пријавама (од којих су само двојица осуђена на по 10 месеци) и све је српчено тако да се направи општа генерализација. Са стадиона су приказана 2-3 снимка а све остало нереди са улица. Какве везе имају нереди са улица са навијачима? Можда навијачи учествују у њима а можда и не учествују. Доказ за учешће нисам видео нигде.
Такође, није ми јасно по ком основу се објављују имена и слике људи који имају кривичне пријаве за нпр. ширење верске и националне мржње? Ако имаају пријаве, значи да постоји сумња али док не дође до правоснажне пресуде ти људи нису криви и не могу да буду приказивани у медијима као кривци.

Тешко У92 пресеравање.

А ово са претњама уствари све објашњава... Ко се све данас бави новинарством у свету. То су страшне ствари.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
Gdje se mogu pogledati zadnji delovi ovog serijala?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 15:38 
gledala sam zadnju emisiju, bila je jako dobra... urbana e. nije mi jasno zasto ti generalizujes stvar.. ona je rekla koji su to pojedinici ujedno i kriminalci koji se kriju iza navijackih skupina... i da su toliko jaki da im ni zapoceti procesi prije par godina, niko ne smije okoncati.. ja nigdje nisam cula da kazu grobari i delije su svi odreda kriminalci

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slažem se sa majlili i mislim, da policiji treba dati veća ovlaštenja da se obračuna sa šljamom. U uvakvim slučajevima podržavam upotrebu nekonvencionalnih metoda.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
gledala sam zadnju emisiju, bila je jako dobra... urbana e. nije mi jasno zasto ti generalizujes stvar.. ona je rekla koji su to pojedinici ujedno i kriminalci koji se kriju iza navijackih skupina... i da su toliko jaki da im ni zapoceti procesi prije par godina, niko ne smije okoncati.. ja nigdje nisam cula da kazu grobari i delije su svi odreda kriminalci

Наравно да је генерализација ако се кроз читаву причу провлаче навијачи Партизана, звезде и рада и све се то прикаже кроз причу 5-6 људи са кривичним пријавама (понављам пријавама не пресудама) и као то је то. На трибини су сви присутни навијачи а ко се чим бави у свом животу то је његова приватна ствар а ако се бави недозвољеним стварима онда је то посао полиције да такве људе уклања из друштва. Што се дотична емисија није позабавила пријавама против нпр. људи из полиције или државне администрације или пријавама против политичара. И те пријаве стоје по пар година па никоме ништа. Али није се позабавила, већ се оријентисала на навијаче где је кроз пар људи покушала да прогура неку своју причу а уз то је полако почела да убацује причу о организацијама типа "образ" и сл. и са ће вероватно и њих да натовари, па све то лепо да повеже са појединим "антиевропским" странкама и политичарима и ту се стандардни У92 круг затвара. Ти кажеш нигде није речено да су сви Грбари и цигани криминалци. Није, али је речено нпр. Ђ. Прелић вођа навијача Партизана, неколико кривичних пријава и сл.

И какву асоцијацију то даје обичном неупућеном човеку. Врло јасну, а при том по тим кривичним пријавама исти Прелић није осуђен ни једном (значи постоји само сумња а то значи да је ауторка дотичне емисије обавезна да испоштује процедуру и од дотичног објави највише само иницијала а не пуно име, презиме и слику). Даље, исти нити је некакав вођа нити има било какав углед вође на Југу. Значи исто лаж.
То је као да ја сада пронађем овде на форуму пар људи са некаквим пријавама и на основу њих и кроз причу о њима снимим емисију о форуму.
Па онда онај папир где се поред имена дотичних поменутних налазе имена појединих људи, који нису ни поменути (можда ће да буду) али су се врло лако могла прочитати. Опет типична У92 игра асоцијација. Поједини људи су већ имали проблема због тога што им се имена развлаче по медијима а да са читавом причом немају везе а са криминалом тек немају везе. Како то да када је неко осумњичен за нпр. педофилију онда му се у медијима појављују иницијали или за неке пљачке и сл. али овде се користе пуна имена и презимена са све сликама? Даље, шта је то инсајдер приказао са трибина? 2-3 снимка свега а све остало неки нереди са улица. Какве везе то има са навијачима? Опет игра асоцијација као то су ти што праве нереде на улицама. Докази за ту тврдњу, где су?

Најјаче од свега је што је у петак одбачена тужба против оног ганца који је наводно пребио неког лика на сплаву (Бранкица одрадила и реконструкцију) а одбачена је зато што је исти наводно пребијени одбранио од тужби дотичног ганца. Паде Бранкици прича у воду...

И сад на крају кад читава емисија није изазвала онај ефекат који је изгледа требала да изазове У92 покреће причу о претњама преко фејсукаба (!). Па свака полуписмена особа може да се региструје на фејсбуку и запрети коме год хоће.
Да резимирамо, Инсајдер је типична сензационална емисија, рађена за потребе државног режима и страних финансијера, у којој се барата са нетачним или полутачним информацијама које нису углавном проверене него се пуштају у етар и праве људима проблеми, па онда исти морају да се на прави Бога бране и док сперу љагу са себе опет су за већину криви.

Ево један занимљив линк: http://www.dnv.org.yu/dogadjanje.aspx?Id=416

Кад се све то сабере, једино што сам ја из те емисије могао да извучем као позитивно је да се Бранкица ложи на гробарске фалусе. Али срећом да то сама признаје да случајно не би оптужили навијаче и за то.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
ti navijači ne postoje od juče niti su neredi na stadionima i oko njih nešto novo, grci i turci su sto puta luđi od ovih naših pa ko stoji iza njih, jeli neko bio na utakmici rome i lacia i obilazio kvartove rima?
B92 kao i uvjek kenja i pravi neki senzacionalizam, beograd je veliki grad sa urbanim stanovništvom, sa šljakerskim predgrađima poput pariza koji je isto u tom smislu gori od beograda, čak ima i dokumentarac o navijačima PSG-a.
baš se pitam ko je slijedeći na meti te famozne tv kuće?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znači ako se dešava u drugim zemljama dobro je i da se dešava kod nas????
I šta bi B92 trebao da se bavi problemima pariskog i rimskog predgradja???

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
ti navijači ne postoje od juče niti su neredi na stadionima i oko njih nešto novo, grci i turci su sto puta luđi od ovih naših pa ko stoji iza njih, jeli neko bio na utakmici rome i lacia i obilazio kvartove rima?
B92 kao i uvjek kenja i pravi neki senzacionalizam, beograd je veliki grad sa urbanim stanovništvom, sa šljakerskim predgrađima poput pariza koji je isto u tom smislu gori od beograda, čak ima i dokumentarac o navijačima PSG-a.
baš se pitam ko je slijedeći na meti te famozne tv kuće?

Бранкицу је највише вероватно погодили оно "Нож, жица, Сребреница" и "Уби, закољи да шиптар не постоји". То су болне тачке У92 па их је то вероватно натерало да ураде емисију. Размишљао сам до прве епизоде шта ће они то да напричају али сада кад сам одгледао прву већ је јасно да е да буде она тресла се гора, родио се миш.

А порука за Бранкицу и судове...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 19:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Mišo je napisao:
Znači ako se dešava u drugim zemljama dobro je i da se dešava kod nas????
I šta bi B92 trebao da se bavi problemima pariskog i rimskog predgradja???

neka se bave tim problemom na nivou u kom to jeste, ali oni to dižu na nivo koji to nije i zna se ko ih plaća i koji lobi mrzi te navijače i čija "druženja" su ti navijači rasturali.
pa se misli ako se sjebu te navijačke grupe moći će vršljat po srbij kako žele, samo malo su se zaebali, bilo kakva represija ili nešto slično što prizivaju samo će omasovit i ojačat te navijačke grupe, koje hvala bogu da postoje i nadam se da će biti sve jače i organizovanije.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ko ih to plaća i čija druženja su to rasturili navijaći? Pitam jer sam slabo upućen u te stvari. Bili oni u pravu ili ne, huliganizam nije način.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 20:08 
mislim da pricamo o razlicitim stvarima.. normalno da svaki novinar tezi nekoj senzaciji i postizanju da se o emisiji prica, prepricava, pise i misli.. ali ne govorim o tome, takodje i da kriminala ima u svim porama zivota i od te policije, pa do medicine, politike i ostalo.. ali tema je insajder i kriminal u sportu.. ono sto sam htjela reci je da nisam shvatila to kao generalizovanje da su svi navijaci rada, zvezde i partizana kriminalci, vec da su vodje istih umjesane u kriminalne radnje, povezani sa upravom i slicno, i da se proseci protiv njih razvlace i ne zavrsavaju jer ljudi siju strah i silu i ne moze im sadasnji sudski sistem nista.. bar ja nisam shvatila temu emisije kao atak na sve navijace

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
mislim da pricamo o razlicitim stvarima.. normalno da svaki novinar tezi nekoj senzaciji i postizanju da se o emisiji prica, prepricava, pise i misli.. ali ne govorim o tome, takodje i da kriminala ima u svim porama zivota i od te policije, pa do medicine, politike i ostalo.. ali tema je insajder i kriminal u sportu.. ono sto sam htjela reci je da nisam shvatila to kao generalizovanje da su svi navijaci rada, zvezde i partizana kriminalci, vec da su vodje istih umjesane u kriminalne radnje, povezani sa upravom i slicno, i da se proseci protiv njih razvlace i ne zavrsavaju jer ljudi siju strah i silu i ne moze im sadasnji sudski sistem nista.. bar ja nisam shvatila temu emisije kao atak na sve navijace

Citiraj:
Ти кажеш нигде није речено да су сви Грбари и цигани криминалци. Није, али је речено нпр. Ђ. Прелић вођа навијача Партизана, неколико кривичних пријава и сл.

И какву асоцијацију то даје обичном неупућеном човеку. Врло јасну, а при том по тим кривичним пријавама исти Прелић није осуђен ни једном (значи постоји само сумња а то значи да је ауторка дотичне емисије обавезна да испоштује процедуру и од дотичног објави највише само иницијала а не пуно име, презиме и слику). Даље, исти нити је некакав вођа нити има било какав углед вође на Југу. Значи исто лаж.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 20:33 
ok, ne namjeravam se svadjati, ne znam sve vodje grobarskih struja kao ni delijskih, a navijac sam i clan zvezde od rodjenja, nego ne vidim da se sad nesto navijaci nadju uvredjeni jer je neko prozvao te ljude.. meni je to isto ko kad bi neko rekao taj i taj je ucinio krivicno djelo kradje umjetnina a inace je poznati doktor, hirurg.. zena napravila emisiju o tome kako su ljudi optuzeni, proces traje sto godina jer se sudije boje, a optuzeni su inace vodje navijaca, navijaci ili sta god, od kojih su neki bliski upravi, pa se sumnja da neko stoji iza njih.. nebitno.. nisam pocela raspravu s tobom zato sto se ne slazem radikalno nesto, vec zato sto ne smatram kao ti da su sad svi navijaci optuzeni ovom emisijom... niti mislim da je emisija suplja i losa

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Емисија је класично У92 смеће какво можемо да гледамо сваке седмице код Југослава а и Бранкица нас "развесели" свако толико.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:59 
ok, svako ima pravo na svoje misljenje.. nemam vise sta reci na ovu temu, ne volim zutu stampu, senzacionalisticke emisije, ali ovo mi djeluje bas kao stvarna strana srbije...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Puna podrška Brankici 8) :cat:

Or somewhere in between.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]