Citiraj:
Super Pipo - legenda koja traje
Milan slavi Filipa Pipa Inzagija, veterana u kopačkama, koji uprkos mnogim osporavanjima i dalje traje i postiže golove kao od šale.
Inzagi je u utorak uveče na meču Lige šampiona protiv Šahtjora u Donjecku kao rezerva ušao u igru i potpno promenio sliku na terenu. Postigao je dva gola i doneo Milanu visoku pobedu. Sa ta dva gola Inzagi se izjednačio a čuvenim Gerdom Milerom na listi najboljih strelaca u istoriji evropkupova sa 62 gola.
Inzagi kaže da je imao sreće da godinama u Milanu igra sa sjajnim fudbalerima koji su mu omogućavali i dovodili u gol-situacije. Njegov "ubilački" instinkt mnoge klubove je zavio u crno.
"Pravi rekord za mene je osvajanje dve Lige šampiona sa Milanom. Te dve noći u Mančesteru i Atini zauvek će imati posebno mesto u mom srcu. Naravno, biće mi drago i da oborim rekord Milera i da na taj način dokažem da su grešili svi koji su tvrdili da sam prestar za ovako kvalitetno takmičenje", rekao je 34-godišnji Inzagi.
Iako ove godine zbog dobrih igara Alberta Djiraldina nije u startnoj postavi, a s obzirom na skori povratak u tim Ronalda teško da će se izboriti za status startera, Inzagi je uveren da će u nastavku Lige šampiona dobiti još neku šansu i da će oboriti Milerov rekord.
"Imao sam sreće da godinama igram za Milan i da nije bilo svih onih velikih fudbalera koji su mi bili saigrači nikada ne bih postigao toliko golova. Ne znam, naravno, kada će me Karlo Anćeloti ponovo staviti u tim, ali ne brinem previše zbog toga. Znam da ću jednom dobiti šansi i da ću je iskoristiti", rekao je Inzagi.
Potpredsednik Milana Adrijano Galijani za Inzagija kaže: "On je čudo!".
Medjutim, čelnik Milana ne može da objasni dva lica Milana - svetlo u Ligi šampiona i mračno u prvenstvu Italije u kojem rosoneri još ne znaju za pobedu na svom San Siru!
"Dijagnoza je jasna. Kad nam protivnik da prostora za igru, mi smo mašina. Kaka je tada nezaustavljiv. Zvuči ludo, ali sa istom taktikom možemo da ostvarimo visoku pobedu na strani, ali to ne možemo na San Siru. To se nikada ranije nije dogadjalo. Možda je problem u tome što na našem terenu protivnici igraju zatvoreno. Mnogo toga zavisi i od realizacije. Eto, protiv Torina smo imali pregršt prilika, ali nismo postigli gol. Kada otključamo bravu protivnika na vreme, rival se jednostavno otvori i da nam prostora, a tada teško neko može da nas zaustavi", kaže Galijani.
(MONDO)