Citiraj:
Dzaja osim lopovluka (sto mu je ogroman minus) uvek se za razliku od Pixija odlikovao optimizmom, vjerom u tim, ulaganjem u mlade igrace (i generacija '84 je njegova zasluga, dakle Milovanovic, Basta, Jankovic i ostala ekipa ako su onmi '84 a mozda su i mladji)
Stvarno mi se ne da više... Ali rećiću da je besmisleno konstatovati da je Piksiju minus to što se ne razbacuje optimizmom. Džaja je zračio optimizmom, na sve strane, pa nije uradio ništa konkretno, bar ne u Evropskim okvirima, koji se ovdje najčešće uzimaju kao etalon uspjeha. Inače ne vidim ni da Piksi sa svoje strane, omalovažava sopstveni tim i ne pokazuje nimalo vjere u njega...
Generacija 1984. je sve samo ne Džajina zasluga. Da ne bješe Filipovića i kasnije Ljupka, koji su ih pogurali u tim, teško da bi iko od njih dostigao ovaj nivo, već bi, zahvaljujući eminentnom stručnjaku Muslinu, džonjali po Ubu i Kragujevcu, gdje su i bili na "kaljenju".
Džaja je bio predsjednik, negdje do 2004. pa me zanima, gdje su ostale generacije u koje je on "ulagao". 1984. je jedna i svi su iz nje - Janković, Basta, Mrđa, Milovanović, Perović. Mlađih od njih, iz tog vremena nema. Gdje su generacije 85. i 86. koje su već za njegovog mandata, morale uveliko da kucaju na vrata prvog tima?
Ne znam šta da ti kažem, na tvoju konstataciju da bi bilo ko radio bolje od Piksija, pošto ne vidim nikakvu tvoju argumentaciju u tome. Mogu i ja sad da kažem, da bih ja bio bolje trenersko rješenje od recimo Kosanovića, ali shvatićeš, da takvo moje mišljenje, nema nikakvu specifčnu težinu...
Citiraj:
Mi treba da budemo ono sto smo i uvek bili a to je jedan od najvecih istocnoevropskih klubova i da svim igracima iz bivse YU i ostatka istocne evrope bude cast sto ih Zvezda zove u klub. Sto se tice trenera i spominjanja Sustera taj covek je dokazao kvelitet u Hetafeu, i to zavidan, inace ga Real nikada ne bi ni zvao (mada su i oni imali trenerskih promasaja), i to sto si rekao za Sustera u potpunosti ide u prilog mojoj tezi da mi MORAMO DA NADJEMO DOBROG TRENERA STO NE ZNACI OBAVEZNO STRANOG A NI POZNATOG!!!
Čovječe ovo je tolika utopija da bi ti i Tomas Mur pozavidio. Pa Zvezda i jeste jedan od najvećih istočno-evropskih klubova, ali šta to znači nekome. Znači da dovodimo igrače koji će kod nas igrati za kikiriki, a odbiće da igra u nekom drugom klubu za debelo veću kintu. Nema od toga ništa. Nivo Steaue ili Levskog, za nas je mislena imenica, a zato nije kriv Piksi, već kompletna situacija u društvu, državi i fudbalu... A kupovina igrača je neminovnost. U situaciji kad platežna moć nije velika, kad klub nema ni određen rejting, ovo što Piksi radi, predstavlja jedino rješenje. Daj igrača koji posjeduje određen kvalitet, ali zbog različitih problema, nija afirmisan. U većini slučajeva je u pitanju mačka u džaku, ali se u ovoj situaciji bolje ne može. I mani se priče o treneru. To je samo jedan dio slagalice.
Sa druge strane, samo jedan klub u svijetu se, maksimalno oslanja na sopstvenu školu fudbala, pa čak i oni moraju da kupuju igrače, a da ne pričam koliko je sredstava uloženo u tu Ajaksovu fudbalsku akademiju.
Umoran sam i ne da mi se više... Kao što rekoh, crta će se podvući kasnije. Još je rano da se sudi o Piksijevm radu u globalu, a kamoli o ovoj sezoni, koja još nije čestito ni počela...
P.S.
Primjetio sam da povremeno ubaciš u argumente i Partizan i njegovo učešće u LŠ, kao neku referencu, pa da čisto ponovim ranije pitanje "Koliko su Zečević i Bjeković bili na čelu Partizana, prije nego što su ga uveli u LŠ? "