Citiraj:
10.06.2007.
Izvor: PRESS
Saša Ilić za Press
MATEUS I JA, KAKAV PAR!
Došao sam u Salcburg na Lotarov poziv, on i ja smo sjajno sarađivali u Partizanu, pa zašto ne bismo i u Austriji
Saša Ilić je novo pojačanje šampiona Austrije Red Bula iz Salcburga!
Posle dosta peripetija Ilić je uspeo da pronađe kompromis sa čelnicima Galatasaraja i pređe u klub Lotara Mateusa, trenera sa kojim je uspešno sarađivao u Partizanu. Povremeni srpski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor sa ekipom iz Salcburga, koja je na ime obeštećenja za našeg asa Galatasaraju uplatila 900.000 evra.
- Mateus i ja smo imali dobar odnos dok je on bio trener Partizana. Nemački stručnjak hteo je da me vidi u svojoj ekipi i na kraju sam uspeo da potpišem ugovor na tri plus jednu godinu. Međutim, bilo je dosta problema oko mog prelaska u Red Bul, jer su Turci hteli više novca i nisu želeli da me puste. Ipak, na kraju smo našli kompromis - kaže Saša Ilić za Press.
Sportski direktor Red Bula Oliver Krojcer ističe da su u klubu oduševljeni zbog Ilićevog dolaska. Uprava austrijskog prvaka ima velike ambicije u nastupajućoj sezoni, a primarni cilj biće plasman u Ligu šampiona.
Ako me selektor pozove, tu sam
Saše Ilića nema na spisku selektora naše reprezentacije Havijera Klementea od utakmice sa Jermenijom 11. oktobra prošle godine. Ipak, miljenik Partizanovog "juga" kaže da se ne nervira previše zbog toga.
- Bio sam uz reprezentaciju, a sada nisam. Međutim, ne opterećujem se previše zbog toga. Najbitnije je da momci igraju dobro i da na kraju izbore plasman na završnicu Evropskog prvenstva. A što se mene tiče, tu sam ako me selektor pozove.
- Osnovni cilj je da se što dalje dogura u Evropi i zato u Salcburgu planiraju da dovedu još pojačanja. Inače, klub je odlično organizovan u svakom pogledu. Za rad sa ekipom zadužen je tandem Trapatoni - Mateus, u timu ima dosta stranaca i iskusnih igrača. Trenutno se proširuje stadion, a kako su mi rekli, ovo je tim sa najviše navijača u Austriji.
Mogući rival Red Bula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona mogla bi da bude Crvena zvezda. Ipak, Sale priželjkuje nekog lakšeg rivala.
- Da se razumemo, jedini tim protiv kog stvarno nikada ne bih voleo da igram jeste Partizan. Što se ostalih tiče, potpuno mi je svejedno. Crvenu zvezdu poštujem, jer je veliki klub koji iza sebe ima armiju navijača i nisam razmišljao o njoj kao rivalu. Ali, kako smo u grupi povlašćenih klubova, nadam se da bismo u drugom kolu mogli da dobijemo i nekog slabijeg protivnika.
Veliku pomoć u adaptaciji na novu sredinu Ilić će dobiti od Milana Dudića, nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde.
- Milan je sjajan momak. Dugo se znamo, kako iz okršaja između Partizana i Zvezde, tako i iz reprezentacije. On je ovde već godinu dana, upoznat je sa svim dešavanjima i uz njegovu pomoć biće mi mnogo lakše da se prilagodim. Danas počinju pripreme za novu sezonu, ali ja ću se timu priključiti od 18. juna - poručio je Ilić.