banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 14:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Kakva crna sramota,, ccc koga boli uvo shto se Mishelin " izduvo " :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Michelin je kriv za sve .. ko ih ebe:) al najvise su me iznervirali glupi amerikanci, ne kontam sta su im skrivili schumacher i ostala petorica da ih moraju gadjati flasama, i to pri brzini od 300km/h nedaj boze da je to pogodilo nekoga od vozaca ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Pa ljudi su dali i po nekoliko stotina dolara da gledaju bezveznu paradu, sasvim razumljiva reakcija, sto se mene pita. A nije ni prvi ni poslednji put da pogresni ljudi (vozaci) ispastaju zbog necije gluposti (Miselin).
Ne znam sta ste najasili na Ferari. Pa sve je bilo po pravilima a da se pravila mijenjaju zbog toga sto to vecini odgovara, nema smisla. Takva su kakva su... Ja navijam za Ferari ali mi je isto tako postao smor prosle sezone da gledam Sumahera kao prvog uvijek, pa mi je drago sto su unijeli te novine od ove sezone pa je postalo i vise nego uzbudljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vader je napisao:
Sezona je počela fenomenalno. Možda tako i nastavi.

Iskreno se nadam da si upravu ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

malizarko je napisao:
Pa ljudi su dali i po nekoliko stotina dolara da gledaju bezveznu paradu, sasvim razumljiva reakcija, sto se mene pita. A nije ni prvi ni poslednji put da pogresni ljudi (vozaci) ispastaju zbog necije gluposti (Miselin).
Ne znam sta ste najasili na Ferari. Pa sve je bilo po pravilima a da se pravila mijenjaju zbog toga sto to vecini odgovara, nema smisla. Takva su kakva su... Ja navijam za Ferari ali mi je isto tako postao smor prosle sezone da gledam Sumahera kao prvog uvijek, pa mi je drago sto su unijeli te novine od ove sezone pa je postalo i vise nego uzbudljivo.

Znaci tebi je opravdano da neko pogine zbog ebenih 100 dolara? lol ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Ma ne opravdavam ja njih! To nisam ni rekao. A da zivis za taj sport, da cijelu godinu cekas taj Indianapolis i onda dodjes i gledas trku koja lici na svatove... Covjek se iznervira!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I znaci ako je iznerviran mora ugrozavati tudji zivot? glupi amerikanci ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
malizarko je napisao:
Pa ljudi su dali i po nekoliko stotina dolara da gledaju bezveznu paradu, sasvim razumljiva reakcija, sto se mene pita.

Uh, a sve sama sirotinja. Neznaju na sta je formula1, a sva auta koja su prikazali da su otisli su limuzine (tesko ce im pasti tih nekoliko stotina dolara)

Dosli su oni na tu trku da se dobro najedu kobasica i popiju pokoju pa odatle i imaju sta bacati (flase).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 20:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Slusao sam komentare Nikija Laude tokom i nakon utrke. Covjek je realno sagledao situaciju i pokusao objektivno sagledati rezultat i posljedice ove utrke.

Kao prvo, nekoliko puta je naveo da je ovo najdosadnija i najlosija utrka Formule 1, koju je on gledao u svom zivotu. Slazem se s njim. Jedini trenutak uzbudjenja je bio onaj izlazak Schumija iz boxa kad se zamalo sudario sa Barichellom.

Kao drugo, doveo je u pitanje odnos medju timovima - prvenstveno Ferrari u odnosu na ostale. Izrazio je cudjenje, kako celnici FIA-e i vodje timova nisu mogli da nadju neki kompromis, kako bi utrka bila "regularno" odvozena makar za gledaoce. Ovaj inat medju timovima ne vodi nikud i destruktivan je.

Kao trece, postavio je pitanje - sta ce biti nakon ove utrke? Koje startne pozicije ce imati oni timovi na treningu i kvalifikacijama, koji su utrku odvozili? Da li ce trka biti ponistena, odnosno bodovi ce biti oduzeti? Kamera je cesto prikazivala Bernija Eclestona i Lauda je potvrdio, da jos nije vidio Bernija tako nervoznog i "pomahnitalog". Izgleda da ce ova utrka imati dalekoseznije posljedice, nego sto se misli.

Zatim je razgovarao o pravilima i njihovim mogucim izmjenama. Naveo je da postoji sansa da nakon 2008. godine, kada Berniju isteknu vlasnicka prava na F1, odredjeni timovi osnuju svoj savez i da uvedu nova pravila.

Osim toga, pricalo se o unazadjivanju tehnke u bolidima, kako bi vozac bio vise odgovoran za voznju, a ne da razni senzori i high tehnologija upravljaju bolidom. U tom slucaju bi kvaliteta vozaca dosla do maksimuma i tad bi se lakse raspoznalo, ko je dobar vozac, a ko ne. Samim tim bi i trka bila uzbudljivija i zanimljivija.

Ja sam se ove sezone taman ponadao da ce svaka trka biti uzbudljiva i zanimljiva, pa se nadam da mi ovaj skandal od utrke nece pokvariti optimizam i zelju za gledanjem F1.

Wrrrooooooooooom.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Zatim je razgovarao o pravilima i njihovim mogucim izmjenama. Naveo je da postoji sansa da nakon 2008. godine, kada Berniju isteknu vlasnicka prava na F1, odredjeni timovi osnuju svoj savez i da uvedu nova pravila.

Osim toga, pricalo se o unazadjivanju tehnke u bolidima, kako bi vozac bio vise odgovoran za voznju, a ne da razni senzori i high tehnologija upravljaju bolidom. U tom slucaju bi kvaliteta vozaca dosla do maksimuma i tad bi se lakse raspoznalo, ko je dobar vozac, a ko ne. Samim tim bi i trka bila uzbudljivija i zanimljivija.

Ja sam se ove sezone taman ponadao da ce svaka trka biti uzbudljiva i zanimljiva, pa se nadam da mi ovaj skandal od utrke nece pokvariti optimizam i zelju za gledanjem F1.

Wrrrooooooooooom.... :)

Da, ovo sa sopstvenim savezom sam davno jos cuo, a ovo o unazadjivanju tehnike na ovoj trci:) ako to urade bice stvarno odlicno:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Digresija je napisao:
Osim toga, pricalo se o unazadjivanju tehnke u bolidima, kako bi vozac bio vise odgovoran za voznju, a ne da razni senzori i high tehnologija upravljaju bolidom. U tom slucaju bi kvaliteta vozaca dosla do maksimuma i tad bi se lakse raspoznalo, ko je dobar vozac, a ko ne. Samim tim bi i trka bila uzbudljivija i zanimljivija

Ovo bi bilo odlično

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 09:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
bolidi bi imali mjenjac umjesto dugmeta :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pre neki dan sam gledao kratku emisiju (cini mi se da je bila upravo prije VN SAD) u kojem su malo pojasnjavali tehnologiju u bolidu i onda su nakon toga pokazali volan BMW-ovog bolida .. nevjerovanto ! Pa na tom volanu ima vise dugmica nego u Konkordu. Mod za ovo, mod za ono, ovjes za ovo, ovjes za ono .. cini mi se da vozaci vise vremena provede cackajuci te dugmice nego sto provede saltajuci brzine i prateci stazu :) Slazem sa da bi "unazadjivanje" tehnologije moglo dovesti do jos vece interesantnosti u F1 ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

21.06.2005
Tužba FIA protiv sedam timova F1
Svetska automobilska federacija (FIA) tužila je sedam timova koji su odbili da učestvuju u nedeljnoj trci Formule jedan za Veliku nagradu SAD u Indijanapolisu, ocenjujući da su ti timovi ugrozili interese takmičenja i moto-sporta uopšte. Sedam timova Formule jedan, među kojima i francuski Reno, vodeći u generalnom plasmanu ove sezone, odbili su da se takmiče u Indijanapolisu, podržavajući tako proizvođača „Mišlen”, čije gume koriste u trkama. „Mišlen” je tražio da timovi koriste nove gume, kako bi bezbednost takmičara bila na najvišem nivou, ali je taj zahtev odbila Svetska automobilska federacija (FIA). Uz Reno, u trci nisu učestvovali ni Meklaren, Vilijams, Zauber, Tojota, Red Bul i BAR-Honda.

Tako se dogodio neviđeni presedan u istoriji Formule jedan da se takmičilo samo tri tima (Ferari, Džordan i Minardi), koji voze sa gumama „Bridžston”. Pobedio je vozač Ferarija Mihael Šumaher. U saopštenju FIA ističe se da su timovi koji su bojkotovali trku u Indijanapolisu napravili propust, jer nisu obezbedili odgovarajuće gume za trku i odbili su predlog da smanje brzinu na krivinama. Svaki od sedam timova optužen je za „narušavanje imidža Formule 1”, a posebno zbog toga što su odluku o bojkotu doneli neposredno pred start trke. Za 29. jun zakazano je saslušanje predstavnika timova koji su odbili da učestvuju u trci u Indijanapolisu. (B92, Beta)

21.06.2005
"Formula nula"
Posle prave farse na Velikoj nagradi SAD u Indijanapolisu, evropska štampa nema nimalo milosti prema „najbržem cirkusu na svetu”. Tako španska „Marka” na naslovnoj strani ima naslov „Formula 0”, dok „As” piše da je „Formula 1 potpisala sebi smrtnu presudu u Americi”. Francuski „Ekip” izveštava da je Mihael Šumaher u Indijanapolisu osvojio „Malu nagradu SAD” u Formuli 1. Austrijski mediji pišu o „sramoti za sport”, i „debaklu za Formulu 1”. „Ovo je najveći vic svih vremena”, rekao je bivši šampion sveta, Niki Lauda. Nemački mediji pišu o „pirovoj” pobedi Mihaela Šumahera, na „sramotnoj trci” u Indijanapolisu, dodajući da su gledaoci sa pravom bili ljuti i da je vozače koji su nastupili morala da štiti američka policija.

Lokalni „Indijanapolis star” pozdravio je sve učesnike u skandalu, poželevši da nikada više ne dođu u goste:

„Zbogom Formulo 1, zbogom Berni Eklston, zbogom Ferari, zbogom Mišlenu. Sigurni smo da je ovo kraj Formule 1 u Indijanapolisu, ali i u celoj Americi. Ovo je veliki dan za advokate”, piše „Indijanapolis star”, aludirajući na očekivane tužbe i zahteve za odštetu koji će pljuštati na sve strane.

Londonski „San” piše da je „Formula 1 umrla u SAD”, dok „Gardijan” procenjuje da je „Formula 1 potonula još dublje uz ionako loš imidžkoji je prati u poslednje vreme. „Ovo je prava PR-katastrofa u 56-godišnjoj istoriji zvaničnih svetskih šampionata”, piše „Gardijan”.

FIA: O skandalu u SAD - 29. juna

Svetska automobilska federacija FIA saslušaće 29. juna u Parizu predstavnike svih timova koji se snabdevaju „Mišlen” pneumaticima posle skandala na stazi u Indijanapolisu. Kako prenose svetski mediji, posle odustajanja 7 ekipa od trke za VN SAD u kojoj su podsetmo učestvovale samo ekipe sa „Bridžston” gumama, očekuje se da će FIA biti veoma oštra prema ekipama koje su stale uz svog dobavljača guma koji nije mogao da im garantuje bezbednost na stazi u Indijani zbog problema sa pneumaticima koje je doneo u SAD. Svim ekipama saopšteno je da moraju da prisustvuju saslušanju u Franucskoj posle kojeg bi i cela sezona poput trke u SAD mogla da upadne u haos. Za sada nema informacija kako će FIA rešiti ovaj slučaj i kazniti timove, ali su moguće visoke novčane kazne, oduzimanje bodova ili čak suspenzije, što bi iz korena izmenilo raspored timova u šampionatu. (B92, ESPN)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

23.06.2005
BMW kupio Zauber
Kompanija BMW kupila je u sredu većinski paket akcija Formula jedan tima Zauber. BMW će se sledeće sezone u Formuli jedan takmičiti pod svojim imenom. Nemačka kompanija trenutno motorima snabdeva Vilijams, a tim se u Formuli takmiči pod zajedničkim imenom BMW-Vilijams. Odnosi dveju kompanija, međutim, pokvarili su se u poslednjih nekoliko meseci i očekuje se da će se njihova saradnja prekinuti na kraju ove sezone. Zauber se „najbržem cirkusu sveta” pridružio 1993. godine, a najveći uspeh tim je zabeležio 2001. kada je sezonu završio na četvrtom mestu u konkurenciji konstruktora. Sedište Zaubera ipak će ostati u Švajcarskoj. (B92, Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
23.06.2005
BMW kupio Zauber
Kompanija BMW kupila je u sredu većinski paket akcija Formula jedan tima Zauber. BMW će se sledeće sezone u Formuli jedan takmičiti pod svojim imenom. Nemačka kompanija trenutno motorima snabdeva Vilijams, a tim se u Formuli takmiči pod zajedničkim imenom BMW-Vilijams. Odnosi dveju kompanija, međutim, pokvarili su se u poslednjih nekoliko meseci i očekuje se da će se njihova saradnja prekinuti na kraju ove sezone. Zauber se ?najbržem cirkusu sveta? pridružio 1993. godine, a najveći uspeh tim je zabeležio 2001. kada je sezonu završio na četvrtom mestu u konkurenciji konstruktora. Sedište Zaubera ipak će ostati u Švajcarskoj. (B92, Beta)

Napokon :)

U toku ove sezone komentatori (i na ATV i na HRT) u toku trke barem 2-3 puta su govorili o tome kako je BMW nezadovoljan uspjesima Vilijamsa ..

Vidjecemo sta ce biti .. ja se iskreno nadam najbolje buduci da sam BMW fan (ne samo u F1 nego uopste smatram da je BMW klasa za sebe)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fino, jos jedan dobar tim:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

29.06.2005
Mišlen vraća novac
Francuski proizvođač pneumatika Mišlen, čije su gume izazvale odustajanje najvećeg broja ekipa na Velikoj nagradi SAD, vratiće novac svim gledaocima koji su kupili ulaznice za tu trku. U saopštenju iz Mišlena kaže se da će svi gledaoci koji su kupili ulaznicu za 19. jun dobiti novac nazad. Dodaje se da Mišlen nije ni pod kakvim pritiskom doneo ovu odluku, kao i da se nada da će i drugi učesnici učiniti isto. Mišlen je takođe predložio otkup 20.000 ulaznica za Veliku nagradu SAD 2006. godine, koje bi besplatno bile ponuđene gledaocima koji su ove godine došli na trku. Ova inicijativa ima za cilj da dodatno promoviše Formulu 1 u SAD

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2005, 12:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Vodeće telo Formule 1 odlučilo je da ukine kaznu za sedam timova koji koriste gume "Mišlen", a koji su bojkotovali trku za Veliku nagradu SAD u Indijanapolisu prošlog meseca.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da je predložila svom izvršnom telu da ukine kaznu Renou, Meklarenu, Vilijamsu, Tojoti, Red Bulu, Zauberu i BAR-Hondi. U obrazloženju nove odluke navodi se da su svi timovi, izuzev Red Bula, predočili nove dokaze na osnovu kojih je ukinuta prvobitno izrečena kazna 29. juna. Očekuje se da kazna bude i zvanično ukinuta za nekoliko dana.

Na trci u Indijanapolisu ozbiljno je uzdrman imidžFormule 1, pošto su u trci učestvovala samo tri tima, koji koriste gume "Bridžston" - Ferari, Džordan i Minardi.

Ceo problem nastao je kada je "Mišlen" zatražio da svojim korinicima-timovima dostavi nove gume radi veće bezbednosti, što je FIA odbila, a potom je usledio bojkot sedam timova Formule 1. Francuski proizvođač guma primetio je da gume koje je dostavio timovima za trku u SAD ne mogu da izdrže sve zahteve staze, posebno u jednoj krivi i zatražio je da timovima dostavi nove gume. Posle odbijanja tog zahteva, FIA je naredila timovima da se takmiče u trci u SAD, a tome su udovoljila samo tri tima, što je izazvalo revolt navijača u SAD koji su bacali flaše i konzerve na stazu.

Na sastanku FIA u Parizu prošlog meseca, timovi koji su bojkotovali trku su kažnjeni i ocenjeno je da su sami krivi jer nisu na vreme obezbedili odgovarajuće gume. Izricanje kazne bilo je planirano za 14. septembar, a svih sedam timova žalilo se na kaznu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 04:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
shto ce reci da se vec od sledece sezone moze ochekivati kraj FIA, ili ce se pristati na neke uslve koje odredjeni timovi traze! Sve u svemu, to je kraj bernija!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]