Mladene nemam neku zelju da ovo preraste u neku licnu raspravu izmedju mene i tebe, ali . . .
mladen je napisao:
Žandari su na ovom derbiju bili i više nego korektni, uglavnom su mirno stajali dok po njima padaju stolice i komadi plastike. I zbog manjih nereda su upadali na jug i razdvajali kop na dva dijela. Da su to pokušali ovaj put, sranje bi bilo mnogo veće...
Nemam komentar na ovu tvoju izjavu. Ostajem dosljedan onome sto sam rekao. Rulju treba peglati dok im se iz glave ne izbije svaka pomisao o pravljenju nereda na utkamici. Policija nije tu da procjenjuje da li su neredi manjeg ili veceg intenziteta, vec da smiruje svakakve incidente na nacin na koji je to najbolje. Pustanje da copor nenadertalaca koji sebe nazivaju navijacima, upada na istocnu tribinu i premlacuje neduzne ljude nije "korektno ponasanje zandarmerije" kako si ti to okarakterisao, vec iskljucivo nemar, aljkavost i neadekvatna reakcija. . .
mladen je napisao:
O stolicama... pa i sjever je lomio stolice.
Ovo ti je asposlutna neistina. Delije apsolutno nikad ne bi lomili stolice na svom stadionu. . . Znam momka koji je odlomio stolicu na sjeveru u namjeri da je ponese kuci za uspomenu, pa je jedva zivu glavu izvukao pred delijama koji su htjeli da ga lincuju zato sto unistava stadion. . .
Znaci ova tvoja izjava apsolutno ne pije vode, a cak i da je istinita, zar stvarno mislis da je to onda opravdanje za postupke grobara, koji, opet ponavljam, na svakom derbiju, naprave ogromnu stetu na nasem najvecem stadionu. . .
kanara je napisao:
Vi kao da ste samo gledali sta rade navijaci i policiija, a ne utakmicu. Mada i nije bila nesto.
Kamo srece da, tri dana nakon utakmice, jos uvijek pricamo o tome kako je derbi bio fenomenalan, o golovima i potezima. . . Ali od toga niceg nije bilo, pa cak i ona dva gola su dosla kao plod protivinickih gresaka, pa je onda stvarno bespredmetno komentarisati utakmicu. Onakva igra i jednih i drugih nije dostojna da se nazove fudbalom, a pogotovo da se kaze da je dostojna vjecitog derbija. . .