banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 08:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 632 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
mladene,
vidis za razliku od tebe ja sam bio na tom derbiu isto kao i na jos nekih 30-ak derbia i zato evo samo za tebe jos jedan izvestaj:

Pre svega da grobarima cestitam na novoj tituli,jer 6 kola pre kraja sa 5 bodova prednosti bilo bi ravno novom svetskom cudu da partizan ne postane prvak.
Sta reci o utakmici,naravno grobari misle i svojim ocima vide da su bili bolji,Delije isto tako,medjutim treba pogledati cinjenice.I poluvreme jos moze i da prodje,medjutim drugo poluvreme ne daje neke velike nade ni jednima,jer o fudbalu nije bilo govora.Zvezda je zaigrala onako kako bi trebala i prvih 15 minuta partizan nije znao gde mu je doope,a gde glava.Igrali su lep fudbal sa brzim i tacnim pasovima,medjutim posle 2 polusanse tandem Zigic-Pantelic je izigrao odbranu partizana i postigao gol iz jedine prave akcije na utakmici.
Neobjasnjivo je Zvezda stala i prepustila sredinu terena partizanu,a onda na scenu stupaju najbolji igraci partizana ili tacnije receno sudijska trojka.Pomocnici su se zaneli(pomislili ljudi da su navijaci) i svaki pokusaj Zvezde da izvede kontranapad mahali su zastavicama(u prvih 45 min cak 8 puta) bas kao pravi navijaci.Zatim je glavni sudija (covek inace vazi za najboljeg kod nas,pa samim tim nije ni cudo da nasih sudije gotovo i da nema na internacionalnoj sceni) svaki duel svirao kao faul na grobarima.Svojim sviranjem (svirao i faul iz kog je partizan izjednacio,a koji budi usput budi receno niko sem njega nije video) i tako omogucio partizanu da izvede jedini udarac na gol Zvezde u toku cele utakmice.Video je taj faul,medjutim nije video pogibeljni strat Alberta Nadja (dosudio aut za partizan),a kamo li da je dodelio zuti karton.

O drugom poluvremenu nema potrebe trositi reci,jer ni jedna ekipa nije nista uradila osim po jednu polu sansu.

Navijaci i navijanje

Zalosni scenario derbia se opet ponavlja,manji sukob pre utakmice na autokomandi,zatim divljanje grobara,pred pocetak drugog poluvremena,lomljenje stolica,provaljivanje ograde izmedju juzne i istocne tribine (veliki uspesi nazovi navijaca).Jedan od grobara sa istocne tribine skace na atletsku stazu i neomatan od policije i redara uzima transparent koji su doneli par momaka iz Trebinja,a onda dobrih 50 metara trci atletskom stazom i penje se na juznu tribinu,nema sta "junacki" podvig.
Naravno posle utakmice zalosna slika,sveopsti haos,obracun Delija i grobara,zatim obe navijacke skupine sa policijom,a onda na Vracaru obracun grobara medjusobno.
Targikomicno je da su grobari dovedeni u situaciju da se stide svog izuma (ono "cuveno" urlikanje kad su crni igraci u pitanju),jer im osnov ekipe i ujedno najbolji ograci su upravo crni igraci (igrac utakmice Emeghara,inace bek).

Delije dobro pocele,imale lepo koreografiju,xcelo vreme pevali i navijali,a onda sve to uprskali tucom na istocnoj tribini i neredima posle utakmice.

Ne znam da li su to slike kojima se mogu i jedni drugi ponositi,zalosno ce biti,medjutim ubedjen sam da nas u dogledno vreme ceka sudbina Engleza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
sikmen..respect

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2004, 14:44
Suplja prica?? Hahah.. vidi se koliko si UPOZNAT MLADENE sa situacijom koja je bila prije i poslije derbija. ahahha.. pravi si lik. Pricas suplja prica a nisi ni priljusio marakani :lol: :lol: :lol: Svaka cast SIKMEN.. sve je bilo otprilike tako..samo mi je "promakla" tuca na Vracaru...medjusobno..ali to su grobarska posla :lol: Vjecito su dobijali batine pa im sad komplex udario u glavu pa se izivljavaju na onom covjeku sa djetetom, onom bakom i djevojkom.. dakle SVE NEMOCNI.. bas su opravdali da su misevi, a onda misolovka zalijepljena na stolicama juga ima prilici u potpunosti.

Da, bice SJECA HULIGANA 8) Isto nam se kao sto rece co'ek pise kao sa Englezima. Ali za to jos treba cekati da nego pogine da bi vlasti reagovale..ali sumljam da ce biti SJECE i kad se to desi. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Kirk_H@mmett je napisao:
Da, bice SJECA HULIGANA Cool Isto nam se kao sto rece co'ek pise kao sa Englezima. Ali za to jos treba cekati da nego pogine da bi vlasti reagovale..ali sumljam da ce biti SJECE i kad se to desi. Crying or Very sad

Prije par godina je na sjevernoj tribini poginuo momak pogodjen raketom u grudi. . . Eto i ginulo se pa opet nista. Organizacija utakmica je i dalje na nistavnom nivou. . . Stoku ne treba ni pustiti na stadione nego lijepo pred svaku utakmicu strpati u jedan veliki tor, podijeliti im nozeve, lance i batine pa nek se biju izmedju sebe koliko im dusa zeli. . .

Da se razumijemo nemam nista protiv navijanja i navijaca, ali granice moraju da postoje. Svakog koga identifikuju da je pravio sranja na utakmici lagano u zatvor na koju godinu. Zabraniti dolaske na utakmice i jos stosta, ali daleko smo mi od toga. Kao sto vec rekoh i civilizovanije i naprednije drzave imaju problema sa tim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 01:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

-Ne mogu da razumijem "aljkavost" zandarmerije (ukoliko to nije bilo namjerno, u sta, ruku na srce VJERUJEM) prije svega.. opet je od strane "njih" pogodjen klinac u glavu..gumenim metkom.. mislim strasno je to sto se desava. Zar im nije bio "dovoljan" onaj mali VASIC sto je pusn'o metak u lice.. pa opet sad ovaj.. stvarno ne znam dokle..

-Da, poginuo je.. u Srbiji se nesto prica o NASILJU medju mladima.. a ovamo se nista ne preduzima.. strasno.. mislim, zasto onda toliko se*u kako je lose. Znam i ja da je lose.. znate i vi.. znaju svi.. a niko nista ne preduzme.. mislim dokle god je tako bice KRVI.. :cry:

-Englezi su prije bili najludji navijaci, pravili su najvise fajta.. problema.. a sada im se DIVIM. Samo pjevaju.. piju.. ni P od PROBLEMA.. zaista su na zavidnom nivou. Oni su cisti dokaz da se moze NICEGA moze napraviti NESTO, tj. svi se mogu smiriti, i te kako..

Vidjecete sta ce biti sa talijanima.. ima da ih "usortaju" kao malu djecu. :wink:

-Jebote, ja gledam pored stadiona onih AUTOBUSA sa murijom, kao da je pola Srbije mobilisano, a ovamo frka.. mislim.. to je neko namjerno uradio. Jeste zakon mase kao sto kazu opet preovladao.. ali, vidjevsi reakciju onih ZANDARA na istoku sve je bilo jasno. Nisu nista htjeli..a mogli su napucati citav stadion 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 07:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nitro,
da,poginuo je i krivac do dana danasnjeg nije uhvacen.Nisam siguran,medjutim cini mi se da su bila neka hapsenja osumnjicenih,cak su i neke presude pale,al' dokle se stvarno stiglo nemam pojma.
Sve je to tacno sto si gore naveo,medjutim ima jedna sitnica koju TV-gledaoci nisu mogli da vide,na krovovima Marakane bili su policajci sa kamerama,zatim FSSCG,skupstina Srbije i pravosudje Srbije moraju da reaguju,jer u suprotnom (UEFA nam je vec poslala opomenu) desice nam se sudbina Engleza,a takav udarac bi unistio srpski fudbal.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 07:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Na derbijima sam se nagledao i mnogo većih sranja... Dešavale su se tuče na samom jugu sa gorim posljedicama nego ono na istoku. Oklopnjaci su vrlo smireni bili i nisu uzvraćali na stolice... a da su oni krenuli sa batinanjem onda bi bilo problema. Posle utakmice se naravno izgubim u vidu magle, tako da ne znam ništa o Autokomandi ili Vračaru. Ali morate priznati da je ovo najbolje izdanje Grobara u zadnjih nekoliko godina. Na Marakani ste bili nadglasani... što je po meni suština čitave priče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 09:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Culi ste se na pocetku utakmice (pre nego su Delije napravile koreo),zatim posle izjednacujuceg gola,u momentu kad je onaj tip sa istoka ukrao transparent i pocetkom drugog poluvremena prilikom bakljade,ostali deo utakmice "0".
Vidis ja pamtim mnogo bolja izdanja grobara,tako da ovo ide pod rubriku nista narocito.

Usput budi receno ovo sto se desava sa grobarima su Delije (ili bolje receno podgrupe Delija) vec odavno prosle,tako da su sad Delije ujedinjene sa jednom dominantnom (vodecom) grupom BBRS,dakle ne samo po sportskim uspesima,nego i u tom segmenttu kasnite za ZVEZDOM i Delijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 10:07 
Pripravnik
Pripravnik

Grobari i Cigani su dvije potpuno različite priče. Dva različita shvatanje fudbala i navijanja. Bilo je lutanja na jugu u zadnjih nekoliko godina i pokušaja da se bude u trendu ali sve je to prošlo bez uspjeha (hvala dragom Bogu). Cigani su žabarija, a to mi se ne dopada.

O kakvim ti sportskim uspjesim pričaš? Nemoj mi samo reći da si mislio na Bari i na Tokijo :)))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pricam uopste o broju derbija i odnosu pobeda,o broju osvojenih titula,o kvalitetu tih titula,a onda i o istoriji klubova i navijaca.

Dzajic je bio i ostao legenda,medjutim isto tako je veliki vizionar,pa je na vreme shvatio kako i kuda ce razvijati fudbal i koje mesto ce zauzimati navijaci u buducnosti.Prvi je pokrenuo organizovane navijacke grupe,sradnju i delimicno kontrolu nad njima.To isto pokusava Zecevic izvesno vreme i zbog toga je doslo do podele medju grobarima koja se pretvara u sukobe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sto su se grobara raskokodakali, jednom u deceniji daju gol zvezdi i odmah polete u nebo.
inace oni oglasi su strava, posebno za zamjenu stadiona. jednostavno, to mogu samo delije. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 11:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sikman je napisao:
..desice nam se sudbina Engleza,a takav udarac bi unistio srpski fudbal.

-A joj druze, ako ima sta unistiti :wink: Mislim, daleko smo mi od fudbala, uspjeha i organizacije..

-Ne vidim kako ce se u buducnosti sve to rjesavati ali.. ma sredice oni sve to vec 11.maja, a derbi poslije tog ce opet ispasti s*anje i tako u nedogled. :cry:

-Cuj nadjacali.. xa ax xa.. GROBARI MISEVI PAZITE GDE GAZITE!!! :lol: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:33 
Pripravnik
Pripravnik

[quote="sikman"]Pricam uopste o broju derbija i odnosu pobeda,o broju osvojenih titula,o kvalitetu tih titula,a onda i o istoriji klubova i navijaca.

Dzajic je bio i ostao legenda,medjutim isto tako je veliki vizionar,pa je na vreme shvatio kako i kuda ce razvijati fudbal i koje mesto ce zauzimati navijaci u buducnosti.Prvi je pokrenuo organizovane navijacke grupe,sradnju i delimicno kontrolu nad njima.To isto pokusava Zecevic izvesno vreme i zbog toga je doslo do podele medju grobarima koja se pretvara u sukobe.[/quote]

E o tome ti govorim... Kontrola uprave nad vođama, kontrola vođe nad grupom, kontrola grupe nad tribinom... to može proći kod Vas i to mi je bezveze... ko neka vojska, gdje se zna ko, šta i kada radi. A glavni je On - Džaja. Nema to mnogo veze sa navijanjem, bar onako kako ga ja shvatam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nazalost Dzajic ili neko iz kluba nema 100% kontrolu,jer nebi dolazilo do onakvih scena na tribinama.Trebao bi da znas da su klubovi u Engleskoj zajedno sa zakonom postigli ovo sto danas imaju,a to je da nema ograda i da je najvece uzivanje biti prisutan na njihovim utakmicama.
To je takodje jedan od razloga zasto su njihovi stadioni puni,naravno osnov svega je kavlitet,medjutim da samo kavalitet nije dovoljan potvrda su italijanski stadioni.

Vidis Englezi su godinama imali najgori glas i stvarno su bili boze ocuvaj (iz licnog iskustva),sve ovo su prosli i posle drasticne kazne uspeli da ostvare sve ovo sto imaju,danas su primer svim savezima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

CUJ! ! ! "DA SU ZANDARI KRENULI SA BATINANJEM TEK BI ONDA BILO PROBLEMA"
Ovo ti je bas biser mladene. . . Po tebi bi izgleda policija trebala da, svaki put kad se dese neredi na stadionu, stoji sa strane, gleda kako neduzni ljudi stradaju u divljanju majmuna i jede kokice. Policija takve idiote treba da pegla na sve moguce nacine, da izbije neandertalcima iz glave i pomisao da iduci put dodje da pravi sranje

mladen je napisao:
Ali morate priznati da je ovo najbolje izdanje Grobara u zadnjih nekoliko godina. Na Marakani ste bili nadglasani... što je po meni suština čitave priče.

Ako je ovo najbolje izdanje grobara posljednjih godina, onda ste jadniji nego sto se cini. . . Uzgred budi receno. Najveci navijacki uspjesi grobara u posljednjih nekoliko derbija je konstantno unistavanje stolica na Marakani i pravljenje sto vecih sranja. nakon svakog derbija odigranog na Marakani Zvezda mora da renovira pola stadiona, a to bi trebalo da bude pohvalno zaneku navijacku grupu. Ubroj u te vase "uspjehe" i ubistvo onog klinca od prije par godina i dobices nevidjenu nisku uspjeha. . . Cime se ti to hvalis i sta ti to pozitivno nalazis u svemu ovome ja stvarno ne znam. Kad se divljastvo prenijelo i na teren (Bastina slomljena ruka, iskreno govoreci, i sad se najezim kad se sjetim tog detalja), onda stvarno nema svrhe pricati o necem pozitivnom ovdje.

mladen je napisao:
E o tome ti govorim... Kontrola uprave nad vođama, kontrola vođe nad grupom, kontrola grupe nad tribinom... to može proći kod Vas i to mi je bezveze... ko neka vojska, gdje se zna ko, šta i kada radi.

A puno je bolje ovo sto vi radite, bez kontrole. Premlacivanje gomile neduznih ljudi, divljanje na najvecem srpskom stadionu, jednom od spomenika srpskog sporta, na kraju krajeva i tuca izmedju sebe na kosarkaskom derbiju. . . Sta je tu bolje reci mi molim te?

Sikman, kao i ti i ja vrlo dobro znam da problem ovdje ne lezi iskljucivo na stadionu. Treba da reaguje pravosudje i donese zakone o neredima na stadionima.To je prvi korak. . . Od necega treba poceti. Mada, kad nista nije ucinjeno kad je onaj momak poginuo na stadionu, sta ocekivati sad...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 07:54 
Pripravnik
Pripravnik

Žandari su na ovom derbiju bili i više nego korektni, uglavnom su mirno stajali dok po njima padaju stolice i komadi plastike. I zbog manjih nereda su upadali na jug i razdvajali kop na dva dijela. Da su to pokušali ovaj put, sranje bi bilo mnogo veće...

O stolicama... pa i sjever je lomio stolice.

Grobari su gomila individualaca, a ne gomila zombija koja slijepo prati vođu (Džaju)... Neko odabere da bude zombi a neko ne. Da se razmumijemo, ja poštujem svačiji izbor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 08:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Vi kao da ste samo gledali sta rade navijaci i policiija, a ne utakmicu. Mada i nije bila nesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mladene nemam neku zelju da ovo preraste u neku licnu raspravu izmedju mene i tebe, ali . . .

mladen je napisao:
Žandari su na ovom derbiju bili i više nego korektni, uglavnom su mirno stajali dok po njima padaju stolice i komadi plastike. I zbog manjih nereda su upadali na jug i razdvajali kop na dva dijela. Da su to pokušali ovaj put, sranje bi bilo mnogo veće...

Nemam komentar na ovu tvoju izjavu. Ostajem dosljedan onome sto sam rekao. Rulju treba peglati dok im se iz glave ne izbije svaka pomisao o pravljenju nereda na utkamici. Policija nije tu da procjenjuje da li su neredi manjeg ili veceg intenziteta, vec da smiruje svakakve incidente na nacin na koji je to najbolje. Pustanje da copor nenadertalaca koji sebe nazivaju navijacima, upada na istocnu tribinu i premlacuje neduzne ljude nije "korektno ponasanje zandarmerije" kako si ti to okarakterisao, vec iskljucivo nemar, aljkavost i neadekvatna reakcija. . .

mladen je napisao:
O stolicama... pa i sjever je lomio stolice.

Ovo ti je asposlutna neistina. Delije apsolutno nikad ne bi lomili stolice na svom stadionu. . . Znam momka koji je odlomio stolicu na sjeveru u namjeri da je ponese kuci za uspomenu, pa je jedva zivu glavu izvukao pred delijama koji su htjeli da ga lincuju zato sto unistava stadion. . .
Znaci ova tvoja izjava apsolutno ne pije vode, a cak i da je istinita, zar stvarno mislis da je to onda opravdanje za postupke grobara, koji, opet ponavljam, na svakom derbiju, naprave ogromnu stetu na nasem najvecem stadionu. . .

kanara je napisao:
Vi kao da ste samo gledali sta rade navijaci i policiija, a ne utakmicu. Mada i nije bila nesto.

Kamo srece da, tri dana nakon utakmice, jos uvijek pricamo o tome kako je derbi bio fenomenalan, o golovima i potezima. . . Ali od toga niceg nije bilo, pa cak i ona dva gola su dosla kao plod protivinickih gresaka, pa je onda stvarno bespredmetno komentarisati utakmicu. Onakva igra i jednih i drugih nije dostojna da se nazove fudbalom, a pogotovo da se kaze da je dostojna vjecitog derbija. . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik

Nitro... ti nisi bio na utakmici.
Cigani JESU stolicama gađali Žandarmeriju koja je napravila kordon između sjevera i istoka. To je još jedan navijački "poraz" Cigana, sa ovog derbija.

Nije ni žandarmeriji lako... u otvorenom sukobu sa navijačima niko ne bi dobro prošao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
evo malo fotkica...

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 632 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]