Odgovoricu jos ovaj put, a onda cu prestati sa polemikom bar na ovom forumu.Svaka dalja rasprava pripadace forumu politika i mozemo uvijek tamo da nastavimo, ako bas bude potrebe za tim. . .
bosnjak061 je napisao:
Jel ti navijas za reprezentaciju ili za navijace? Ako ces tako... sta bih ja onda trebao pomisliti na natpise: NOZ, ZICA, SREBRENICA?
Taj natpis je interna stvar izmedju dvije navijacke grupe i izmedju navijaca su uvijek postojale tenzije i na politickom nivou. . . Ja govorim o tome da navijaci jedne reprezentacije nose natpise koji direktno vrijedjaju igrace koji igraju za tu reprezentaciju.Ako ste vec nosili te natpise, pitam se da li biste se radovali da je Gruja Bajic ili neko drugi od Srba koji igraju za BiH recimo postigao gol i BiH pobijedila.Zasto da se radujete golu koji je postigao neko "ko je Srbin a nije covjek" i neko za koga imate "250.000 razloga da ga mrzite"? ? ? Pitanje je retoricko jer znamo odgovor i ti i ja i svi ostali. Kad je vec takva situacija, onda vi lijepo navijajte za Kenana, Vedina,Elvira i Hasana, a psujte majku srpsku i mrzite Vladana, Sergeja i Branimira. . .Toliko o tome. . .
bosnjak061 je napisao:
A, ja se rodio u Bosni i Hercegovini, republici bivse umjetne tvorevine Jugoslavije.
Ti si se druskane moj rodio u drzavi koja se zvala Jugoslavija isto kao i ja i vecina nas ovdje na forumu (osim ako nemas 10-ak godina pa si se rodio poslije 1992, jer samo u tom slucaju si mogao da se rodis u drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina). Kao sto je vec neko naglasio (mislim da je Harvester na nekoj drugoj temi), legitimni nasljednik drzave koja se raspadne je onaj dio koji ostane, a to je u ovom slucaju Srbija i Crna Gora , a ne onaj koji se otcijepi. . .I po toj, po tebe i tebi slicne, surovoj logici ti i tebi slicni koji se tako izjasnjavaju se lazno deklarisete o drzavi u kojoj ste rodjeni. Ja dakle navijam za zemlju u kojoj sam rodjen, a ti . . . Pa vidi sam za koga ti navijas i koja je zemlja u kojoj si rodjen
bosnjak061 je napisao:
Eto, i ja cu te jos nesto pitati ako mozes odgovoriti. Kazes da si navijao za BiH, sad vise ne navijas. Zasto si prije navijao za BiH?
Da se razumijemo. Nisam, niti bih ikad navijao za BiH kad igra protiv Srbije i Crne Gore.Samo sam simpatisao tu reprezentaciju kad igra protiv reprezentacija koje mi nisu niko i nista, ali poslije ovoga na Kosevu siguran sam da ni to vise necu nikad da uradim. Zasto mi ne bi bila draza recimo reprezentacija Spanije od BiH, jer me njeni navijaci bar nece prozivati sto sam Srbin i narusavati moja osnovna prava, prvo kao covjeka a potom i kao pripadnika jednog od tri ravnopranva naroda u ovoj nazovi drzavi. . .