Rivaldinho je napisao:
Ma Kaka se nervira jer je van forme totalno, pa malo izliva frustracije. A Robinjo je rijetko viđena seljačina, zato i ne može nigdje uspjeti, uprkos fantastičnom talentu.
Inače, Suarezu bih zalijepio 5 utakmica suspenzije jer je direktno uticao na ishod meča ovakvog značaja, pa sve da je Gijan i pogodio penal.
Baš sam o ovome divanio s Milankom preko Fejsbuka. Dakle, sve je po pravilima i nema nikakve dodatne suspenzije, pored one za direktan crveni karton (što je, kolko se sjećam, dvije utakmice, tako da Suareza svakako više nećemo vidjeti na prvenstvu). Namjerno igranje rukom u šesnaestercu je penal i crveni karton. Dakle, ako je ranija faza igre, takvo igranje rukom se rijetko isplati jer valja čitavu utakmicu igrati s igračem manje, a najvjerovatnije opet imati gol manjka. Urugvaj je imao ludu sreću da su posljednje sekunde utakmice i da nemaju šta da izgube (osim Suareza, ali to je mala cijena za prolazak u polufinale). Daleko od toga da je sportski ili fer, ali jeste po pravilima. Iako nisam simpatizer Gane, žao mi je da bilo ko onako ispadne, ali kad se sjetim kakav su kretenski penal dobili protiv nas, bude mi malo lakše.
Ja svakako mislim da je ovo prvenstvo demonstriralo da su pravila o penalima debilna (odnosno primjenjuju se na debilan način, ne znam šta tačno piše u pravilima). Recimo po pravilima Kejhilovo igranje rukom protiv nas nije penal jer nije vidio loptu ili tako nešto, iako je direktno promijenio njen pravac kretanja u situaciji kad je šesnaesterac bio pun i kad je lako mogla da izbije prilika. A Kuzmanovićevo i Vidićevo igranje rukom JESTE penal, stvarno ne znam iz kog razloga. I definitivno ni Gancima ni Nijemcima nije upropaštena nikakva gol šansa tim igranjem rukom. I zar je fer da to bude penal, tj. da se ekipi koja nije imala šansu daje prilika da da go? Gancima se samo vratilo ono što su dobili protiv nas.
Ili treba lijepo da se potpuno ukinu penali zbog igranja rukom. Dakle, nema više gledanja dal' je to nečiji "prirodni pokret", vidi li ili ne vidi loptu i sl., već da svako igranje rukom lijepo bude indirekt ili slobodan udarac iz šesnaesterca ili nešto slično. Samo ovo vađenje lopte rukom direktno iz gola da bude penal (ili onaj ponovljeni penal koji sam upravo izmislio).