Nova žrtva na oltaru prošlosti
Đanpjero Gasperini se pridružio Benitezu i Leonardu kao još jedna kolateralna žrtva oplakivanja Murinjove ere. Dve godine posle, Morati se i dalje ponaša kao ostavljeni muž za koga je sve izgubilo smisao. I naredni potez samo odlaganje novog početka...
Pisao sam već nekoliko puta o Interu.
Ukratko, ukoliko niste bili pažljivi, Murinjovo nasledstvo je preteško breme za naslednike, svaki njihov korak meri se "tripletom", a problem sa čudima je što nemaju naviku da se ponavljaju.
Ima još jedna stvar.
Večito gladni Inter suočio sa novom situacijom, punim stomakom.
Prosto, zasitili su se, a ekipi je istekao rok upotrebe. Da ne ponavljam ono što sam rekao prošle godine, taj tim je Murinjo načinio boljim nego što jeste.
Benitez, Leonardo, Gasperini, prvi nije naučio da živi u senci, drugi je bio previše fin za ono što se tražilo od njega, treći je samo žrtva tranzicije.
Krivac je Masimo Morati.
Od trenutka kada je "Posebni", u noći velikog trijumfa, pustio Materacija da mu se isplače na ramenu i odšetao u Real, Morati se ponaša kao udovac, ili hajde da budemo blaži, ostavljeni muž.
Jednostavno, gleda u prošlost i očajava ne uspevajući da nađe smisao u onome što dolazi.
Svaki korak koji je napravio, on ili njegovi direktori (postoji ono što se zove komandna odgovornost) je bio ili pogrešan, ili pomućen žalošću za Murinjom
Uspeh nisu naplatili prodajom umornih argentinskih i brazilskih ratnika, infuzija sveže krvi je odlagana, a potreba da se peglaju finansije je hranjena na najgori način, "kupujem da bih uštedeo".
Benitez je u svojoj opsednutosti Murinjom samo porušio temelje, Leonardo krpio brod koji tone.
Gasp? Iznuđen potez, trener za jednokratnu upotrebu.
U ovim danima kada će se bes navijača slomiti na njemu i kada izgleda kao najgori trener na svetu, razumni će videti da je njegova avantura bio pokušaj da pobedi u trci na sto metara sa okovima na nogama.
Možda nije dorastao, ali su ga ubacili u kavez sa lavovima i dali mu perorez kao oružje...
Znate li zbog čega je Inter prošle godine uspeo da sačuva deo iluzije?
Jer je Eto kvalitetom zamrljao ono što je kristalna slika u novoj sezoni.
Drugim rečima, Kamerunca sada nema, i Inter je tu gde jeste.
Dok ovo čitate, novi trener Intera će postati Klaudio Ranijeri, što je poslednji posao "Mislioca" pre nego što uskoči u stolicu za ljuljanje.
Ishod?
"Jednom sam pitao u Čelsiju zbog čega je zamenjen Ranijeri? Jer sa njim nikada ništa ne bismo osvojili, rekli su mi u Londonu".
Znate li čije su ovo reči?
|