Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Onda se neko nađe pričati kako su Rsui strašna ekipa jer su pomeli sve dosadašnje rivale, te kako su veliki favoriti protiv nas.
o cemu ti bulaznis, ko je govorio da su rusi strasna ekipa i da su veliki favoriti protiv nas?
znaci, mi smo favoriti zato sto smo od posljednje cetiri utakmice tri izgubili (od toga dvije ubjedljivo) i u jednoj pobijedili kilave turke koji su izgubili, redom, od litvanije, poljske, francuske, njemacke, a pobijedili spaniju kad se ovima odmaro gasol? i takvi turci su protiv nas imali dva suta za pobjedu.
s druge strane, rusi su sve utakmice pobijedili, al eto, to nije bilo dovoljno ubjedljivo (jer, eto slovence su pobijedili samo jedan razlike, a makedonce dva). mnogo vise smo mi pokazali u porazu 24 razlike od spanije nego oni u pobjedi 1 razlike protiv slovenije? jel to pokusavas da kazes?
probaj biti malo realan...
Јa bulaznim, a ti poslije svake utakmice pričaš drugačiju priču. Znači, da, bez obzira što smo od zadnje četiri utakmice izgubili tri, a Rusi dobili sve i jednu, mi smo favoriti u tom susretu. Eto, ti si matematičar, izvrši jednostavnu operaciju zamjene Srbije i Rusije, pa izračunaj koliko bi oni imali pobjeda u našem stranu žrijeba, a da li bismo mi u onom imali sve pobjede. Prosto, ne možeš reći "Rusi su sve dobili, mi zadnje tri izgubili" kao da se radilo o apsolutno identičnim uslovima.
Poređenje naše utakmice sa Špancima i ruske sa Slovenijom nema nikakve logike, bilo je očito da kalkulišemo u toj utakmici. Ne da smo bolji od Španaca, nego da se čuvamo za bitniji okršaj. Ja i jesam realan, jer je ona grupa toliko neozbiljna da će se njihova snaga pokazati sad u četvrtfinalu.