|
Pa i na ovom žrijebu dogodilo se uobičajeno. Taj tovar sreće, koji Italijani vuku za sobom, nikako se ne smanjuje, a Srbiji je Njemačka suđena. Na prethodna tri SP, na kojima je reprezentacija učestvovala, ako računamo i bivšu državu, Nijemci su dva puta dopadali u grupu. 1990. godine bio sam najobičniji musavac sa lizalom u ruci, ali se dobro sjećam da su Mateus, Breme, Klinsman i kompanija, razbucal tadašnju Jugu kao bugarsku skupštinu. Kakvi god da su igrački, Švabe imaju nevjerovatan voljni momenat i disciplinu i na jednom takmičenju bukvalno u dva poluvremena utakmice, mogu sebi da podignu formu, Ako se doda i činjenica da su tradicionalno neugodan protivnik, zaključak je da mi se nikako ne sviđa to što su u grupi sa Srbijom, ali od tih nosilaca, premija bi bila samo Južna Afrika, a surova kazna Španija. Sa svim ostalima, može se nositi... Gana mi se još manje sviđa, jer ako je Obala Slonovače bila prva za izbjeći iz tog šešira, Ganu bih svrstao odmah iza njih. Godinama jedna od najboljih afričkih selekcija, koja recimo, za razliku od Obale Slonovače, ne obiluje zvijezdama u tolikoj mjeri, ali ima prepoznatljivu igru i po meni je neugodniji protivnik, možda i od Obale Slonovače. Uz dužno poštovanje svima, ali Esjen sam može da pretrči za utakmicu dva puta više nego kompletan vezni red Srbije zajedno. Australija i pomozi Bože, otkako ih je napustio Gus Hidink, nisu nešto posebno, ali nisu za potcjenjivanje, što je najbitnije od svega - ne potecijeniti nikoga, ali ni pretjerano respektovati protivnike, kao što je u kvalifikacijama bio slučaj sa Francuzima. Sa ovim protivnicima, apsolutno Srbija može da igra i da pobijedi svakoga, ali isto tako i da izgubi. Dakle scenario će bitno biti određen prvom utakmicom. Psihološki reprezentacije sa ovog područja, generalno nisu baš najstabilnije, a voljni momenat i dalju motivaciju, uglavnom crpe iz dobrih rezultata sa prethodnih mečeva. Dakle razvuku li ih Ganci po terenu kao dugmetaru, bojim se da se reprezentaciji crno piše, a vjerujte mi da takav scenario nije nemoguć...
Dodao bih još da, kad se uzme u obzir da drugoplasirani iz ove grupe ide na Engleze, koji su brutalno dobro odigrali kvalifikacije i konačno pokazali nivo igre proporcionalan igračkom potencijalu, možemo slobodno da konstatujemo da Srbija i nije baš najbolje prošla.
Od ostalih grupa, Italijani su dobili mnogo laganu, Španci nisu loše prošli, a ne bih bio u koži selektora u grupi G. Ostale su po meni prilično izjednačene, tačnije kao da su skrojene po mjeri nosilaca, ako izuzmemo A grupu. U nekom normalnom odnosu snaga, Francuzi bi bili apsolutni favorit, ali nivo igara koji su pokazali dosad, te pajac koji se izdaje za njihovog selektora, garantuju im samo mučnu borbu za prolazak dalje.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
Poslednji put menjao Nitro dana 05 Dec 2009, 01:24, izmenjena samo jedanput
|