banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 104  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2015, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A i sezona u SAD završava uskoro. Drugo, većini stadiona fudbal nije prva namjena

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
zerocool je napisao:
Od komplet mog posta on se uhvatio za krov. :lol: I onda okaci vecinu slika na kojim su puni stadioni sa ragbija. :lol:
De nadji mi te slike sa punim stadionima u sred zime po najgorem snijegu u fudbalu, za ragbi znam da su stadioni stalno puni kod njih i bez tebe.

The average attendance of 21,574 in 2015

A jebote, ti stadioni sto si ti okacio su ogromni (evo sad sam googlao za taj od Penn state, posto izgleda najveci na slici, 106k kapacitet), znaci i oni su vise prazni nego puni, toliko o tim silnim posjetama, a po tvojoj prici sam ocekivao 60k prosjek. Bolje da sam odmah progooglao nego sto se raspravljam bezveze, pa ovakav prosjek ima i Zvezda u Srbiji od 7 miliona stanovnika, a u Americi ih ima preko 300 miliona. Cisto poredjenja radi, ragbi: 67,604 prosjek, to je njihov sport, a ne fudbal.
Odoh i ja gledati LS, a ti se tjesi sa popularnoscu fudbala u Americi sa prosjekom od 21k ljudi po utakmici na drzavu od 300+ miliona. :D

Jbt. pa ti si dečko za brigu. Prvo, ne razlikuješ ragbi od američkog fudbala. Kod njih RAGBI NIJE POPULARAN - nije ni rukomet - pitao sam te zašto, nisi odgovorio. Drugo, average att. na "našem" fudbalu kod njih je 21000. To je nešto što Superliga Srbije može samo da sanja.

Treće, pisali smo o odnosu prema sportu Balkanaca i Amerikanaca. Kod njih je sve puno - bio to fudbal ili košarka.
Četvrto, ne igra se kod 300 miliona ljudi fudbal, već 20ak gradova u MLS. I kakve veze ima koliko je stanovnika u odnosu na posjećenost sportskom stadionu? Jel to sad znači da i Partizan i Zvezda, a potom i ostali trebaju porušiti najveći dio svojih stadiona? Treba li sada uzimati prosječnu posjećenost holandske lige, koja ima 16 mil. stanovnika? Kad se digne kapacitet lige biće i veći stadioni i veća gledanost. Fudbal je u ekspanziji. I to ne zbog meksikanaca (jebote koji rasizam)! Kad bih imao želju da uključim posjećenost na koledž sportovima (uključujući naš fudbal) tad bi vidio šta je snaga 300 mil. stanovnika.... Jel malo prosjek od 17000 na hokeju i košarci zato što je država od 300 mil.?
Peto, Kolumbus Kru je MLS tim, a i njegov stadion je football-specific.

Stadion Pen Steja prazan :confused2:

Citiraj:
According to the NCAA, Penn State had over 700,000 fans attend home games at Beaver Stadium in 2014 for the fifth-highest average with 101,623 fans per game.

Da ti prevedem: kod Pen Stejta je prosječna utakmica sa 101.623 gledaoca po utakmici.

The following professional sports leagues in the United States and Canada average over four-thousand fans in attendance per game:

National Football League (67,604)
Major League Baseball (30,514)
Canadian Football League (28,193)
Major League Soccer (19,148)
National Hockey League (17,455)
National Basketball Association (17,407)

https://en.wikipedia.org/wiki/Average_a ... and_Canada

Uporedi brojke.

PS. MLS se igra u periodu mart-novembar, tako da su rijetki mečevi sa snijegom. Ali, valjda se to odnosi i na one mečeve kad se igra na +40, kod nas likovi i tad "gde ću na ovu vrućinu" ili po kiši "gde ću na ovu kišu".

Citiraj:
Update: Daytime temperatures hovering just below 100 degrees and evening humidity of 72% await Steven Gerrard in his first MLS game on the road.

http://www.latimes.com/sports/la-sp-gal ... story.html

Citiraj:
Kansas City at DC United
04/14/2007
referee: Jozef Batko
Referee's Assistants: Kermit Quisenberry; Craig Lowry
4th official: Abiodun Okulaja
time of game: 1:52
attendance: 22,358
weather: Rain -and- 48 degrees

http://forums.bigsoccer.com/threads/mls ... ns.537957/

PPS. degrees je u farenhajtima, pa ti preračunaj.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
zerocool je napisao:
Ovo za stadion bi bilo extra, najvise zbog uklanjanja altetske staze, samo sto se to nikad nece desiti. :D

Da, atletska staza je ruglo, koji ce kurac tamo, daj odmah do stadiona navijace :D .

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Pa o fudbalu i pricamo, pravom fudbalu ne tom Americkom preseravanju. Sve je pocelo sa Paunovicem i njegovom odlaskom u Ameriku, a ja koliko znam on je fudbalski trener. Ja nigdje nisam pisao o odnosu prema ostalom sportu, nego samo prema fudbalu, to sto ti pises o svemu pomalo je vec do tebe. Ne igra se ni u Srbiji fudbal kod 7 miliona ljudi, ali to je broj stanovnika drzave, dok je u Americi 320 miliona i tih 21k prosjeka je zalosno, a ti pricaj sta hoces. Mislim i nije zalosno, to samo pokazuje da njih boli ona stvar za fudbalom, sto je ok, njihov izbor. Nije malo za te sportove zato sto su dvorane oko 20k za vecinu, sto sam vec rekao, ali ti i onako citas selektivno i odgovaras samo na ono sto tebi pase. Kad smo kod toga, ja i dalje cekam te silne slike sa fudbala i punih stadiona po snijegu (tvoje rijeci). I stvarno ne znam koja je poenta mjesanja drugih sportova kad je od pocetka bila prica o fudbalu. Ovim tempom ces doci i do popularnosti kriketa u Indiji.

To Skeva! Zamisli da su navijaci 3-4 metra od terena i puna Marakana, kakvo bi to zlo bilo. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
I kakve veze ima koliko je stanovnika u odnosu na posjećenost sportskom stadionu?

Ovo je meni vrh.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta se cudis, zar nije logicno da Tekstilac ima 50k ljudi prosjecno po utakmici?

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Pa o fudbalu i pricamo, pravom fudbalu ne tom Americkom preseravanju. Sve je pocelo sa Paunovicem i njegovom odlaskom u Ameriku, a ja koliko znam on je fudbalski trener. Ja nigdje nisam pisao o odnosu prema ostalom sportu, nego samo prema fudbalu, to sto ti pises o svemu pomalo je vec do tebe. Ne igra se ni u Srbiji fudbal kod 7 miliona ljudi, ali to je broj stanovnika drzave, dok je u Americi 320 miliona i tih 21k prosjeka je zalosno, a ti pricaj sta hoces. Mislim i nije zalosno, to samo pokazuje da njih boli ona stvar za fudbalom, sto je ok, njihov izbor. Nije malo za te sportove zato sto su dvorane oko 20k za vecinu, sto sam vec rekao, ali ti i onako citas selektivno i odgovaras samo na ono sto tebi pase. Kad smo kod toga, ja i dalje cekam te silne slike sa fudbala i punih stadiona po snijegu (tvoje rijeci). I stvarno ne znam koja je poenta mjesanja drugih sportova kad je od pocetka bila prica o fudbalu. Ovim tempom ces doci i do popularnosti kriketa u Indiji.

To Skeva! Zamisli da su navijaci 3-4 metra od terena i puna Marakana, kakvo bi to zlo bilo. :D

Ne čitaš kompletan post do kraja, pa nisi provjerio šta sam pisao.
Od samog početka sve sportove vezao sa onime da Amerikanci ulažu u sport, a posebna ekspanzija je u fudbalu. Ti si se uključio kad sam napravio paralelu kod Zvezde u basketu i u fudbalu. Poenta priče nije u veličini države, već u veličini napravljenih stadiona. Ako ti praviš stadion za 50.000 ljudi a dođe ti 20.000 to je žalosno (Zvezdin primjer u SL). A oni prave/koriste stadione veličine 18.000-40.000 (da budem potpuno precizan - nekoliko je njih većih kapaciteta, ali su ograničeni u korištenju).

Saberi-oduzmi i dalje više ljudi dođe na fudbal nego na basket. Čak i u Americi

shakal je napisao:
Citiraj:
I kakve veze ima koliko je stanovnika u odnosu na posjećenost sportskom stadionu?

Ovo je meni vrh.

Vjerovatno zato što Holandija ima 16 miliona ljudi PSV ima prosjek od 30000 po utakmici. Grad nešto veći od Banje Luke, a na Borčevom stadionu od 12.000 prosjek (da nategnem na) 2000 gledalaca. To je sve vezano za broj stanovnika u državi, apsolutno.

Nego, ne reče ti koliki je kapacitet derventskog stadiona, G. fudbalski maže, i koliko je u prosjeku na njemu gledalaca. Da provjerim na sajtu FSRS?

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
shakal je napisao:
Citiraj:

Ovo je meni vrh.

:( o boze moj dragi :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg vidim ti ne odgovaras na vecinu mojih pitanja, pa zasto bih aj na tvoje? A i dalje cekam te slike punih stadiona po zimi i najvecem snijegu (opet ponavljam, tvoje rijeci).

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

MLS se igra proljeće-jesen, a ti ukucaš na netu recimo "MLS on snow" ili sl. i pronađeš sličice.

Da si čitao sve moje postove znao bi da sam ja pisao i o igranju na +40, i po kiši.... ali ti slobodno pitaj još, ako sam nešto preskočio. Nisam ja selektivan. Samo možda odgovorim "kolektivno"...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ziri, koji je ovo sport? Je l' to Tekstilac na gostovanju u Krupi?

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel ima neka da se vidi taj prepun stadion?

Ja pronasao samo ovo i to je najpunije sto ima.

Slika

A nisi to rekao, to si rekao tek kasnije kad sam ja trazio te slike punih stadiona po najvecem snijegu. Evo sta si tacno rekao, posto vidim da imas kratko pamcenje.

Citiraj:
Ima i pokrivenih, ali niti pokrivenost stadiona niti atraktivnost rivala kod njih nije to što je presudno nego PRIVRŽENOST VLASTITOM KLUBU. I da imaju loše stadione poput Zvezdinog i Partizanovog opet bi ga napunili. I da (opet) igraju protiv Radničkog iz Niša opet bi bio pun. U sred zime i po najgorem snijegu. Bez krova.

Dok ne okacis te slike punih stadiona (naravno te nepokrivene, da vidimo tu privrzenost klubu) u sred zime i po najgorem snijegu ne moras mi pisati, samo bezveze trosis vrijeme. ;) Kad to okacis napisacu da si ti u pravu za sve i da sam ja jeo govna, stavicu i u potpis ako treba, do tad ti necu odgovarati.

Izgleda Shako, derbi prve lige RS. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Baš me zanima kako klub kao Toronto ili NY osnovani prije par godina, u milionskim gradovima nemaju 50k privrzenih da pune stadion...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ziri, vidis da pise da je na stadionu modna revija :D zbog toga zjapi prazan :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ovo što sam ti okačio je Soldžer Fild na utakmici Čikago Bersa...

Ima bezbroj slika na netu, samo to tebe ne zanima.

evo ti još nekoliko, oprosti što se ne vidi pun stadion zbog snijega:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

http://wpmedia.o.canada.com/2013/12/apt ... 550648.jpg

Slika

Slika

Jbt. kako su Amerikanci glupi. Trebali su napraviti stadion od 500.000 gledalaca i popuniti ga do kraja, samo da dokažu svoju privrženost fudbalu zbog fudbalskih magova iz Banje Luke i Dervente, jer su ovi "redovni" posjetioci stadiona od 50000 ljudi na kojem se okupi 12 hiljada ljudi i stadiona od 2000 gdje dođe cijelih 300 gledalaca!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

jbga, samo sto ti je predzadnja slika sa utakmice Bearsa a ne Firea :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jebe se njemu,nkad zatreba ubaci slike sa americkog fudbala i jebe nas :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

neke ne moze, jer prate NFL i to poprilicno :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tita ti jebem, pa ja ne vidim ljude uopste (druga mi je najjaca :D a to su slike sa jedne utakmica koliko sam skontao, zar je moguce da nisi mogao pronaci sliku gdje se vidi pun stadion? ;) Ako su toliko ludi daj jos neke utakmice, sa slikom gdje se fino vidi da je stadion pun, a ne ovako da se ne vidi covjek na tribini, kamoli koliko ih ima. A i ovo je reprezentacija, gdje je ta privrzenost klubu o kojoj pricas? Reprezentaciju prati citava drzava, klub i ne bas.), na vecini slika, a ove sto se vide, vidi se da su poluprazni stadioni. Nije poenta okaciti sliku da igraju fudbal na snijegu, nego da je prepun stadion koji nije natkriven. A i ja jos napisem da znam da prate ragbi (americki fudbal, NFL, kako god hoces) i on opet kaci te slike, a sto je najgore okaci bas sliku na kojoj se vidi da stadion nije pun. :D Ne treba im stadion od 500k, ali ti kazes da su ludi za fudbalom, pa ako su toliko ludi sto im i ti stadioni od 20-40k (koji moras priznati su mali za milionske gradove pune ljudi ludih za fudbalom) nisu konstatno puni? A ne da je prosjek 21k? A ljudi imaju, nije to Derventa ( :D ) pa da kazes malen grad, ne mozes ocekivati da napune stadion od 40k ljudi.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.mozzartsport.com/vesti/itali ... -ls/121601

Evo malo i teme, dosta smo prdili o Amerima. :D Bogami, Englezi ce stvarno na tri mjesta u LS, ocekivao sam da se to desi sljedece sezone, ali kako se krecu stvari bice to i ove. A ja taman odoh spavati, cujemo se sutra Autsajder. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]