zerocool je napisao:
Od komplet mog posta on se uhvatio za krov.

I onda okaci vecinu slika na kojim su puni stadioni sa ragbija.
De nadji mi te slike sa punim stadionima u sred zime po najgorem snijegu u fudbalu, za ragbi znam da su stadioni stalno puni kod njih i bez tebe.
The average attendance of 21,574 in 2015
A jebote, ti stadioni sto si ti okacio su ogromni (evo sad sam googlao za taj od Penn state, posto izgleda najveci na slici, 106k kapacitet), znaci i oni su vise prazni nego puni, toliko o tim silnim posjetama, a po tvojoj prici sam ocekivao 60k prosjek. Bolje da sam odmah progooglao nego sto se raspravljam bezveze, pa ovakav prosjek ima i Zvezda u Srbiji od 7 miliona stanovnika, a u Americi ih ima preko 300 miliona. Cisto poredjenja radi, ragbi: 67,604 prosjek, to je njihov sport, a ne fudbal.
Odoh i ja gledati LS, a ti se tjesi sa popularnoscu fudbala u Americi sa prosjekom od 21k ljudi po utakmici na drzavu od 300+ miliona.

Jbt. pa ti si dečko za brigu. Prvo, ne razlikuješ ragbi od američkog fudbala. Kod njih RAGBI NIJE POPULARAN - nije ni rukomet - pitao sam te zašto, nisi odgovorio. Drugo, average att. na "našem" fudbalu kod njih je 21000. To je nešto što Superliga Srbije može samo da sanja.
Treće, pisali smo o odnosu prema sportu Balkanaca i Amerikanaca. Kod njih je sve puno - bio to fudbal ili košarka.
Četvrto, ne igra se kod 300 miliona ljudi fudbal, već 20ak gradova u MLS. I kakve veze ima koliko je stanovnika u odnosu na posjećenost sportskom stadionu? Jel to sad znači da i Partizan i Zvezda, a potom i ostali trebaju porušiti najveći dio svojih stadiona? Treba li sada uzimati prosječnu posjećenost holandske lige, koja ima 16 mil. stanovnika? Kad se digne kapacitet lige biće i veći stadioni i veća gledanost. Fudbal je u ekspanziji. I to ne zbog meksikanaca (jebote koji rasizam)! Kad bih imao želju da uključim posjećenost na koledž sportovima (uključujući naš fudbal) tad bi vidio šta je snaga 300 mil. stanovnika.... Jel malo prosjek od 17000 na hokeju i košarci zato što je država od 300 mil.?
Peto, Kolumbus Kru je MLS tim, a i njegov stadion je football-specific.
Stadion Pen Steja prazan
Citiraj:
According to the NCAA, Penn State had over 700,000 fans attend home games at Beaver Stadium in 2014 for the fifth-highest average with 101,623 fans per game.
Da ti prevedem: kod Pen Stejta je prosječna utakmica sa 101.623 gledaoca po utakmici.
The following professional sports leagues in the United States and Canada average over four-thousand fans in attendance per game:
National Football League (67,604)
Major League Baseball (30,514)
Canadian Football League (28,193)
Major League Soccer (19,148)
National Hockey League (17,455)
National Basketball Association (17,407)
https://en.wikipedia.org/wiki/Average_a ... and_CanadaUporedi brojke.
PS. MLS se igra u periodu mart-novembar, tako da su rijetki mečevi sa snijegom. Ali, valjda se to odnosi i na one mečeve kad se igra na +40, kod nas likovi i tad "gde ću na ovu vrućinu" ili po kiši "gde ću na ovu kišu".
Citiraj:
Update: Daytime temperatures hovering just below 100 degrees and evening humidity of 72% await Steven Gerrard in his first MLS game on the road.
http://www.latimes.com/sports/la-sp-gal ... story.htmlCitiraj:
Kansas City at DC United
04/14/2007
referee: Jozef Batko
Referee's Assistants: Kermit Quisenberry; Craig Lowry
4th official: Abiodun Okulaja
time of game: 1:52
attendance: 22,358
weather: Rain -and- 48 degrees
http://forums.bigsoccer.com/threads/mls ... ns.537957/PPS. degrees je u farenhajtima, pa ti preračunaj.