|
Lično sam poprilično iznenađen igrom Portugala. S obzirom da im je onaj Bento trener, nisam očekivao ni da prođu grupu, a kamoli da uđu u polufinale. Sad, imali su malo i sreće sa protivnicima, u grupi sa raspalom Holandijom, onaj dosta srećan gol u finišu sa Danskom, pa onda nenadano u četvrtfinalu Česi i tako, dođoše do polufinala. No to ne devalvira odličnu igru koju su pokazali, mada po meni i dalje boluju od stare svoje boljke, prečestog iskazivanja kur..bolje na terenu. Međutim kontrola igre, zahvaljujući vezi Meireleš - Mutinjo, odlični bekovi koji se sjajno kreću i često ulaze u sredinu, praveći dosta viška, i stvarno odlični Ronaldo. Ne volim ga ni najmanje, ali pokazuje stvarno vrhunsku formu. Kretnja kod gola protiv Čeha, pravovremeni ulazak ispred brata u redovima Češke, reakcija u sekundi, koja pokazuje da je stvarno strašan igrač. Još da mu je ušla ona lopta, kad je pogodio stativu, nakon okreta, bilo bi to remek djelo i utisak bi bio kompletan, mada je i ovako pokazao klasu...
Česi me razočarali u drugom dijelu. Znaju da igraju, ali su se pogubili, a Portugal nije neka ekipa koja igra strašan presing, pa da ne mogu da sastave više pasova. Malo su previše očekivali od Jiračeka i pouzdali se u njega, a izostanak Rosickog ih je osakatio i previše, za ovakvu utakmicu. Uz to im je selektor izostavio Necida, iz meni nerazumljivih razloga, pa i ovaj minimalnim porazom, mogu da budu zadovoljni...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|