RSboljaPolovinaBiH je napisao:
necu da ulazim u to ko je uopste na vlasti ili u "koaliciji", a cinjenica je da se oni koji jesu UGRADJUJU u sta stignu.
igrom slucaja danas je to SNSD, a sutra neko drugi, i cim taj neko drugi dodje nece on puno promijeniti.
mozda SDS sad ukazuje na ono sto bi trebalo raditi, ali...
Ocito nisi pratio. Nije ni meni bitno ko je na vlasti a ko u opoziciji. Dobro je poznato da ce se i oni na vlasti - ugraditi, nece sigurno oni u opoziciji. Ali ono sto su lupali iz SDS-a o tome kako ne treba izdvojiti pare za rekonstrukciju, jer pobogu, nemaju sva sela stubove za struju, vodovod i kanalizaciju nije nista drugo nego jeftin pokusaj da se "zavade" ljudi sa sela sa tzv gradskom rajom. Kao, eno sad oni prave stadion, a ja nemam kruha da jedem. Vec vidjen, jeftin i oproban trik kod svih pokusaja da se od Banjaluka-mahale napravi iole izgledan grad. Sa dusom. Uostalom, zar u ovom gradu sve treba stati, zato sto pobogu neko nema posao, pa nema kruha da jede. Vremena jesu teska, zivi se uzasno tesko, ali to ne znaci da trebamo da se zakopamo u rupu, i da kazemo, eto nema se para, stadion nece biti obnovljen, i Borac nece nastupiti u Evropi, pa makar to bila i mozda samo jedna utakmica u nasem gradu. A da ce se u svaku pozitivnu pricu ovi ugraditi - zar u to treba uopste sumnjati. Kao sto sam napisao na onoj temi o kajaku - dovoljno je reci Ljubo Cubic. Ima da se opet "nisko" gradi.